SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


kökény
(aktív tag)

Ezt laktóz dolgot nem értem, IPA-ba hogy kerül laktóz, sekélyes ismeretem szerint a tejcukrot sweet/milk stoutokba pakolják, amit az élesztő nem erjeszt meg, ezért testes/édes lesz a nedű,de IPA-ban is előfordul, kíváncsiságból kérdezem és nem kötekedésből ;) :R


jsk
(senior tag)
Blog

Egyszerűen ki akartak találni valami újat, mert olyan még nem volt. Ennyi. Emlékeim szerint természetesen az Omnipollo főzött ilyet először. Ha nem, akkor majd proci kijavít.

[ Szerkesztve ]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

nem emlekszem ki fozott ilyet eloszor, ahogy emlekszem skandinavok kozul eleg sokan kiserleteztek a komboval, de talan spanyol fozdetol is ittam ilyet.

gondolom ki akartak probalni, hogy mi lesz belole, az elso szeriak egyebkent inkabb erdekesek voltak, mint jok.


jsk
(senior tag)
Blog

Hétvégén az alábbi söröket ittam:

Tree House Surrealism (robust porter, 4,05)
- Könnyen csúszó, sallangmentes porter. Csokoládés, pörkölt malátás, kicsit füstös ízvilág. Nincs túlbonyolítva, nem főztek bele mindenfélét. Így is egy élmény volt, mert porterek tekintetében nem vagyunk jól ellátva.

Tree House Super Typhoon (dipa, 4,41)
- Piszok jó imperial ipa, de egyben a hétvége csalódása is. Ebben a sörükben kicsit benne van a hype. Ilyet lefőz egy Verdant, Deya is Európában. Keserű ízvilág, némi narancsos ízjegy, száraz kortyérzet. Jó-jó, főleg ha megveszed a főzdében pár dollárért.

Tree House I Will Not Be Afraid (imperial milk stout, 4,46)
- Ez a sör nagyon egyben van. Folyékony étcsokoládé megédesítve karamellizált cukorral, nyakon öntve egy kis eszpresszóval.

Equilibrium dHop19 (dipa, 4,38)
- Ennél a sörnél éreztem azt, hogy kár volt odaadnom a felét a feleségemnek :D. Olyan szinten itatja magát, hogy a részemet kb. két korttyal letudtam. Trópusi gyümölcsbomba. Az édes-keserű arany középútja.

The Wild Beer B.A.B.S II (imperial stout, 4,27)
- A Csakajóban kapható ez a 4 különböző hordóérlelt sör blendje. Egyértelműen a vörösboros és a cherrys hordó dominál az ízében. Ezért aki "normális" imperial stoutra vágyik, akkor ez a sör nem az ő söre.


kökény
(aktív tag)

Ééértem, azaz, hogy nem nagyon, tehát a mostani IPÁ-k mindegyikében van laktóz vagy van aki beletesz van, aki nem,recepttől függően.


Dilikutya
(félisten)

Van amibe tesznek, van amibe nem. Ilyen egyszerű. :) Nem mostani IPA függő, hanem ki talál ki ilyet, ki nem. Nekem annyira nem jött be, amit ittam. Pl. a Hopfanatic-nak is van, méghozzá egy Milkshake NEIPA.


kökény
(aktív tag)

Oké, most már tiszta, köszi mindenkinek! :R


[CsuCsu]
(őstag)

Az Omnipollo a Tired Hands fozdevel kiserletezte ki. Mai napig a Tired Hands csinalja a laktoz dominans milkshake IPA-kat.

Az Other Half is peldaul pakol laktozt sok IPA-ba, de ok csak keveset, es nem dominal.


jsk
(senior tag)
Blog

Ez is beteg, Omnipollo blueberry blackberry raspberry strawberry maple pancake lassi gose


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

na ma is tanultam valamit.

Omnipollonal egyebkent a Bianca (nem brett) vonalon el tovabb es a gyumolcsos sour ipa 90.000bol szepen lassan eljutottak a lassikig.

Tired Hands / Other Halfba erre eleg nehez belefutni, egyebkent meg laktozt nekem annyira nem birja a gyomrom, szoval ovatos szoktam lenni.

jsk: totalis elmebaj ez a szeria.

[ Szerkesztve ]


kökény
(aktív tag)

Megjöttek Biancáék. Aranypatkány fórumtárssal kezet foghatunk, az egyiken (pont a Rasberryes) aprócska lyukon spriccelt a nedű, szinte az egészet meg tudtam menteni, gyorsan kitöltöttem 2 pohárba és akkor már meg is kóstoltam. Te jó ég, teljesen elborult cucc, egyből jön a tömény gyümölcsorgia, bele az arcodba, támadás az ízlelőbimbóknak, aztán átmegy savanyúba és a végén a Marlenka sütire emlékeztető lecsengés (mézes-diós süti,nagyon szeretem). Első korty után hangosan felnevettem, család furcsán nézett rám, nálam betalált, iszonyat geil és tömény, de engem megvett :)

[ Szerkesztve ]


jsk
(senior tag)
Blog

Eddig 3 félét ittam. Furcsa módon a leggyengébb pontszámú jött be a legjobban. A rózsaszínt épp ma ittam, de eddig ez volt a leggyengébb. Ugyanakkor még így is beteg jó cucc :D.


kökény
(aktív tag)

Tényleg az, olyan “illata” van, hogy család már kiközösít, nekik ez büdös, és valóban szinte az egész házban érezni.


Aranypatkány
(tag)

Egyrészt sajnálatos a sérülés, másrészt örülök, hogy még menthető volt :) Ezt én is berendeltem, meg még a "többgyümölcsöset", a meggyeset valamint a mogyoróvajas Biankát. Amúgy nagyon brutál áruk van, viszont itt még mindig olcsóbb mintha máshonnan rendeltem volna. Mikkelleréknél 150 DKK, azaz 6600 forintra jön ki/doboz. :( Ez van. Mindegy, mindenképp ki akartam próbálni.

Amúgy nem értem, hogy miért nem kalendáriumszerűen csomagolják a Beersidenál a söröket, állítva, elválasztva a dobozban kartonlapokkal, értitek hogy gondolom...kevesebb lenne a kár.


Aranypatkány
(tag)

Nem nagyon számmisztikázom az untappdon, de kíváncsi lennék, hogy ezek az izék sörök milyen pontszámnál járnának sok ezer check in esetén a jelenlegi pár 100 helyett. Általában minél többen pontoznak, annál inkább esik az értékelés átlaga, az elején gondolom a hype miatt mindenki rányomja a 4,5-öt, aztán később jóval lejjebb megy.


[CsuCsu]
(őstag)

Az elejen azert nyomjak ra, mert elsokent altalaban a legnagyobb fanboy-ok illetve sorbuzik jutnak hozza. A laikusok / kezdok altalaban jobban lehuzzak a specko soroket, mert nincsenek hozzajuk szokva.

[ Szerkesztve ]


Aranypatkány
(tag)

Ez esetben az Omnipollónál a Noa teljesít a legjobban, ami már 75 ezer bejelentkezés fölött jár, de még mindig 4,2 fölött hasít. Szóval ezek a juharszirupos Biancák még nagyon friss élmények.


kökény
(aktív tag)

Egyetértek, drágák, de engem is hajtott a kiváncsiság, csomagolást én sem értem, lehet írok nekik, tényleg segítő szándékkal nem bunkóskodásból. Kiváncsi leszek a véleményedre, a sör fogalmától távol áll az tuti, vakteszten buktam volna :DD Ja és úgy kaparja a torkod, hogy nekem egy kis rántott hússal semlegesítenem kellett.

[ Szerkesztve ]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

mondjuk a Bianca Lassinal pont forditva indult, szepen jon fel a pontszama. lehet javultak is az alpha batch utan

Aranypatkány: es azt a 4.2+t a Noanal ugy kell nezni, hogy azert eleg megoszto.

lehagyta akkor a Nebuchadnezzart checkinben?

[ Szerkesztve ]


Aranypatkány
(tag)

Nem, de a Nebu 4 alatt van már egy ideje.

üzenetek