üzenetek

hozzászólások


TheProb
(veterán)
Blog

A license ktg. egy dolog, de a minőség/stabilitás terén is mélyrepülésben vannak. Arról nem is beszélve, hogy kis túlzássaé heti szinten adnak ki patch-eket a critical CVE-k miatt... Egy éles infránál, 300+-os ESXi és 20-nál több vCenter számosság mellett finoman szólva sem őszinte a mosolyunk, ha ilyen sűrűn kell mindent eldobva frissítgetni...

Néhány hete billentem át talán végérvényesen a "VMware szkeptikus" oldalra, mikoris mindenféle előjel nélkül egy komplett vSAN cluster-ünk bolondult meg. Gyakorlatilag azon túl, hogy szerencsére a VM-ek futottak, semmit sem lehetett csinálni. Se snapshot, se vMotion, se VM módosítás/létrehozás, stb. 3 napon keresztül ültünk napi 16-20 órákat a supporttal és fingjuk nincs azóta sem, hogy mi okozta a hibát, illetve, hogy mi a megoldás. (utóbbira annyit, hogy rá pár napja, látszólag magától megjavult)

Én azt látom (amiben a szeptemberi, USA-s Explore-on tapasztaltak is megerősítenek), hogy egy ideje az a koncepció a VMware-nél, hogy minél nagyobb szegmenst fedjenek le a piacból ilyen-olyan cég összevásárolgatásokkal. Már van is egy mondásunk, hogy "A VMware-nek mindenre van egy terméke". Sajnos náluk a "quantity over quality" dolog működik most, ami nagyon nem jó irány szerintem. Minden termékük kurva felületes egy adott ponton túl. És ezen a botrányos indiai support is csak ront.

Régen (kb 5 éve) amennyire "istenítettem" a VMware-t, most annyira kezdem megutálni. Számomra jelenleg egyetlen megkerülhetetlen termékük van, az a vSphere, de ott is egyre jobban lóg ki a lóláb. NSX, vSAN, SRM, stb. téren meg egyre csak dőlnek ki a csontvázak, amik húzzák a strigulákat, hogy "menekülni kéne az adott VMware-es megoldásról"

(#9) solti: Szerintem a lényeg az lenne, hogy ha már valaki helyesbít, akkor szintén ne félig helyesen tegye. :B

(#11) Gargouille: Hyper-V már évek óta stagnál, mondhatni döglődik. Látszólag (és gyakorlatilag) teljesen elengedte a Microporsche és már csak a public cloud-jára fókuszál. Jelenleg, virtualizációt tekintve a vSphere kb az egyetlen értelmes döntés.

[ Szerkesztve ]

üzenetek