SamKnows és NMHH internet sebességmérés - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


DaM_HuN
(csendes újonc)

Akkor rosszul fogalmaztam, a mod és a git közösségnek nem volt eddig szerencséje ezzel. Az hogy a lap milyen -így évek adataival a rendszerben- lehet hogy király, bár nekem tetű lassú, de ez biztos az összegyűlt 30.000+ mérési adatnak köszönhető.

A boxot pont nem érdekli, hogy forgalmazok-e, mert pl most is és 10-kor is mért óra 12-kor, holott közben éppen 4kstream megy már vagy egy órája, ami azért eleszik 10-20mbitet a tv-n az egyik stream szolgáltatótól. Az AppleTv pedig pont a boxba van kötve közvetlenül.

Mit akarok? Live monitoringot -mint a speedtest, vagy a SamKnows white boxa pl,- ha már fizetem a villanyszámláját évek óta ennek a doboznak, aminek egyre kisebb az értelme, mert szemmel láthatóan már belőtte a Digi a tesztszerver IP-ket és mérési intervallumokat, a mérés majdnem mindig jó, holott előtte utána már nem annyira rózsás a helyzet. (és reklamációnál sem fogadják már el az eredményeket amióta 4iG lett, tehát ez már csak egy hobbi, amiből szeretném kihozni az értelmet, ha már másra nem jó :) )
Bár tény a routerem saját maga is méri a forgalmazásaim sebességét élőben és annak eredményét ki is tudom tenni bárhova, de mint már korábban mondtam, ha már fizetek a box fenntartásáért, akkor ki is használnám.
Lehet az lesz a vége, hogy kisütöm a förmöt belőle, és visszacsinálom routernek, úgyis kellene egy a smarthomehoz. Már úgyse kéri vissza az NMHH 5+ év után. (jó, persze most csak viccelek :)) )

üzenetek