Red Dead Redemption 2 (Konzol) - Konzol játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


.LnB
(titán)
Blog

Hoppá hoppá! Köszi a segítséget. E szerint a vidi szerit, ezzel is tudom teljesíteni a Challange-et: [link]
Huhh, most felvidítottál, mert hétvége ezen puffogok. :D

[ Szerkesztve ]


.LnB
(titán)
Blog

Ez a Gold Rush achi ez keménynek tűnik. Ha utólag csinálom, hogy se tonic, se választható fegyverek, úgy tényleg sokkal nehezebb lenne? Ti mit mondtok?! Mert szívem szerint, ezt hagynám utoljára, a sztori utánra.

[ Szerkesztve ]


negyven2
(veterán)

Újrakezdtem nemrég én is (megint), és most, hogy bent voltam, direkt ránéztem erre, hogy hozzá számolja-e (a válasz igen).

A másikra meg, nincs olyan dolog ami miatt nem lehet megcsinálni egy végigjátszás alatt a 100%-ot. Achievement-ek esetén viszont 4 darab is van, hogy ha ki akarjuk szedni az 1000G/Platinum Trophy-t (Errand Boy, Friends with Benefits, Give to the Poor, Lending a Hand).


.LnB
(titán)
Blog

Most olvastam sokat trophy guide-ot. Jól állok mindennel, ami missable trófea. Egyedül a baj, a Gold Rush. Mert megjelenéskor játszottam a játékot, szóval rég. Nem emlékszem a küldetésekre sem, nemhogy a gold feladatokra. Persze megnézhetném, de még így is két végigjátszás kellene innentől fogva minden küldetéshez. Mármint mentek a küldetés előtt, letolom, hogy megnézzem melyik az, majd újrakezdeni a gold teljesítéséhez. És akkor feltételezzük azt, hogy elsőre sikerülne mind. De nem fog. :D És így teljesen széttöredezne az élmény. Amit nem akarok. Ja és Chapter 3 elején vagyok. Szóval már most "bukó" az eddigi összes quest visszamenőleg.

Szóval maradna az, hogy sztori után, mindegyiket újrajátszom. De visszakerestem a kommentek között, és te is írtad, hogy úgy nagyon nehéz mert nagyon gyenge karakterrel (statokkal, fegyverekkel) lehet csak újrajátszani őket.

Ergo, most végigjátszom. Ez alatt megcsinálok mindent. Majd újra kellene kezdenem, és letolni az egész sztorit újra. Amiben még benne lenne némi tápolás is, hogy jó fegyverekkel, és statokkal próbáljam teljesíteni a gold-hoz való feladatokat. Ez nekem necces.

Na ez tántorít el. :(

Szóval most fejben az a terv, hogy meglegyen minden achivement, a Gold Rush-t kivéve. Aztán majd leülök, átgondolom, hogy van e lelki erőm elölről lenyomni a Gold Rush miatt megint.

ui: Egyáltalán nem vagyok trófea huszár, csak ez a játék annyira megérdemelné. :D

[ Szerkesztve ]


negyven2
(veterán)

A Gold Rush achievement, már nem olyan nehéz, mert időközben (igaz már vagy két éve annak is), kvázi javítva lett, és nem egy full alap karakterrel csinálhatjuk újra, hanem kb. azon a szinten lévő karakterrel amivel elindítjuk a replay-t. Persze van pár korlátozás, de még azokkal is gyerekjáték lett.

Én még úgy csináltam, hogy kvázi minden küldetés elött csináltam egy mentést, ha több küldetés volt egymás után akkor meg minden sikeres arany küldetés után kikapcsoltam az auto mentést (így ha nem lett arany akkor könnyeden vissza tudtam tölteni). ha menet közben rontottam el, akkor meg replay mission. Persze van néhány eset amikor elég volt a checkpoint is (illetve pár esetben még az is működik, hogy ha simán átugorunk részeket). Ugyanis ekkor még a régi rendszer volt érvényben replay esetén, tehát full alap karakter teljesen alap fegyverekkel (szinte semmi tonik, kaja).

De most már ezzel sincs gond, mert kvázi ha a játék végén ugrasz neki így akkor szinte minden olyan fegyvert/tonikot/ételt és bonusz dolgot magaddal tudsz vinni, amit akkor tud a karaktered.

Illetve még annyi, hogy replay közben meg tudod nézni hogy hogyan állsz (mi van meg az adott küldetésből).

Valamint ugye csak 70-et kell megcsinálni, amik között sok a nagyon egyszerű (bár van ami egyszerűnek tűnik, de amúgy nagyon nehéz, főleg az idő miatt). Én voltam olyan b*rom akkor (és nem rég megint), hogy az összes küldetést aranyra csináltam meg :DDD.

[ Szerkesztve ]


.LnB
(titán)
Blog

Te ma csak jó híreket hozol! [link] :DDD Hát akkor nincs mese, megpróbálom mekafullozni. ;)

"Én voltam olyan b*rom akkor (és nem rég megint), hogy az összes küldetést aranyra csináltam meg "

Az durva! Én egyáltalán nem szoktam ilyenekre rámenni. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy miket csináltam meg maxra. Cyberpunk 2077, Death Stranding, ezek voltak amiket megcsináltam, mert meg is akartam.
Összesen 6 platinám van PS-en, a sok év alatt. Abból nagy része, fiammal lett megcsinálva Lego City Undercover, The Crew 2....és ilyenek.

[ Szerkesztve ]


negyven2
(veterán)

Ez valójában ilyen Forrest Gump szerű dolog volt nálam. Vagyis ha már eddig eljutottam akkor igazából még mehetek tovább is :D. Ha az elejétől számoljuk akkor kb. a Chapter 6 közepre meg is lehet a 70 arany medál.

Amúgy megint találtam érdekességeket most is. Például a Chapter 1-ben ha nem rohanunk küldetést csinálni, akkor belefuthatunk érdekes beszélgetésekébe (Biztonság kedvéért Spoilerbe teszem ezeket).

Ilyen volt pl. az, hogy Dutch megkéri Hosea-t, hogy küldjenek el pár embert Sadie-nek a házhoz (annak maradványaihoz), hogy temessék el annak a férjét, Jake-et. Vagy ott volt az is, hogy a ló amit a pajtából hoztunk el, arra Arthur egy beszélgetés során azt mondja Sadie-nek, hogy: csak kölcsön vette és vissza fogja adni majd, amire Sadienek az volt a válasza, hogy az nem az ő lovuk volt, hanem a O'Driscoll bandáé, és tőle akár fejbe is lőhetjük azt. Illetve az az apróság is érdekes volt, hogy amikor megyünk Sadie-ék farmjára (első küldetés), a ló amin odamegyünk, az Charles-é.


.LnB
(titán)
Blog

Nincs ezzel baj. Legalább jó játékra szántál ennyi időt. Más meg COD-ozik ennyit... :U :(((

Ha már lovak, én már az elején kerestem magamnak egy szép lovat, betörtem, és azt tervezem használni. Gold Palomino Tennessee Walker-t. Csak azért választottam mert szerintem szép. Azt még nem tudom, hogy a verseny feladatokra alkalmas lesz e..
Korábban megvolt a fehér arab, az első végigjátszásnál. De nagyon zavart, hogy annyira kicsit, hogy szinte leér a földig róla Arthur lába. :)


negyven2
(veterán)

Bár az Arab lovak a legjobb lovak a játékban, de rajtuk kívül is van amit érdemes használni. Vannak amiket el lehet lopni, meg lehet találni a vadonba és van olyan is amiket meg lehet venni, de ezek nagy része csak későbbi fejezetekben lesz elérhető (Chapter 4) (illetve van ami a Special/Ultimate Edition mellé jár ingyen, ami szintén egy nagyon jó ló).

Itt egy szűkített lista (arab nincs benne), amiből lehet válogatni.


Mike
(veterán)

korántsem igaz. régen talán igen, de mára kb minden ló egyforma a storyban is, igen pici különbségekkel. max stamina, hp hasznos ha több van

Lnb: Turkománt javaslom. Sokat nyafog, mindennel baja van, de nem dob be le a krokodilnál. de azt csak a vége felé lehet venni, addig meg american standard breed is jó vagy a hungarian halfbreed, bár az meglehetősen lomha. az se nagyon dobál le

[ Szerkesztve ]


negyven2
(veterán)

Van különbség köztük azért, de nem jelentős, mivel eleve a játék script rendszerére épülnek azok a dolgok, amiknél kiütközhetnek látványosan a különbségek. Vagyis ha a küldetéseben arról van szó, hogy eddig a pontig te nem érheted utol a másikat, akkor nem fogod, míg más esetben nem annyira lényeg. Pl. van a Dutch-os opcionális versenyzés. Ott pl. a Level 4-es ingyenes lóval, alig bírtam az élen maradni, míg az Arab-al (illetve replay-ben a Turkoman-al, simán otthagytam).

e igen, legtöbb esetben a kinézet a lényeg (és sajnos ugye az Arab kicsit ló).


.LnB
(titán)
Blog

Tegnap időarányosan, nagyon sok mindent sikerült megcsinálnom. Nem sokat játszottam, de sokat haladtam. Kész a, Errand Boy, Give to the Poor (ez korábban megvolt). Szóval már csak a Lending a Hand és a Friends With Benefits van, amire figyelnem kell a végigjátszás során. Utóbbi nem vészes, mert chapterenként csak egy kell.

Az Explorer challange is megvan. Nagy segítség volt amit írtál tegnap negyven2, köszi!
Így viszont nem kellett volna a térképes csávót keresgélnem órákig hétvégén. :D

Viszont tegnap esett le, hogy Online achik is vannak bőven. Na azokra kíváncsi leszek. Biztos az se könnyű. Ja és remélem nem kihalt az online rész.


.LnB
(titán)
Blog

Nem tervezem lecserélni még a lovamat. Azt terveztem, hogy majd betöröm a fehér arabot a versenyes feladatokra. És azt csak arra használom.
De most, hogy írtátok a Turkoman-t. Az jónak tűnik. A Gold szép abból is. A fekete még mindig csak az Online-ban elérhető? Mert most, hogy utána olvastam, azt írták.


Mike
(veterán)

eredetileg nagy különbségek voltak a lovakban. agilitás, gyorsaság, fordulekonyság. még 2018-19-ben. Aztán ezt később kivettek, amikor második acc-kal újra kezdtem a storyt 2021-ben ez mind eltűnt.

Turkomanból 2 féle van a storyban. a pezsgő de most fejből nem tudom melyik a másik

[ Szerkesztve ]


Mike
(veterán)

de elég kihalt ph részről
de ha ps-n vagy tudok jönni segíteni ha kell, úgyis kezdett hiányozni

online sokkal több ló van


.LnB
(titán)
Blog

Series X-en nyomom. :U Na meg az Online, biztos a legeslegvégén fogom csinálni.


Mike
(veterán)

lovakat mindenképpen nézd meg online, főleg a gipsy-ket

2 dolog jutott még eszembe, ami zavar a storyban:
városban nem lehet vágtatni
másik a karakter vánszorgása. ok, értem hogy 120 éve még mindenre ráértek, de az online -hoz képest jóval lassabb

[ Szerkesztve ]


negyven2
(veterán)

Vagy csak úgy érezted, hogy eltűnt. De megvan a különbség köztük. Persze a közel azonos szintű lovak esetén akkora nincs (és korábban se volt), de egy full alap gebe és a vagyonokba kerülő között már látható. De ettől függetlenül mindig is az volt, hogy igazából a legnagyobb különbség az az életerő , és az állóképeség. Ez utóbbit kvázi feleslegessé teszi egy kiváló nyereg (pl. Panther).

illetve amit az előbb is írtam, Story-ban ez annyira nem tűnik fel, mert úgy van megalkotva a játék, hogy egy gebével is érvényesülni tudjál.


negyven2
(veterán)

Xbox-on az Online azért él, vagyis vannak aránylag elég sokan (általában mindig megvan egy 18-25 fős lobby szint). Legalábbis pár hete amikor még volt Gold-om, akkor azért mindig tele volt játékosokkal a map. Igaz proximity alapú a másik játékos mapon való megjelenítése, vagyis csak akkor jelzi ha elég közel van hozzád (ha agresszív a játékos akkor kicsit távolabb, ha nagyon akkor még távolabbról is láthatóak). Tehát alapesetben nem nagyon látsz másik játékost a térképen.

Viszont sajnos (vagy nem?) minimum kettő achi esetén mindenféleképpen kelleni fog PvP:

- The Real Deal: esetén 3 MVP-t kell elérni, egy olyan meccsben ahol legalább négyen vagytok. Itt igazából a legegyszerűbb, a Race, mert ha nyersz akkor biztos MVP vagy, és ez a legkönnyebb PvP alapú játékmód (aminél ha nem toxikusak az ellenfelek akkor nem fognak lelőni.

- All's Fair: itt kvázi szabotálni kell egy másik játékos, vagy posse free roam küldetését. Vagyis például az egyik esetben ha nekik az a feladat, hogy a supply-t elvigyék A pontból B-be, akkor neked az lesz a feladatod, hogy elpusztítsd a szállítmányt. De ezen kívül van más fajta is.

- Eventful: bár ez is tekinthető PvP-nek, de sok olyan Free Roam Event van ami igazából PvE alapú. Itt 5 Free Roam Event-en kell résztvenni (már nem emlékszem, de majd Mike kijavít, de elvileg ezeknél is megoldható az MVP-s achi.

- Illetve még ott van a "Series Major", de azt automatikusan megkapod, ha belépsz egy PvP meccsre (pl. Race)

Végül még ott a "Gun For Hire", de ez 100%-ban lehet solo-ban csinálni úgy, hogy más nem tud benne kárt tenni (vagyis de, de nincs értelme, mert neki nem jár semmi)

Ez bár nem PvP, de ehhez még kelleni fog legalább egy másik játékos.

- Strength in Numbers: ahol legalább egy 2 fős posse-val csináljatok megy egy free roam mission-t. Ezt simán lehet randomokkal is megcsinálni.

Ezeken kívül más nagyon nincs, amit nem lehetne megcsinálni Solo Defensive mode-ban. Def. mode esetén se más játékos téged, se te más játékost nem fogsz tudni befogni auto aim-el, és nem működik a játékosok ellen a lasszó se.

És bár elviekben mire eléred a 50-es szintet, lesz elég pénzed, de minimum $2150 el kell költeni az achi-k miatt. $1500 az 5 istállóhely, $200-ba kerül a 4 legolcsóbb ló, $250-ből jön ki legolcsóbban az 5 camp tartozék, és $200 a Persistent Posse ára.


negyven2
(veterán)

Azt elfelejtettem leírni, hogy bár sok a kezdő játékos nap mint nap, de azért a konkrét PvP játékmódokban nagyon sok az olyan játékos akik csak ezeket játszák már évek óta, és mesterien kitanulták azt, hogy hogyan tudnak pillanatok alatt fejre lőni (illetve amikor még PvP-tem, akkor elég sok esetben tűnt úgy, hogy a begyakorolt headshot kombináció mellet sok esetben úgy tűnt, hogy módkontrollert vagy bill/Egeret használnak.

Illetve mivel mára már nagy részt csak a hardcore PvP-s játékosok teszik ki a ezekben lévő játékosok nagy részét így ezeknél sajnos elég gyakori a negatív tapasztalat, amire még ráerősít a vacak matchmaking rendszer. Mivel ugye a legtöbb esetben a posse tagokat egy csapatba teszi így megeshet, hogy legalább 7 onlyPvP ellenfelünk lesz.

üzenetek