üzenetek

hozzászólások


Flashback
(addikt)
Blog

Szuper volt! Köszönjük!


Don't Panic
(senior tag)

Nagyon adom, jó írás , faterom pho levest szokott csinálni , ahogy a nagy könyvbben meg van írva!
Rizstésztával , friss alapanyagokkal a Mungóbabcsíra soha ne legyen üveges csak a friss adja azt az ízt.


ldave
(félisten)
Blog

Köszi a részletes receptet, ki fogom próbálni, kedvelem az ázsiai ízeket, az egyik kedvencem a currys kókuszos leves, párszor próbáltam már itthon, de még nem sikerült olyan jóra, mint a közeli étteremben.


Flashback
(addikt)
Blog

Mondjuk van egy tippem hogy nem MO-n laksz/dolgozol...
Lehet egyszer én is írok a noodle függöségemröl :D

[ Szerkesztve ]


adlersson
(aktív tag)
Blog

Valóban nem. :DDD


celafat
(tag)

Remek irás. Meg is hozta a kedvem egy ázsiai étteremhez.


solfilo
(veterán)
Blog

Évek óta szerettem volna már látni a büfés szecsuáni csirke ihletadóját, csak nem tudtam milyn néven keressem, nagyon köszi az írást! :C :R
Külön köszönet a rendes technika leírásáért! :R

Épp múlt héten jártunk a Dunapandában (Bp Jegenye u), pont vettünk kóstolónak hotpot alapot, meg is van mi lesz a sorsa. :D

Ha más is járna ott, mutatom, mi milyen hot pot alapot vettünk, meg egy képet MSG-ről is, sokan lehet nem láttak még.[ Szerkesztve ]


Sliderxy
(senior tag)

Nagyon klassz írás! :R


Flashback
(addikt)
Blog

Solved.

[ Szerkesztve ]


solfilo
(veterán)
Blog

linkről:
But researchers have found no clear proof of a link between MSG and these symptoms. Researchers admit, though, that a small number of people may have short-term reactions to MSG.

nálunk szerencsére nem jelentkeznek a tünetek, meg nem is borítom bele a kajába, illetve abban használom, amiben autentikus. :)

[ Szerkesztve ]


adlersson
(aktív tag)
Blog

A másik ételnél utaltam rá, hogy maga a "szecsuáni csirke" sem egy túl precíz kifejezés, mert a szecsuáni konyhán belül is vannak ágak, ízesítési módok melyek gyökeresen más ízvilágot nyújtanak, annak ellenére, hogy mindegyik ugyanúgy szecsuáninak tekinthető.

Pl. ebben az esetben jogosan kérdezheti akárki, hogy "Na jó, de gongbao? Vagy yuxiang? Esetleg guaiwei?". A gongbao csirke az egyik leghíresebb szecsuáni étel, ez az, ami szárított chilivel, fokhagymával meg mogyoróval készül, míg egy yuxiang csirke doubanjiangot, savanyított hozzávalókat is tartalmaz és végeredményben is egy tök más állagú étel.

[ Szerkesztve ]


solfilo
(veterán)
Blog

Gondolom ezért sem találtam így kaját a neten keresgélve, hogy szecsuáni csirke, mert ennél bonyolultabb az ügy, ezért is örülök ennek a cikkednek.

Nemrég tudtam meg, hogy vannak ezek az elkészítési módok, ezt a halas jellegű ízesítést szeretem, van is itthon doubanjiang, lecsóba is finom. Ezt a lecsóba dolgot meg innen szedtem, bár tobanjan-nak írják, de feltételeztem ugyanaz.

[ Szerkesztve ]


adlersson
(aktív tag)
Blog

Ezt a cikket olvastam anno én is, nem feltétlenül értek egyet a leírásokkal vagy az ajánlott felhasználási módokkal, de kezdőknek jól, könnyen emészthetően bemutatja a leggyakoribb hozzávalókat.


solfilo
(veterán)
Blog

ez a lecsós cikkük, meg is lepett, hogy doubanjiangról is írnak benne. :D
Most látom a másik cikkben ezt az összefoglaló cikket az alapanyagokról, nem láttam még, de akkor fenntartásokkal olvasom. :)

[ Szerkesztve ]


ceia
(őstag)

Juj de jó, és biztos óccó is, mert a kínaiak nem gazdagok. ;) Nem vagyok jártas a konyhában, én csak mikrózom. Ez egy főnek egyszeri étkezésére van, ugye? És mennyiben van egy ilyen kajácska, kompletten cakumpakk..?


adlersson
(aktív tag)
Blog

"Ez egy főnek egyszeri étkezésére van, ugye?" - Ha étkezésenként általában közel 1kg proteint meg 1,5 liter fűszeres levet és kb. 2 deci olajat szoktál enni, akkor igen.


ceia
(őstag)

Nem jellemző ;]


mpo
(veterán)

Akit a szecsuáni konyha érdekel, ezt szerezze be.
Fuchsia Dunlop
Land of Plenty: A treasury of authentic Sichuan cooking
[link]


tlala
(addikt)
Blog

Nagyon jól írsz, élvezet volt olvasni. :)
Gratula!


kopidoo
(senior tag)

Az MSG-t milyen mennyiségben ajánlott használni különféle ételeknél?

üzenetek