üzenetek

hozzászólások


pingwin92
(aktív tag)

Hát, valószínűleg ugyanúgy látszik élőben is a többi telefonon is. Egyrészt mivel én is kb. ugyanazt látom, mint a kamera, másrészt a beeső fényt is kizárnám, mivel teljesen sötétben is ugyanúgy látom én is és a kamera is, illetve itt mellettem tesóm és anyám is.

Más OLED kijelzőt nem tudok megnézni, és még nem nagyon láttam, viszont tesómék épp ma mentek átvenni egy - szerencsére (szivárványosodás nélküli) IPS-es - telefont, s, ha már ott jártak, kipróbáltak egy pár kiállított telefont, és kb. az iPhone 14 Pro volt csak nagyon oldalról nézve ilyen, de a többi kb. kivétel nélkül hasonlóan kaki (S23, Redmi Note 11s stb...).

Amúgy ezt én sem tudom, hogy a kijelzők, vagy az emberek szemei között van ekkora szórás. Az én szemem mondjuk sokat romlott az elmúlt 1 évben, és nem csak úgy hogy feljebb kellett vennem a betűméretet a telefonomon, hanem, hogy világos szobából sötétbe átmenve sokkal lassabban alkalmazkodik a szemem a sötétséghez, mint előtte. Gondoltam, ennek köze lehet hozzá, de tesóm szeme elvileg még jó.

Amúgy nincsen most semmilyen fólia a kijelzőmön.

Ja, slusszpoén, hogy már itthon itt nyomkodjuk együtt az összesen négy telefonunkat, amikor észrevettem, hogy tesóm Huawei P10-e is szivárványosodik oldalról, ami IPS (egész pontosan IPS-NEO). Eközben a P Smart Z-men illetve a most vett Moto G32-n semmi. Mondjuk a betekintési szögek nem túl jók - pláne a G32-n -, de csak annyi a baj, hogy, ha nagyon oldalról nézem, és forgatom, akkor egyenletesen lesz kicsit sárgásabb, vagy kékesebb. De a P Smart Z színei nekem nagyon tetszenek. Mondjuk a Note 10 Pro színei is gyönyörűek (sőt, még szebbek), ha épp nem fehér háttéren szeretnék fekete betűket olvasni. Pláne a szemkímélő olvasó mód, ami csökkenti a kék fényeket, azt nagyon eltalálta a Xiaomi; jár érte a piros pont. A Huawei-emen az nagyon gagyi; az csak rátolja a legótvarabb pisiszínű sárga filtert, azt' kész.

Amúgy lehet, hogy nem nagyon bírom a PWM-et, mert első nap nekem is megfájdult kicsit a fejem, bár ez simán lehet, hogy csak a sok szünet nélküli nyomkodástól. Illetve akkor még se a színsémát, se a sötét, se az olvasó módot nem állítottam be. Most egész jó.
Csak, ha művelődni akarok, nem szabad olvasni, inkább videóból kell felszedni azt a tudást. :))

[ Szerkesztve ]

üzenetek