Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


MaCS_70
(veterán)

Köszönöm!

Az, hogy a max. töltőfeszültség korlátozása jót tesz az akkunak (az ökölszabály szerint 3,92 volt fölött minden 0,1 volt felezi az élettartamot, aztán 4,2 voltnál ez felgyorsul) régi téma, mint ahogy az is, hogy töltőn hagyni az akkut s lrgjobb módszer annak kinyírására.

De ezt, hogy egy egyébként jó minőségű feszültségforrás, tehát a töltő primer oldala nagyobb teljesítménye mennyiben befolyásolná magát a töltést és venné fokozottan igánybe az akkut, számomra teljesen érthetetlen és abszurdnak, alapjaiban mond ellent a villamosságtani és elektronikai tanulmányaimnak. Egy jól működő töltő teljesen eltünteti a primer oldali problémákat, ez pedig, hogy 500 mA vagy 500 kA áll rendelkezésre, teljesen mindegy, ha elég az alacsonyabb érték. Olyan ez, mintha azt mndanánk, hogy ha kapacitásbővítést kérünk az ELMŰ-től az otthoni hálózatra, hamarabb romlik el a tévénk.

Ez persze nem jelent semmit, de két és fél éve töltöm az okosórámat (általban 80%-ra) nagyteljesítményű adapterről, és remekül érzi benne magát az akku.

Köszönettel: MaCS

üzenetek