üzenetek

hozzászólások


Qbász
(aktív tag)

Megnéztem de nem találom a repairt. Csak frissítés van meg online support.


Qbász
(aktív tag)

Hopp megvan. Bocs a sok posztért de mindig lejárt a szerkesztési idő.


nicu71
(addikt)

szóval,ha már itt jártam, közlöm hogy nekem 2 év használat után is él és virul a kis k850!Igaz az előlap kicsit megereszkedett/egyik oldalon nem fed már 100%ban,kicsit megkoptak a billentyűk,de nem vészes,a headset csatlakozó is néha hajlamos kimozdulni,de amugy kutya baja,és a hangzása legfőképp az erőssége,igaz wlkmanes akusztik softtal használom! :K


Landsmann
(addikt)

No, az enyém decemberben 4 éves lesz. :) Mikor a Pannonnál megjelent, még azna sikerült megvennem. Azóta is bírja, szervizben sosem volt. Akku is eredeti benne, de így is bír 3G-n is 5-7 napot. Én elégedett vagyok vele, egyelőre nincs is szándékomban cserélni. Gondban is lenniék, mert egyelőre nincs a kínálatokban olyan telefon, ami nekem megfelelne. De a K700-as, is működik még, iagz abban már cseréltem párszor akkumulátort. De ugyanígy működk még a T68i is, pedig az sem éppen mai darab. Ez utóbbiakban is aktív SIM kártya van. :)


k850
(addikt)

"de így is bír 3G-n is 5-7 napot" :D

Nem rossz, de ez az állapot, csak, akkor lehet valós, ha nem sok mindenre használod.
Maga korában a legjobb zárt OS készülék volt, nagyon szerettem én is a tudása miatt, csak a "kékhalál" árnyékolta be a sikerét.
Sajna már a Sony Ericsson nagyon hanyagolja ezt a hagyományos kinézetű készülék típust. Pedig biztos volna rá még igény. :K


Landsmann
(addikt)

Ezért is írtam, hogy jelenleg nincs olyan készülék a kínálatban, ami nekem megfelelne. Ezek az érintőképernyős, meg androidos vackok valahogy nekem nem jöttek be. Való igaz, wapra, netre nem nagyon használom, mert a Start van megrendelve, az meg horror árú. Nem tartok normális ár/érték arányú wap/net csomagot ami nekem megfelelne. havi 100 mega elég lenne, de 1000 Ft-ért az rablás. Így aztán van egy másik telóm, amit netre vettem, egy Naite. Azon ugynazt a 100 megát 490-ért megkapom, mert az Djuice-os tarifás. Így arról használom a wapot. De kipróbáltam a Klikket 3 hónapig, napi 8-10 alkalommal pár fórum megtekintése, írálása mellett úgy is elmelt 5 napig.


k850
(addikt)

"Ezek az érintőképernyős, meg androidos vackok valahogy nekem nem jöttek be. " :B
Úgy érzem ez a gyámoltalanságodat véleményezi, nem az új technológiát, de lehet, hogy tévedek. ;)

Azt sem nagyon értem, hogy a K850 tudásához hasonló készüléket veszel internetezni, legalább Wi-Fi lenne benne, akkor még megérteném, így csak állok és bámulok. :((

Ha valaki multimédiára hajaz, akkor nem az internet tarifa fogja eldönteni, hogy milyen teló és melyik szolgáltatónál vesz készüléket. Így csak az ostoba ember cselekszik. Ha kiszámolod, hogy a Naite árából meddig internetezhettél volna. Anno, annak idején, bőven elég volt a K850 40 MB-el, 600 Ft-ért olvasgatásra.
A SE zárt OS nem igazán alkalmas komolyabb dokumentum kezelésre, ebből kifolyólag az e-mail megtekintései is akadályba ütközik, ellenben a "androidos vackok" vagy más okostelefon szoftverre sokkal nagyobb szabadságot biztosít.
Ne utasítsd el azt, amit nem igazán tapasztaltál meg. Igaz, hogy ezek a készülékek már több intelligenciát kívánnak, de tanulhatók. Hidd el, én is hasonlóan éreztem egy évvel ezelőtt, mint te most, de már nem bánom, hogy váltottam.
;)


Landsmann
(addikt)

Nos, akkor leírom miért úgy van minden, ahogy van. Leszögezem, van rendes drótos netem, úgyhogy nekem a mobilnet tényleg arra van, amire alapvetően kitalálták. Pár oldal megnézése, levelezés, időjárás.
Én nem cserélgetem fél meg egy évente a telefonjaimat, úgyhogy nkem az is fontos, hogy hosszútávon is működőkélpes legyen. Vajon az emlegetett telefonok 3-4, vagy akár 10 év múlva is fognak működni? Ki tudja, az idő majd megmutatja. De bizonyára hallottál már a "Tervezett elavulás"-ról. Miért éppen a telefon lenen kivétel. Na mindegy. Menjünk tovább.
Alapjában véve netre a PDA-mat használtam/om. Abban van wifi. Teghát ha olyna helyen vagyok, akkor nyilván azt fogom használni. Ahol nincs, oda meg kellett egy telefon bluetoothal. Igaz, erre a célra a K850i is tökéletesen megfelelt volna. De nem akartam előfizetni netes szolgáltatásra a számlás K850-re, így inkább fillérekért vettem meg a Naite-ot. Igen, fillérekért, mert 14900 Ft volt az ára, de leadtam egy régi telefont, azzal lejött az árából egy tízes, Beváltottam a bónusz kedvezményt, az újabb -1500, valamint a telefonhoz adtak egy Djuice-os SIM-et 500 Ft lebeszélhetőséggel. Na így már mindjárt kedvező volt az ára. Én viszont nem a multuimédiára hajazok, mert arra ezek a kicsi kijlezők véleméynem szerint alkalmatlanok. Igen, még a PDA is, pedig annak már nagyobb kijelzője van mint az előbb emlegetett újabb gépeknek. Szóval a multimédiára marad a PC. Így mint látható, a Naite árából nerm messzire mentem volna. Hozzáteszem, egyáltalán nem volt létszükséglet a Naite, de olyan áron volt, hogy kár lett volna otthagyni ennyiért. A számlás K850-et nem akartam zaklatni a netcsomag ki/be kapcsolgatásával, ráadásul 990 FT-ért adták azt, amit a Naite-re 490 Ft-ért tudok megrendelni. Valahogy nem túl fair hogy ugyanazt a szolgáltatást 990-ért, másiknak meg 490-ért adják. A 100 mega meg nekem bőven elég egy hónapra. A levelezés dokumentum kezelése sem különösebben izgat, mert PC-n megtudom nézni, ha meg sürgősen írni, válaszolni kell, azt a mobilról megteszem. A Naite meg az Opera minivel tökéletsen megfelel nekem arra, hogy azt a pár fórumot naponta többször megnézzem, olvassam és írjak bele munka közben, vagy ha elutazok valahová.
Szóval nekem tökéletesen megfelel a felállás. A PC-vel sem eswek neki letöltögetni egész estés filmeket. Vannak, akik több 10 gb adatforgalmat generálnak havonta. Most dirtekt megnéztem. PC-n tavaly május 26-tól mindössze 148 gb adatforgalmat generáltm. Ebben benne van a fel és letöltés is. :)


glutamin
(őstag)

Van egy k850-em amit alkatrésznek eladnék. Megmagyarázhatatlan okokból kikapcsolódik. Ellenben billentyűzet, kijelző, fényképező, hangszóró még érdekes lehet belőle valakinek.


zho-lee
(addikt)
Blog

Esetleg igen, de privátban dobnál egy árat?
:R Zoli


F1DO
(senior tag)

Én is eladnám megmaradt, alkatrésznek való K850 esem.

Doboz, kábel, töltő, CD megvan, bekapcsol, működik is, a kijelző ami benne volt nemrég lett cserélve, talán még garanciális is, kb 2 hónapot ment vele, karcmentes. Akkuja is még elmegy pár napot.
Ami baj van vele, az a billentyűzet, az szinte használhatatlan, egyszerre több gomb lenyomódik, szét van esve, talán egy készülékház csere is ráférne.

Ezzel együtt eladnám, kinek mit érne meg?

[ Szerkesztve ]


transmission
(tag)

ha megcsináltatnád, akkor több pénzt kapnál érte :)


F1DO
(senior tag)

Necces, legutóbb (ami nem ma volt) néztem billentyűzet cserét, és 10e Ft-körülre jött ki..

Mi pénzt érhet egy normál állapotú K850? (és még az sem biztos hogy megveszik..)


Landsmann
(addikt)

Én még most is azt használom. Jővő hónapban 4 éves lesz és még tökéletesen működik. Az akku is eredeti benne, elmegy 5-7 napot állandó 3G. :)


Saskakas18
(tag)

az nem semmi!
Nekem most is megvan, de elégedett vagyok vele!!! ;)


Landsmann
(addikt)

Egyelőre nem akarok váltani. Nem is nagyon lenne miből, mert nálam az okostelefon alapból kizáró ok, szüóba sem jöhet, más alternatíva meg nem ngyon van, főleg ha tovább szűkítem azzal, hogy Sony Ericsson legyen.


F1DO
(senior tag)

Eladó egy működésben normálisan teljesítő, hálózatfüggetlen, szép kijelzőjű, dobozzal, hozzávalókkal rendelkező - de ház és billentyűzet cserére szoruló - K850-es.


nogec
(csendes tag)

nekem is van k850 is meg k800is,de a 850-es az 5megapikszelével közel sem csinál olyan képeket mint a k800-as a3,2mp-vel.Van-e v.milyen szoftver ami feljavítaná a 850-es képeit


k850
(addikt)

Pl. jó képszerkesztő, mint az Adobe Photoshop. :D
A K850-nek viszont sokkal jobb a kijelzője és fejlettebb technológia van benne, ha annyira fontos a fényképezés, akkor inkább egy profi kamera.
Egyébként régebben még élt a fórum, foglalkoztak kamera driver cserével. Elméletben megoldható, de nem árt hozzá informatikai szakértelem. Nézz szét itt! Alapkérdések kezdőknek - hogyan kezdjek neki mindennek?
;)

üzenetek