üzenetek

hozzászólások


TheProb
(veterán)
Blog

Azure stack alatt is tudtommal HyV fut, xen-t még embert nem hallottam, aki nagy méretben, élesben használt volna.
Igazából onprem virtualization-ben vitathatatlanul a vSphere van monopol helyzetben. És ez szerintem már nem is nagyon fog változni, főleg, hogy a világ már HW virtualizáció tekintetében a public felhő irányába konvergál erősen. Valamint még inkább a konténerizáció az új "divat". Szóval szerintem itt már eget verő "pioneerságok" nem lesznek ebben a szegmensben.


hcl
(félisten)
Blog

Nem tudom, de azért a Citrix sem a levegőbe... izé felhőbe fejleszti, szóval valahol csak használják. Meg azért a KVM sem 0, meg egyéb cloud szolgáltatások sem (pl. az IBM cloudjában van lehetőség Power HW-t is használni, ami kissé durvább az x86-oknál) .

"Azure stack alatt is tudtommal HyV fut, " - Azám, Windows Server 2016/2019 + Hyper-V alapú.

Azért én fejlesztésnek főleg a felhőszolgáltatók részéről szívesen látnék olyat, hogy a virtuálgépeidet Vmotion-szerűen húzgálhatod a cloud és a saját datacentered között, meg ilyesmik :)


TheProb
(veterán)
Blog

"Azért én fejlesztésnek főleg a felhőszolgáltatók részéről szívesen látnék olyat, hogy a virtuálgépeidet Vmotion-szerűen húzgálhatod a cloud és a saját datacentered között, meg ilyesmik"

Van már ilyen (AWS-ben, Azure-ban, stb.), de asszem ezekről is kiderült a PoC alatt, hogy summa-summárum egy kalap hulladék, ha nem csak játszós VM-et akarsz fel-le mozgatni.


solti
(aktív tag)

Azért én fejlesztésnek főleg a felhőszolgáltatók részéről szívesen látnék olyat, hogy a virtuálgépeidet Vmotion-szerűen húzgálhatod a cloud és a saját datacentered között, meg ilyesmik :)
Több felhőszolgáltatónál is bérelhetsz vmware alapú infrát és akkor van vMotion is onprem és cloud között. pl Azure vmware solution (avs), de aws-en is teszteltük már (vmware cloud for aws)

szerk: megelőztek :C

[ Szerkesztve ]


Döglött Róka
(veterán)

""Azure stack alatt is tudtommal HyV fut, " - Azám, Windows Server 2016/2019 + Hyper-V alapú."

Nem, a jelenlegi Azure Stack HCI egy 2022-nel is ujabb kodbazison fut. Evente van uj release es a 2019 mar rendesen le van maradva feature setben hozza kepest.

Amiben nagyon erzekeny az a hardver ill. a jovanazugy tipusu halozati konfiguraciok. Nagyon sok embert lattam elverezni az osszerakasa kozben mivel az egesz megoldas lenyegeben SMB-re tamaszkodik.


Döglött Róka
(veterán)

A hyper-v-t nem engedte el az MS. Szinte az osszes termekuk arra epul ;) (igen meg az xbox is)

[ Szerkesztve ]


TheProb
(veterán)
Blog

Mi a hagyományos értelemben vett HyperV-ről beszélünk, mint hw virtualizáció vállalati környezetben, szervereknek, onprem.


kenwood
(veterán)
Blog

Mi ertesz "jovanazugy tipusu halozati konfiguraciok." alatt?


Gargouille
(őstag)

"Hyper-V már évek óta stagnál, mondhatni döglődik."

Én egyáltalán nem ezt látom. Ahol mi tervezzük és építjük az infrát ott kizárólag Hyper-V alapon virtualizálunk, nekem nagyon jók a tapasztalataim vele és egyáltalán nem látom ezt a nagy döglődést. MS oldalról sem látom, hogy "elengedték" volna. Egyetlen multi ügyfelünk van, ahol valamilyen management döntés miatt az eddigi Hyper-V alapról VMware-re váltanak (globális IT, nem mi hozzuk a döntést), de valószínűleg valamilyen üzleti megfontolás van mögötte. Az összes többinél Hyper-V van, van olyan is, ahol VMware-ről migráltunk át, mikor átvettük őket.

Az viszont tény, hogy az MS főképp a felhőjére fókuszál, ez az összes termékénél jól látható, de ebben sincs semmi különös, neki az a legjobb üzlet.


hcl
(félisten)
Blog

Ezért lenne fejlesztés :D

@solti : Faja :)

@Döglött Róka : Ért, melóhelyen 2019-es Serverre húztuk fel, mondjuk sok köszönet nem volt benne :D (A saját maguk által működőnek mondott storage drivert pl. sokadikra ette meg.)

A tesztHW az egy régebbi Lenovo szerver volt, a hálót nem én csináltam, de ugyanazon a Vmware működik, szóval... :D Amiket írtál, azok itt MS Hyper-V -s cuccok hiánya miatt nagyrészt nincsenek.

[ Szerkesztve ]


Döglött Róka
(veterán)

En is. Koszoni szepen, jol van.

@kenwood:
RoCE RDMA konfiguralasanak hianya.
LBFO teaming amikor 2016 ota elengedte az MS.
Stretch S2D, mint igazi agyrak.
Storage Replica alatti halozati agymenesek.
Dedikalt Heartbeat network clusteren, mikor 2008 ota nincs ertelme.
Sorolhatnam.

hcl: mint emlitettem, elegge hardware erzekeny (foleg disk es NIC) , es nem art tudni mit csinalsz. Tekintve, hogy a HCI 20ban jelent meg ti meg felraktatok egy 2019ben vasarolt (vagy kiadott, nem mindegy) vasra, ott barmi lehet. Van virtual eval hozza. Pont olyanoknak, akiknek nincs rendes szervere hozza.

[ Szerkesztve ]


TheProb
(veterán)
Blog

Ez nem KKV vagy egyéb, low budget ügyfeles szektor? Általában ott szokott menni a HyperV, ahol nincs keret vSphere-re.


Döglött Róka
(veterán)

Ez egy nagyon naiv feltetelezes :)


TheProb
(veterán)
Blog

Tapasztalataim alapján nem annyira naiv az.

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Ja, a HCI csak azután jött, csak maga az volt LOL, hogy a MS Server 2019-hez papíron jó storage driver vagy nem települt, vagy kék halálozott. Ezek után pakolj fel egy HCI-t :D

@TheProb : Hyper-V ám az is, hogy a fejlesztőknek engedélyezzük a PC-jén, és ott futtat virtuálgépet tesztelésre ;)


Gargouille
(őstag)

Vegyesen, van kis kkv is köztük, meg 100-120 országban jelen lévő multi is. Ez nem a mérettől függ.


Döglött Róka
(veterán)

HCIhez nem kell storage driver mert S2D-t hasznal (stornvme ill storport-al megy) ;)
A BSOD meg driver hiba, arrol nem az OS thet.

@TheProb. Nagy cegek is hasznalnak hyper-v-t a tapasztalataid irrelevansak ezek szerint. Jelenleg enterprise kornyezetben rengeteget lehet sporolni a licenszdijakon.


hcl
(félisten)
Blog

Ja, csak a HCI alatt futó OS-be kellett volna :D


Döglött Róka
(veterán)

???


Gargouille
(őstag)

"A tesztHW az egy régebbi Lenovo szerver volt,"

És a hardver hivatalosan támogatja a Windows Server 2019-et egyáltalán? Mert én ott láttam csak ilyen érdekességeket, ahol olyan vasra akarták felgyűrni, ami eleve nem is támogatott, ott meg ugye nem is csoda, ha nem fog jól működni.

üzenetek