[Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


erdey_a
(őstag)
Blog

Minden nap mégsem lehet ebben sütni-főzni...
Mára egy almás-pudingos táska van tervben a "hercegnőben" sütve, ha összejön, majd beszámolok.

szerk.: sőt, a heti menü alapján vacsorára lidlis ciabattát is ebben fogok sütni

[ Szerkesztve ]


nullpoint
(senior tag)

Szerencséd... :DD


erdey_a
(őstag)
Blog

igyekszem, és elnézést :DDD


erdey_a
(őstag)
Blog

naszóval, ahogy ígértem:

almás-pudingos-leveles

Hozzávalók:
1 tekercs levelestészta
1 alma
1 csomag főzés nélküli vaníliás öntetpor
2 dl tej
1 tojás
cukor
fahéj
porcukor a tetejére

A levelestésztát kitekertem, 6 kockára vágtam.
Almát pucoltam, apróra kockáztam
Az öntetport 2 dl tejjel elkevertem. A csomag 2,5 decit ír, direkt sűrűbbre hagytam.
A tészták közepébe almát halmoztam, megszórtam egy-egy csipet fahéjjal és rákanalaztam 2-3 teáskanál vanília szószt. A tojást felvertem, tettem bele egy evőkanál cukrot.
A felvert tojással megkentem a tészta széleit és háromszög formára hajtottam őket. 3 darab passzentosan befér az én gépembe. Amikor átraktam a kosárba, lekentem a háromszögeket a cukros tojással, és 160 fokon 10 percig sütöttem. Az eredmény: tökéletes.
Még melegen megszórtam porcukorral.

Vigyázat! A töltelék nagyon forró! Érdemes várni 10 percet kóstolás előtt!

Képek:
[kép]
[kép]
[kép]

[ Szerkesztve ]


erdey_a
(őstag)
Blog

az alany: Lidl elősütött, fagyasztott ciabatta

címke szerint sütőben 170-190 fok 12-15 perc

170 fokon, 10 perc alatt tökéletesre, finom ropogósrasült a forrólevegősben [kép]


nullpoint
(senior tag)


ernyo15
(csendes tag)

Nagyon jól néz ki az almás és a ciabatta is. Majd ha veszek tésztát én is kipróbálom.

(#94) DamianB A tarjád étvágygerjesztő.

Egyébként vártam mi lesz a 100. "ünnepi" hozzászólás, hááát nem pont ilyenre számítottam.


DamianB
(őstag)

Jövök az újabb sütéssel .
Csirkecomb igyekeztem úgy csinálni ahogy a kis könyvben ajánlja .
Fél napot volt olajos fűszerben a csirkecombok
6 perc 200 fokon 6 perc 160 és 6 perc 180 fokon .
Szokás szerint szaftos volt és nagyon finom . mellé bulgurt főztem. Egyre jobban szeretek sütni benne és az az érdekes másnap estek belőle mikrozok és ugyan olyan finom lesz aki ismer engem az tudja hogy gyűlöltem a mikrót és inkább hidegen ettem a kajatert elrontotta az ételt nekem de itt nincs ez . Vagy csak én változtam. :DDD

Köszi Ernyo igyekszem és nagyon finom volt .a következő oldalas lesz

[ Szerkesztve ]


ernyo15
(csendes tag)

Na, hogy ne legyen ilyen nagy csend, igaz nem mostani sütések, közzéteszem. A rántott csirkemellről egy párszor már írtam (ez az utolsó eset) panírozást és olajjal kenést követően 180°C-on kb. 2*8-9 percig szoktam sütni , mos jön az illusztráció. Ez 50-60 dkg mell volt.
Próbáltam kicsinyíteni a képeken de úgy látszik nem eléggé sikerült, remélem nem baj.


A következő a Philips applikációjából a mazsolás muffin, nagyon finom.



erdey_a
(őstag)
Blog

a csirkéket mennyire kell mozgatni sütés közben? láthatóan azért eléggé összeérnek. vagy félidőben megfordítod és annyi?


elder troll
(senior tag)

Ma sütöttem "1 rétegnyi" rántott csirkemellet minden létező zsiradék nékül (18 perc 1 forgatással), és nem volt annyira vészes. Sőt inkább határeset volt, saját részre kacsazsírral kenném be, de jelen esetben epésnek csináltam a kaját, és elsődleges volt a zsiradék mellőzése.
Idáig a mirelit krumplit is beolajoztam egy nagyobb csészében, de most ezt is kihagytam, és elegendő a "gyári" olajmennyiség bőven a krumplira. Szóval ezt egy az egyben ki is hagyom a későbbiekben. Még az előző olajmentes sütőnél szoktam rá erre, mert kb főtt krumplit csinált olaj nélkül.
Alapvetően csak feliratkozós hsz akart lenni.

[ Szerkesztve ]


ernyo15
(csendes tag)

Ahogy elder troll is írja én is csak egy forgatással sütöm, végülis csak két darab volt felül, az alatta lévők sem értek teljesen össze így mindegyik pirult valamennyire alulról és felülről is, forgatásnál a pirultság alapján rendeztem át őket.


ernyo15
(csendes tag)

Nálunk az Aldi elősütött mirelit krumplija nagyon bejött. Alapból olajos de sütés után kellemes, a gyorséttermire hajaz, vékony, kívül ropogós belül puha.


erdey_a
(őstag)
Blog

Kiváló, kipróbált recept eperszezonra. Olyan gyorsan ettük meg, hogy le se tudtam fotózni :D
Ma elvileg megint csinálok, mert ránkrohad az eper...

Epres (vagy bármilyen gyümis) puha piskótasüti

10 dkg cukor
2 tojás
0,5 dl tej
7 dkg vaj
15 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor

A tojást és a cukort habosra verem. A vajat megolvasztom és a tejjel a cukros tojásos habhoz adom, tovább verem a kézimixerrel. A sütőport a liszttel elkeverem és a lisztet lassan, folymatoan tovább habverőzve a tojásos, vajas tejes léhez keverem.
Mehet a sütőtálba / kapcsos tortaformába, aminek az aljára sütőpapírt teszünk. Én az oldalát nem liszteztem ki, simán kijött így is, nem tapadt hozzá. A massza tetejére felezett epreket raktam, de lehet, alma, cseresznye, akármi.
170 fok, kb. 20 perc. Tűpróbával a legközepénél ellenőrizni érdemes. Én először 15 percig sütöttem, de kellett kicsivel több. Nekem ugye nem Philips sütőm van, hanem Princess.

2 perc az egészet összedobni, és nagyon fincsi.
A második sütésről majd csinálok képet. Elvileg :D

[ Szerkesztve ]


nullpoint
(senior tag)

Elő ne forduljon még egyszer olyan hogy nem fényképezed le nekünk a kisérlet eredményét. Szigorúnézés.

Mosoly.


erdey_a
(őstag)
Blog

ahogy ígértem...


Pferi
(senior tag)

Nagggyon jól néz ki :) Elő kellene venni már a karácsonyra vett Princess-t :D
Azért áruld azt is el, a Sport szelettel nyertél? :D


solti
(senior tag)

Mi csináltunk faék egyszerűségű piskótát almával

meg csokis muffint:

Amiről nem készült kép, pedig nagyon finom és egyszerű : baconbe csavart virsli plusz sültkrumpli.
(baconben a csirkemell is fini lett).
ui: ikeas húsgolyó is jól működött
uui: bepácolt húsok is finomak, csak nagyon füstölnek.


erdey_a
(őstag)
Blog

4 sportszelet volt, 1 nem nyert, 2 nyert, 1 pedig még nincs kibontva, ez van a fotón. Majd holnap elfelezik a gyerekek, aztán kiderül :DDD


ubyegon2
(nagyúr)
Blog

:C Superek vagytok ezekkel a receptekkel, tippekkel, nem beszélve a fotókról! Határozottan úgy látom, hogy ez a topik nem egy újabb haszontalan a rengetegben, hanem tutira minden hsz hasznos infókat hordoz. :K

A legjobbnak azt tartom az egészben, hogy profibbak, bénázóbbak is lelkesen osztják meg, a tapasztalatokat, saját kreációjukat. Ez nekem jobban tetszik, mintha profi recepteket linkelgetnénk!

Csak így tovább! Egészségetekre!

üzenetek