üzenetek

hozzászólások


Landsmann
(addikt)

Nos, akkor leírom miért úgy van minden, ahogy van. Leszögezem, van rendes drótos netem, úgyhogy nekem a mobilnet tényleg arra van, amire alapvetően kitalálták. Pár oldal megnézése, levelezés, időjárás.
Én nem cserélgetem fél meg egy évente a telefonjaimat, úgyhogy nkem az is fontos, hogy hosszútávon is működőkélpes legyen. Vajon az emlegetett telefonok 3-4, vagy akár 10 év múlva is fognak működni? Ki tudja, az idő majd megmutatja. De bizonyára hallottál már a "Tervezett elavulás"-ról. Miért éppen a telefon lenen kivétel. Na mindegy. Menjünk tovább.
Alapjában véve netre a PDA-mat használtam/om. Abban van wifi. Teghát ha olyna helyen vagyok, akkor nyilván azt fogom használni. Ahol nincs, oda meg kellett egy telefon bluetoothal. Igaz, erre a célra a K850i is tökéletesen megfelelt volna. De nem akartam előfizetni netes szolgáltatásra a számlás K850-re, így inkább fillérekért vettem meg a Naite-ot. Igen, fillérekért, mert 14900 Ft volt az ára, de leadtam egy régi telefont, azzal lejött az árából egy tízes, Beváltottam a bónusz kedvezményt, az újabb -1500, valamint a telefonhoz adtak egy Djuice-os SIM-et 500 Ft lebeszélhetőséggel. Na így már mindjárt kedvező volt az ára. Én viszont nem a multuimédiára hajazok, mert arra ezek a kicsi kijlezők véleméynem szerint alkalmatlanok. Igen, még a PDA is, pedig annak már nagyobb kijelzője van mint az előbb emlegetett újabb gépeknek. Szóval a multimédiára marad a PC. Így mint látható, a Naite árából nerm messzire mentem volna. Hozzáteszem, egyáltalán nem volt létszükséglet a Naite, de olyan áron volt, hogy kár lett volna otthagyni ennyiért. A számlás K850-et nem akartam zaklatni a netcsomag ki/be kapcsolgatásával, ráadásul 990 FT-ért adták azt, amit a Naite-re 490 Ft-ért tudok megrendelni. Valahogy nem túl fair hogy ugyanazt a szolgáltatást 990-ért, másiknak meg 490-ért adják. A 100 mega meg nekem bőven elég egy hónapra. A levelezés dokumentum kezelése sem különösebben izgat, mert PC-n megtudom nézni, ha meg sürgősen írni, válaszolni kell, azt a mobilról megteszem. A Naite meg az Opera minivel tökéletsen megfelel nekem arra, hogy azt a pár fórumot naponta többször megnézzem, olvassam és írjak bele munka közben, vagy ha elutazok valahová.
Szóval nekem tökéletesen megfelel a felállás. A PC-vel sem eswek neki letöltögetni egész estés filmeket. Vannak, akik több 10 gb adatforgalmat generálnak havonta. Most dirtekt megnéztem. PC-n tavaly május 26-tól mindössze 148 gb adatforgalmat generáltm. Ebben benne van a fel és letöltés is. :)

üzenetek