Minden nap mégsem lehet ebben sütni-főzni...
Mára egy almás-pudingos táska van tervben a "hercegnőben" sütve, ha összejön, majd beszámolok.
szerk.: sőt, a heti menü alapján vacsorára lidlis ciabattát is ebben fogok sütni
[ Szerkesztve ]
Minden nap mégsem lehet ebben sütni-főzni...
Mára egy almás-pudingos táska van tervben a "hercegnőben" sütve, ha összejön, majd beszámolok.
szerk.: sőt, a heti menü alapján vacsorára lidlis ciabattát is ebben fogok sütni
[ Szerkesztve ]
naszóval, ahogy ígértem:
almás-pudingos-leveles
Hozzávalók:
1 tekercs levelestészta
1 alma
1 csomag főzés nélküli vaníliás öntetpor
2 dl tej
1 tojás
cukor
fahéj
porcukor a tetejére
A levelestésztát kitekertem, 6 kockára vágtam.
Almát pucoltam, apróra kockáztam
Az öntetport 2 dl tejjel elkevertem. A csomag 2,5 decit ír, direkt sűrűbbre hagytam.
A tészták közepébe almát halmoztam, megszórtam egy-egy csipet fahéjjal és rákanalaztam 2-3 teáskanál vanília szószt. A tojást felvertem, tettem bele egy evőkanál cukrot.
A felvert tojással megkentem a tészta széleit és háromszög formára hajtottam őket. 3 darab passzentosan befér az én gépembe. Amikor átraktam a kosárba, lekentem a háromszögeket a cukros tojással, és 160 fokon 10 percig sütöttem. Az eredmény: tökéletes.
Még melegen megszórtam porcukorral.
Vigyázat! A töltelék nagyon forró! Érdemes várni 10 percet kóstolás előtt!
[ Szerkesztve ]
az alany: Lidl elősütött, fagyasztott ciabatta
címke szerint sütőben 170-190 fok 12-15 perc
170 fokon, 10 perc alatt tökéletesre, finom ropogósrasült a forrólevegősben [kép]
Jövök az újabb sütéssel .
Csirkecomb igyekeztem úgy csinálni ahogy a kis könyvben ajánlja .
Fél napot volt olajos fűszerben a csirkecombok
6 perc 200 fokon 6 perc 160 és 6 perc 180 fokon .
Szokás szerint szaftos volt és nagyon finom . mellé bulgurt főztem. Egyre jobban szeretek sütni benne és az az érdekes másnap estek belőle mikrozok és ugyan olyan finom lesz aki ismer engem az tudja hogy gyűlöltem a mikrót és inkább hidegen ettem a kajatert elrontotta az ételt nekem de itt nincs ez . Vagy csak én változtam.
Köszi Ernyo igyekszem és nagyon finom volt .a következő oldalas lesz
[ Szerkesztve ]
Na, hogy ne legyen ilyen nagy csend, igaz nem mostani sütések, közzéteszem. A rántott csirkemellről egy párszor már írtam (ez az utolsó eset) panírozást és olajjal kenést követően 180°C-on kb. 2*8-9 percig szoktam sütni , mos jön az illusztráció. Ez 50-60 dkg mell volt.
Próbáltam kicsinyíteni a képeken de úgy látszik nem eléggé sikerült, remélem nem baj.
A következő a Philips applikációjából a mazsolás muffin, nagyon finom.
a csirkéket mennyire kell mozgatni sütés közben? láthatóan azért eléggé összeérnek. vagy félidőben megfordítod és annyi?
Ma sütöttem "1 rétegnyi" rántott csirkemellet minden létező zsiradék nékül (18 perc 1 forgatással), és nem volt annyira vészes. Sőt inkább határeset volt, saját részre kacsazsírral kenném be, de jelen esetben epésnek csináltam a kaját, és elsődleges volt a zsiradék mellőzése.
Idáig a mirelit krumplit is beolajoztam egy nagyobb csészében, de most ezt is kihagytam, és elegendő a "gyári" olajmennyiség bőven a krumplira. Szóval ezt egy az egyben ki is hagyom a későbbiekben. Még az előző olajmentes sütőnél szoktam rá erre, mert kb főtt krumplit csinált olaj nélkül.
Alapvetően csak feliratkozós hsz akart lenni.
[ Szerkesztve ]
Ahogy elder troll is írja én is csak egy forgatással sütöm, végülis csak két darab volt felül, az alatta lévők sem értek teljesen össze így mindegyik pirult valamennyire alulról és felülről is, forgatásnál a pirultság alapján rendeztem át őket.
Kiváló, kipróbált recept eperszezonra. Olyan gyorsan ettük meg, hogy le se tudtam fotózni
Ma elvileg megint csinálok, mert ránkrohad az eper...
Epres (vagy bármilyen gyümis) puha piskótasüti
10 dkg cukor
2 tojás
0,5 dl tej
7 dkg vaj
15 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
A tojást és a cukort habosra verem. A vajat megolvasztom és a tejjel a cukros tojásos habhoz adom, tovább verem a kézimixerrel. A sütőport a liszttel elkeverem és a lisztet lassan, folymatoan tovább habverőzve a tojásos, vajas tejes léhez keverem.
Mehet a sütőtálba / kapcsos tortaformába, aminek az aljára sütőpapírt teszünk. Én az oldalát nem liszteztem ki, simán kijött így is, nem tapadt hozzá. A massza tetejére felezett epreket raktam, de lehet, alma, cseresznye, akármi.
170 fok, kb. 20 perc. Tűpróbával a legközepénél ellenőrizni érdemes. Én először 15 percig sütöttem, de kellett kicsivel több. Nekem ugye nem Philips sütőm van, hanem Princess.
2 perc az egészet összedobni, és nagyon fincsi.
A második sütésről majd csinálok képet. Elvileg
[ Szerkesztve ]
Elő ne forduljon még egyszer olyan hogy nem fényképezed le nekünk a kisérlet eredményét. Szigorúnézés.
Mosoly.
Nagggyon jól néz ki Elő kellene venni már a karácsonyra vett Princess-t
Azért áruld azt is el, a Sport szelettel nyertél?
4 sportszelet volt, 1 nem nyert, 2 nyert, 1 pedig még nincs kibontva, ez van a fotón. Majd holnap elfelezik a gyerekek, aztán kiderül
Superek vagytok ezekkel a receptekkel, tippekkel, nem beszélve a fotókról! Határozottan úgy látom, hogy ez a topik nem egy újabb haszontalan a rengetegben, hanem tutira minden hsz hasznos infókat hordoz.
A legjobbnak azt tartom az egészben, hogy profibbak, bénázóbbak is lelkesen osztják meg, a tapasztalatokat, saját kreációjukat. Ez nekem jobban tetszik, mintha profi recepteket linkelgetnénk!
Csak így tovább! Egészségetekre!