Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Revolit
(senior tag)

Köszi, jó leírás.
Mivel tud többet az X3 mint az X1? Sehol sem találtam egy összehasonlítást.


Degeczi
(nagyúr)

Picit nagyon sok az a $70: az első példányt 42-ért, a másodikat $34-ért vettem a Joybuy-ról...
(ahol most is 39.6)
Ez így az áfahatár alatt van, attól sem kell tartani.


Revolit
(senior tag)

Igen, árban van máshol is 40 eur környékén. Viszont 22euro a határ, afelett már áfa köteles. Ha magánszemély küldi, akkor 44 euro.


GreatL
(senior tag)

Én kb. 13 ezer forintért vettem Kínából a feketét. Egy fej 2200 Ft és kettesével küldik. Telefonhoz nem csatlakoztattam, nem érdekel csak fogat mosni lehessen vele.

[ Szerkesztve ]


Degeczi
(nagyúr)

Nem teljesen így van!
Létezik uis egy további kitétel is, h ha a fizetendő adó 10 EUR alatt lenne, akkor azt elengedik = ez pedig a gyakorlatban 37 EUR-ra ($44 környéke) tolja ki az áfahatárt.
Így aztán a kínai oldalakon $40 környékén akciózott X3-ak még stabilan beleférnek.

[ Szerkesztve ]


Revolit
(senior tag)

Aha, köszi

Kicsit utánajártam, X1 sokban nem különbözik, nem olyan fancy a külseje és más app van hozzá.
Viszont ha valaki sokallja érte ezt az összeget, fele ennyiért van SEAGO E5. A fej is fele ennyi hozzá. Nagyon nem jártam utána a különbségeknek.


micimacko
(aktív tag)

Most őszintén...miben jobb ez, mint egy 5000 Ft-os Oral-b?


Degeczi
(nagyúr)

Alaposabban tiszít: a sokkal nagyobb (kb. 5x akkora) frekvenciájú, erős rezgés azt eredményezi, h ott is föllazítja és eltávolítja a lepedéket, ahová a sörte be sem jutott, csak a folyadék

Ezeket hívják manapság "sonic" rendszerűeknek


Jhonny06
(addikt)
Blog

Anno kb. annyiért vettem az enyémet (Oral-B) és egy hulladék. Keveset bír az akksija, egyre gyengébb, ahogy merül, nincs semmilyen funkció rajta, de legalább még szarul is néz ki. +6 rugóért kapsz egy olyan fogfekét, ami baromi jól néz ki, sokáig bírja az akksija, rengeteg funkciója van és a kütyübuziknak is kedvez az alkalmazással.

[ Szerkesztve ]


bloggiold
(tag)
Blog

Megelőztél, kb. ugyanezt írtam volna én is.


Black&White
(őstag)
Blog

Én már a másodikat használom, az első kicsivel több, mint 1 évet bírt, aztán a nyomógomb megnyekkent (érintésre is váltotta a funkciókat) majd ugyanonnan beázott, így zárlatos lett.1 nap alatt lemerült.
A hiba azért nem egyedi, orosz fórumok, illetve YT is hoz rá találatot...
De mivel egy rakás pótfejem volt hozzá, illetve összességében azért elégedett voltam vele, rendeltem egy újat.~40$ volt kuponnal GB-ről.
A cikk jó, grat érte.
Adapterből itt találtok kedvezőbb árút:
LINK


Degeczi
(nagyúr)

Istenments adaptert használni, pláne fürdőszobában!
Életveszélyesek ezek a vackok...

3-400 Ft-ért veszel bármelyik villamossági boltban földeletlen EU-s dugót, pár perc alatt fölrakod a gyári helyére, kész.


Black&White
(őstag)
Blog

Mi a probléma a linkelt adapterrel?


Jhonny06
(addikt)
Blog

Dehogy életveszélyes..


Degeczi
(nagyúr)

Nem magával az adapterrel, hanem az összes szemétrevaló kínai/US dugóval!

Elhibázott, rossz konstrukció: a kis mérete miatt vékonyak a dugvillák, végig vékony fémlemezből (amiknek mechanikai tartása sincs, könnyen görbülnek, de ez hagyján, nem ez a fő baj), azonban mivel nem süllyesztettek az aljzatok vagy az ilyen adapterek, kihúzás során, vagy egyszerűen csak kilazult csatlakozón megérinthető a hálózati feszültség! Nem kell mondani, ez mivel járhat, plána fürdőszobában...

Az EU-s (vagy pláne a még jobb UK) dugók normális méretűek, vastagok a villáik, ezért megoldották, h a földeletlen verzió villáinak csak a vége fém, alatta műanyag, így ott nem fordulhat elő áramütés.
(a földelt verzióknál pedig az aljzat mindig süllyesztett, ott így akadályozzák meg az érintést. Bár a régi házakat leszámítva amúgyis mindenütt süllyesztett, földelt aljzatok vannak)


Degeczi
(nagyúr)

De, az áramütés meglehetősen az...


bloggiold
(tag)
Blog

Nem hülyeségből írtam: ,,A töltőfej kínai szabvány, ezért ajánlott egy jó minőségű adapter beszerzése, amit adnak hozzá, azt ne használjuk! Jó szívvel ajánlom a földelt és földelés nélküli készülékekhez egyaránt alkalmas Skross univerzális utazóadaptert."


Black&White
(őstag)
Blog

Én még mindig nem értem mi a gond a linkelt adapterrel (nem, ez nem az a csoda, amit GB ad a kínai cuccokhoz és amire Degeczi is gondolhat) és szívesen el is engedném a témát, ha valaki leírná.


Degeczi
(nagyúr)

Minden adapterrel amin nem süllyesztett az aljzat (márpedig amiket láttam egyik sem volt az) veszélyes marad a kínai tápdugó.

Miközben pár száz Ft-ból többnyire pillanatok alatt megoldható a kérdés, nem kell adapterrel játszani (max akkor, ha magából a házból áll ki a dugó, így nem cserélhető le a dugó vagy a kábel)

A GB és más oldalak által ingyen mellékelt típus csak annyival rosszabb, h azon még a földelést sem kötötték be - de az ilyen, földeletlen eszköznél mint ez a fogkefe, tovább már nem ront (viszont nagy LFS annak az adapter gyártójának, mert a vevő éppen dughat bele földelést igénylő eszközt is, és ott már az is egy további veszélyforrás)

[ Szerkesztve ]


Solten
(őstag)
Blog

Nem tetszik a fej kialakitasa, a "hagyomanyos oval" sokkal esszerubb, mindenhova befer.

üzenetek