üzenetek

hozzászólások


Cifu
(nagyúr)
Blog

Mivel a jelek szerint sok ember nem igazán érti, mi a truváj a műholdas internetben, tessék: mai hír a Telexen, amelyben a Caterpillar távirányítású munkagépeket prezentál.

Ami persze elsőre őrültség, másodjára már nem annyira. Marha nehéz a félreeső helyek (pl. Alaszka) területeire gépkezelőket, dömper-sofőrőket találni, és jelentős extra juttatásért találsz csak olyat, aki ezért vállalja azt, hogy odaköltözik. Na ez oldódik meg így. Egy kisebb karbantartóbrigád persze szükséges azért, de így is több tucat, vagy akár több száz alkalmazottal kevesebb fog a területen lenni, ami egyben azt is jelenti, hogy ennyivel kevesebb lakókonténer, logisztika szükséges. A gépkezelős / sofőr meg sokezer kilométeről, Home Office-ból dolgozhat.

Ha ez hülyeségnek tűnik egyeseknek, azoknak érdemes belegondolni, hogy mekkora piaca van például a távvezérelt, részben vagy egészében önjáró traktoroknak... John Deere önjáró traktor bemutató 2022-ből. No, az ilyeneknél óriási előny, ha nem kell a mobilhálózat meglététől függeni...

üzenetek