SamKnows és NMHH internet sebességmérés - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


vargalex
(félisten)
Blog

Miért akarsz a boxon mérni? Azonnali mérést tudsz indítani a box webes felületén, így az pl. curl hívásokkal le is scriptelhető. De ugye ennek lehet az az eredménye, hogy éppen fut egy sebességmérés, vagy nem elérhető a szerver, stb. Ráadásul ott ugye a háttérben elindítja a sebesség mérést és vár annak a kimenetére. Tehát ezt neked is meg kell tenned.
Az azonnali mérések hatósági kérésre nem kerülnek be sem az eszköz logjába, sem a szelessav.net-re (hiszen ez nem egy előre tervezett mérés, nem is veszi figyelembe, hogy közben forgalmaz-e a felhasználó, stb.)

Az ütemezett mérések azért nem pontosan ugyan akkor indulnak, mert ugyan van egy időablak, de figyelembe veszi, hogy az utolsó 10 percben te mennyit forgalmaztál, van-e szabad szerver kapacitás, stb. Illetve elképzelhető az is, hogy az így elindított mérést megszakítja a box, mivel te elkezdtél közben forgalmazni. Ezért lehet időben eltérés közöttük.

De egyébként mi a célod? Csak az, hogy ellenőrizd, hogy van-e neted?

Asztali és mobil app pedig azért nincs, mert nem kérte a hatóság, illetve inkább azt kérte, hogy a weboldal legyen asztali és mobil böngészőben is használható. (Tehát senkinek nem tört bele semmibe a bicskája.)

[ Szerkesztve ]

üzenetek