Kiváló, kipróbált recept eperszezonra. Olyan gyorsan ettük meg, hogy le se tudtam fotózni
Ma elvileg megint csinálok, mert ránkrohad az eper...
Epres (vagy bármilyen gyümis) puha piskótasüti
10 dkg cukor
2 tojás
0,5 dl tej
7 dkg vaj
15 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
A tojást és a cukort habosra verem. A vajat megolvasztom és a tejjel a cukros tojásos habhoz adom, tovább verem a kézimixerrel. A sütőport a liszttel elkeverem és a lisztet lassan, folymatoan tovább habverőzve a tojásos, vajas tejes léhez keverem.
Mehet a sütőtálba / kapcsos tortaformába, aminek az aljára sütőpapírt teszünk. Én az oldalát nem liszteztem ki, simán kijött így is, nem tapadt hozzá. A massza tetejére felezett epreket raktam, de lehet, alma, cseresznye, akármi.
170 fok, kb. 20 perc. Tűpróbával a legközepénél ellenőrizni érdemes. Én először 15 percig sütöttem, de kellett kicsivel több. Nekem ugye nem Philips sütőm van, hanem Princess.
2 perc az egészet összedobni, és nagyon fincsi.
A második sütésről majd csinálok képet. Elvileg
[ Szerkesztve ]