Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


bloggiold
(tag)
Blog

iOS esetén máshogy működnek a dolgok, így az applikáció is más. Mi Home nem az igazi a Soocas saját alkalmazása jobb. Nálunk mindkét fogkefe esetében megjelenik a statisztika mindkét Androidos telefonon a Soocas appban, de a Mi Homeban nem mindig, így azzal ne kinlódjunk az a javaslatom.
Nekem 92 pont szokott lenni általában. Nincs különleges fogmosási mód, csak az amit bármelyik fogorvos elmond ha megkérdezed. Nen szabad rányomni, amúgy meg ugyanúgy használd, mint a hagyományos fogkefét.


pomorski
(őstag)

A termék ezen cikk alapján nem nyerte el a tetszésemet.


Crytek
(veterán)
Blog

Ez a fehérítés elég bullshit nek hangzik. Fogat max a dentálhigiénikus fehérít és ő sem fogkefével..Tudom hogy valami szöveggel el kell adniuk de ez már a nevetséges szint. :DDD


Pumma
(nagyúr)

Igazad van, az olcsóbbak is ugyanazt tudják, csak például a nekem, meg sztem sokaknak teljesen felesleges mobilos alkalmazás nincs benne. Pl.: SARMOCARE v DIGOO, stb. Nekem utóbbi van 2 hónapja, és nagyon jó. Akkor még 7500Ft volt, 2+2 fejjel. Ugyanannyi rezgésszámot tud(31000), szintén Dupont fejek, stb. Ezek USB-n tölthetők, és nem kell ilyen gyenge adaptert se használni. Vicces, hogy nem eu csatlakozóval adják a Xiaomi-t. Nekem van egy Remington szónikus is, de az jóval drágább és csak 1 fejet adtak hozzá. Tapasztalatom szerint ez a DIGOO egy kicsivel jobb.


schawo
(titán)
Blog

Ez vagy Oclean?


NandoXXL
(senior tag)

Bírom amikor mindenki meg írja egymás seggét nyalva milyen jó ennyi pénzt kiadni érte, és egy márkáshoz képest olcsó.. Töredékért van már egyszerű elektromos márkás fogkefe, fogorvos ajánlásával. Semmi gond a termékkel, csak ne csináljatok már úgy mintha nem lenne a célra alkalmas olcsóbb eszköz. Itt már személyes extra csillámfaszpóni igények vannak :DDD


Eugene Roe
(őstag)
Blog

Én most rendeltem a második ocleant :) nagyobb benne az akksi talán, meg áramvonalasabb :D

Akinek ígyproblémái vannak, annak jobb egy ilyen szónikus, mint egy sima 3500-5000 rpm-es rezgő. Páromnak a sima 6000 ft-es oralb volt és azzal ki tudta véreztetni úgy is, hogy nagyon koncentrált a helyes technikára. Ezzel viszont 1-2 hónap alatt elmút a vérzés, és tisztábbnak is érzi a fogait. +10k szerintem nem sok ezért, pláne, hogy oralb ugyanezért 45 ezret kér.

[ Szerkesztve ]


Pumma
(nagyúr)

:K Ez van, sokan alaptalanul azt hiszik, hogy a 3x drágább termék nagyon sokkal többet tud az alap funkciókat tekintve. Pedig a külső és a belső nagy része akár ugyanattól a gyártótól is származhat, vagy éppen az egész termék. Csak kicsit más külsővel, felirattal, és valami nagyon fontos applikációval[link]. Van itt sok túlárazott Philips, vagy a fogászatra szakosodott >Curaprox-tól a Hydrosonic, vagy a tisztán csak ultrahang módban is működő ;) Megasonex is.

Hasznos írás: Fogápolás és jótanácsok - nem fogorvostól! a témához.

[ Szerkesztve ]


Degeczi
(nagyúr)

Ez vaskos csúsztatás, hiszen ilyet senki nem állított!
(sőt, pont a fordítottját: eleve azzal kezdtem itt, h a cikkben említettnek nagyjából a fele a reális ár...)

Az valószínű, h más márkás termékek is lehetnek hasonlóan jók vmivel olcsóbban, de hogy a tizenpár dolláros belépőszint közel nem ilyen, az nem kérdéses. Tény, tapasztalat.


Degeczi
(nagyúr)

Egyszerűen annyi a magyarázat, h a Xiaominál ez belpiacra szánt termék, nem Kínán kívülre. Adaptert pedig valóban nem célszerű használni, pláne fürdőszobában.


Pumma
(nagyúr)

oralb ugyanezért 45 ezret kér.

Melyikre gondolsz? OralB-nek nincs ennyire drága szónikus fogkeféje. Csak a Pulsonic, de az se annyi, viszont a 6000 Ft-ost se hasonlítanám az Oclean-hez, vagy más szónikushoz. Egy hagyományos fogkefével is tud kárt okozni, ha nem megfelelően használja valaki. Van egyébként nyomásérzékelős OralB is, amit pl. egy Sensitive fejjel érdemes használni ilyen esetben, és nem hinném, hogy kivéreztet. Fogínyvérzésre vannak különböző eszközök és technikák, valami jó minőségű puha, pl. Parodontax, Curaprox, stb. fogkefe és íny masszírozás mondjuk Gengigel gél, vagy spray-vel, és az előbbi hsz-emben linkelt tanácsokat is érdemes átolvasni. De mindenek előtt a fogorvossal kell először megnézetni akinek ínyproblémái vannak, szerintem.


simonzé
(addikt)
Blog

Én már az okos mérlegnél letettem a hajamat. Okos fogkefe... eszemf*szom...
A világ megérett a pusztulásra.


Degeczi
(nagyúr)

Egyfelől igen. A fogmosás pontozása és hasonlók tényleg hülyeség (bár ha egy gyerkőc emiatt mos jobban fogat, hát rendben)

Másfelől azonban roppant hasznos, h az alkalmazással végre valamennyire testreszabható az eszköz!
Én pl. rendre keveslem az ilyen fogkeféken jellemző 4x30 mp-es időzítést, egy picit több lenne az ideális - és a szóbanforgó Xiaomi esetén át is állítható ezzel 2 perc helyett 2:30-ra, ami már pont jó.
+még pár egyéb dolog is kapcsolható, mint a lassú indítás, h már akkor be lehessen kapcsolni, mielőtt a szádba tennéd, mégse fröcsköljön szerteszét,
és az sem haszontalan pl., h a kefe életkora is megjeleníthető vele, mert különben a fene se rögzíti, utoljára mikor volt cserélve


Kasya
(nagyúr)
Blog

Olyan, mint egy 8-14 ezer forintos Philips Sonicare, csak szvsz felesleges extrakkal es kisebb fordulattal.


sunavlys
(aktív tag)

Én ezzel vagyok meglőve:

Normál : Ebben a módban a szónikus technológiának köszönhetően percenként 31.000 oldalirányú rezgőmozgást végez a fej, így a legapróbb kosztól is segít megszabadulni. Hatékonyan tisztítja a szájüreget és kiküszöböli a fogkő és más idegen részecskék lerakódását. Napi fogmosáshoz használjuk.

Érzékeny : Biztosítja a szájüreg hatékony tisztítását, különös figyelmet fordítva az ínyekre. Olyanoknak tervezték, akik gyakran az ínygyulladás problémájával szembesülnek, vagy friss implantátumot kaptak.

Gum care / Beginner : A masszázs hatása, avagy maximális figyelmet szentel az ínyeknek. Olyanok számára ajánlott, akiknek fogmosáskor gyakran vérzik az ínye. Ha először használunk elektromos fogkefét, ezt a kezdő módot válasszuk az első hétben.

Fehérítés / Egyéni : Ebben a módban körülbelül 34800-37200 nagyfrekvenciás rezgéssel dolgozik a fej. Ez a mód a szájüreg mély tisztítását végzi. Fehéríti, megszabadítja a fogakat a tea, a kávé és a dohányzás okozta makacs elszíneződéstől. Ajánlatos a telefonos alkalmazás használatával konfigurálni a személyes beállításokat.

Még az érzékeny és a Gum care módot elhiszem, hogy előállítja a fogkefe.

Na de a Normál és a Fehérítés között mi a különbség? Az a +3800-6200-es fordulatszám-különbség? De mért kell pulzálnia 34800 és 37200 között? Na ne!!!

[ Szerkesztve ]


bloggiold
(tag)
Blog

Akkor fogod megtudni, hogy mi a különbség ha kipróbálod. Használom és látom, érzem, tapasztalom a kettő közötti különbséget, van bőven elhiheted. Mért kell pulzálnia - nem tudom, de amit csinál azt jó, nincs ínyvérzésem, fehérebb a fogam és az érzet is jobb.

[ Szerkesztve ]


sunavlys
(aktív tag)

Jó, OK, elhiszem, csak vártam volna valamilyen tudományos magyarázatot.

Pl. hogy úgy működik, mint egy ütvefúró és a váltakozás robajszerűen leszedi a fogkövet vagy mittudomén

[ Szerkesztve ]


Pumma
(nagyúr)

A fogkövet nem szedi le ezekből egyik se, csak az orvosi ultrahangos eszköz. Viszont szerintem nem képződik annyi fogkő, mint egy másik fajta fogkefe használatával, mert jobban tisztít. Azért írom, hogy szerintem, mert a fogorvos szerint ez hülyeség, de ez nem gond, mondja csak. :P


sunavlys
(aktív tag)

Hat en is ezt próbáltam mondani, pedig nem vagyok fogorvos.


Sword
(őstag)

Mennyi memóriája van a fogkefének? Vagy minden fogmosás után szinkronizálni kell?


bloggiold
(tag)
Blog

Nem kell szinkronizálni, volt olyan is, amikor 4-5 napig nem néztem az adatokat és utólag is láttam


Sword
(őstag)

Úgy érted, hogy minden mosás után nem kell és ha 4-5 nap után szinkronizálsz, jön az összes addig át nem vitt, ugye?
Köszi


bloggiold
(tag)
Blog

Igen


Dr.NX
(őstag)

Csak pontosításként:
a címben is rosszul szerepel a termék neve, helyesen Soocas X3.
Nem Xiaomi és nem is Soocare.
Az oké, hogy a Xiaomi vállalatcsoport része.
Forrás: http://www.soocastech.com/about.html?lan=en#learnSoocas
A cikkben hol Soocas-nak, hol Soocare-nek írod.
Főleg a címben kellene javítani, mert így keresni is nehéz rá.


bloggiold
(tag)
Blog

Jogos, köszi, bár a bolt ahonnan vettem Soocas néven árúlja.


aAron_
(őstag)

Sziasztok!

Tudtommal x3-hoz 3 féle fej is kapható, de én csak a standardot találom. Többi kapható valahol? Mi a nevük? Egy puhább, vékonyabb sörtés verziót szívesen kipróbálnék, ha létezik ilyen.


Stospam
(tag)

Sziasztok!

A héten jött meg a fogkefém, már nincs mellé semmilyen töltő csomagolva, ezért az "adapter vagy sem" kérdés megoldott. A bölcső végén sima USB csatlakozó, és így mindenki azzal tölti amivel akarja.
Nem akartam a kímélő móddal kezdeni, ha az 1-es az általános és évek óta rezgő fogkefét használok (3e Ft-os elemes), de olyan durva volt, hogy egész nap fájt az összes fogam :DDD. Most váltottam a 3-as üzemmódra és így is szoknom kell, viszont a fogat példásan tisztítja így is és úgy is.
Ezután az elemes fogkeféket nem hívom ultrahangos fogkefének :).


handrash
(őstag)

Kaptam egy X3u-t, de a BT párosítással nem boldogulok, ötlet?


bloggiold
(tag)
Blog

Az u nem rendelkezik Bluetooth kapcsolattal, telefonos alkalmazás nélküli széria.


handrash
(őstag)

Köszi!

üzenetek