SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Jofi81
(őstag)

Ezt a kettőt tudtam én is. A Pécsi miatt lett megemelve a kisüzemi határa, azóta "kraft" a Pécsi...


[CsuCsu]
(őstag)

Barmelyik Monkish amit az elmult ket hetben ittam. A Mockeries batch2 peldaul. Hatarozottabb, elesebb a komlo, kiegyensulyozottabb, kremesebb test.

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(félisten)

Igazából ez pont két olyan főzde, ami nélkül lehet létezni. A pécsi sörök nem rosszak, de nem is jobbak mint pl. a Dreher sörei, ha pilsenire szomjazom, akkor meg úgyis Pilsner Urquell-t veszek, nem Pécsi Pils-t. A Hübris jó, nekem nem volt vele bajom, de semmi olyat nem tudott, amit ne tudna bármelyik kraftnál a maga kategóriájában az alapsör. Persze Bp-n lehet nagyobb tőlük a választék, de itt vidéken úgy vagyok velük, mint a FIRST-tel is, semmi olyat nem láttam egyiktől se, ami hiányozna, ha nem lenne.


kökény
(aktív tag)

Na jó, hát a Monkish tipa külön állatfaj, az nem ér :D


L4D1K
(őstag)

Na én is találtam végre.

Nem estem hanyatt tőle, de a Tihanyi emelkedő után gyorsan csúszott.


mekker
(őstag)
Blog

[link]
Itt le van írva, hogy mi az alap probléma. A gond az, hogy nem éppen piaci alapon működik ez az egész a jelenlegi formájában. Más kérdés, hogy miért hozták ezt a törvényt


chatran
(őstag)
Blog

Miben különbözik a Hoppy-tól? Nekem az is ipa jellegű volt.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

2010 utan mondjuk ezt meg tetozte a kukorica apokalipszis, amikor egy ido utan tenyleg ugy mentunk le egy sorre baratokkal, hogy hol van legalabb soproni 1895 vagy borsodi bivaly. azt hiszem ez a ketto volt meg oke. aztan ha nem volt, hol van koktel.

ehhez kepest:
- Chicagoban csaprol ittam founderst a helyi sportbarban, Gouse Islandot a helyi blueskocsmaban es valami obskurus farmhouse alet a negycsillagos hotel barjaban
- Londonban a szomszed kozertben is volt Punk IPA
- Daniaban konkretan ilyen 150 checkines nanocuccokbol sikerult bevasarolnom a szomszed kisboltban
- svedeknel ha messzebb utazok a helyi boltok tesztelese visszatero program (mert valtozik, hogy melyik mikro/nanofozde erheto el), kb mint a magyar borvidekeknel. legsulyosabb elmenyem az volt, amikor a tok atlagos hipster stockholmi vizparti kiulos helyen pride alkalmabol sajat sort fozettek... a Mikkellernel.
- Hollandiaban kb ugyanaz volt a helyzet, mint svedeknel
- nemeteknel mar 20 eve is mindenhol kezmuves/nano fozes ment, csak az naluk az alap volt

visszagondolva egy helyen volt az, hogy egyetlen marka cucca volt elerheto. a muszlim allamvallasu Marokkoban, ahol kvazi nem lehet alkoholt kapni par hely kivetelevel.


F-ECT$
(titán)
Blog

Mad Scientist: Tokyo Lemonade - nem vagyok a belga witbier-ek (édeskés búzasör) ismerője, de az tuti, hogy ezért még egyszer ennyi pénzt nem fogok adni :(


[CsuCsu]
(őstag)

Londonban a sarki kozertben (ertsd Tesco/Waitrose/Morrisons) most mar Buxton imperial stout, BrewdogxCloudwater NEDIPA, BA saison, milkshake IPA, stb kaphato. Nagyon raleptek a gazra. A Tesco kezdte, most meg versenyt vivnak egymassal, ki tud meg kraftabb lenni. Megtalaltak azt az uzleti modellt, amivel eleg kisebb mennyisegre idoszakosan szerzodni, igy most folyik minden.


mekker
(őstag)
Blog

Hiperekbe bekerülni megint más tészta. Részleteket nem tudok, de egyszer olvastam, hogy rendesen meg kell érte küzdeni. Persze ez érthető is, hiszen ott több tucat üzletről van szó, nem egy mezei kisboltról.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

mi csak valami camdeni pici ejjelnappaliban voltunk, ott is volt brewdog. kb meretre a Móriczon a dohanybolt es a vegyesbolt kozott feluton.

a Buxton Rain Shadowt majdnem biztos vagyok, hogy a Bottleshop Bermondseyben vettem es nem az ejjelnappaliban, mert ugy szamoltam, hogy nincs hutonk, cserebe reggel kelleni fog valami javitani a moralunkon.

viszont kocsmaban ahol voltunk mindenhol volt jo cucc, jo, reszben rad tamaszkodtunk, de a Temzeparton az Oysterbe ugy mentunk be, hogy elotte lecheckoltuk, hogy nem csak kagylo van, ellenben ott mar egy oraja nem talaltunk egyetlen nyitva levo ettermet se a gazdasagi negyedben, szoval nekem a kagylo is oke lett volna.

[ Szerkesztve ]


L4D1K
(őstag)

Illatban erősebb és sokkal keserű komlósabb.

Egy tiszta este kéne fej-fej mellett tesztelni a Hoppy-ipa, Dreher ipa, Soproni ipa tengelyen. Bár úgy érzem ezen sörök célközönsége pont a 30+ melegben komlósabb söröket vadászó panel proli mint jómagam. :))


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""

akkor egeszsegetekre! szabin vagyok, negy honap home office utan ez mar kellett. 30 fok van, viszont reflexbol sikerult levenni egy pastry stoutot a polcrol.

---

Amundsen Dessert In a Can Blueberry Pancake Stack stout - iperial / double pastry imperial milk / pastry stout
Kozepesen dus mokka hab, fekete testtel. Illatra kave, afonya(dzsem), cukor(szirup) / melasz(?), porkolt malata. Izre afonya(dzsem), melasz, porkolt malata, kave, csokolade, hatterben alkohol es tejszin. Illatban es izben nemi palacsintat is felfedeztem, de ebben nem vagyok biztos, hogy valahogy tenyleg sikerult belerakni, vagy csak kepzelem.

Az alkoholt nem fedi el teljesen, cserebe a szeriabol talan ez a legkevesbe mu ugy, hogy kozben reszletgazdag, meg valamennyire az afonya savanyu mellekize is megvan.

Nagyon ajanlott. Nem annyira dekadens, mint egy Omnipollo, cserebe par pillanatban palacsintas-kaves-reggelis asszociacioim voltak tole. Egy jol sikerult reggeli palacsinta, sor formajaban. A dessert in a can recepten meg meg csiszolnak 2-3 iteraciot, es ha egyutt allnak a csillagok, ev vegere ebbol meg valami tenyleg zsenialis is kisulhet.

L4D1K: topikban ahogy en latom kb kostolunk mindent. dreher es soproni ipa szerintem kb mindenkinek megvolt. jo ivosort nem kell lebecsulni.

[ Szerkesztve ]


[CsuCsu]
(őstag)

Miota errefele jartal sok valtozas kovetkezett be. Brewdog mar 2010 ota van mindenhol egyebkent. A szupermarketek az utobbi egy evben leptek szintet. Most mar siman lehet imperial stout-ot venni a sarki Tesco-ban. Bottleshop sajnos bezart, de a Mikkeller szepen atvette a helyet. Nemreg vasaroltam Hill Farmstead cuccokat crowler-ben, vicc az egesz. A helyi Brewdog Burley Oak soroket hozott. Londont egyedul Koppenhaga mulja felul.

Mondjuk mostanaban en tobbnyire USA-bol rendelek, szoval a helyi valasztek egyre kevesbe szamit. Jovo heten jon egy Side Project es Bottle Logic szallitmany, amiken negyen osztozunk.


Aranypatkány
(tag)

Ó, Koppenhágába én viszonylag gyakran járok főleg, hogy testvéremék ott élnek :)
Vannak jó helyek arrafelé bizony...


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

bottleshopban mondjuk lehet az is benne volt a tapasztalatomban, hogy jester king volt nekik csapon igy elso benyomaskent.

itt jelenleg foleg kivarok. Koppenhagat tervezzuk, de egyelore nagyon nem lehet oda lejutni.

[ Szerkesztve ]


Aranypatkány
(tag)

Fermentören, Örsted Ölbar, Mikkeller&Friends bottleshop a Nörreport piacnál mindenképp! :K


[CsuCsu]
(őstag)

+Himmeriget, 1420, Mikkeller Baghaven. Illetve a Barr etterem, ha van $$$. Etel profi, az ital pedig Bokke lambic.

@proci985
Annak a Jester King TTO-nak te csak a maradekat lattad, elotte volt Atrial Rubicite es minden josag :D . De reszben emiatt mentek csodbe... bevallaltak hatalmas szallitmanyokat shelfie sorokbol, ezert kaptak ilyen jo cuccokat csapra. Csak hat a £30-ba kerulo shelfie tobbnyire savanyu sorok nem fogytak.

[ Szerkesztve ]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

Csak hat a £30-ba kerulo shelfie tobbnyire savanyu sorok nem fogytak.
ja hat annyiert vilagmegvaltani kellett volna :). egyet azert bevallaltam es egyszeri benchmarknak jo volt.

de koszi a tippet, a velem levo baratom konkretan egy oran at hurcoltam magammal (turistacsoportokon es kalozhajokon at) hogy elerjuk a celt. delutan negykor volt az a pont, amikor mi mar csak chilleztunk a 12%os stout felett es kinalgattuk a sort a helyieknek, mikozben mindenki kiakadt a ket göteborgi -egyszerusitettunk- arcon, akik siman min-maxolni jottek es akkor eppen 50. oraja es 10 ora alvas ota itt eppen lazitottak, mert este irany a reggae.

masnap egyebkent megfeleztettem a buxton dark (?) rainjet, aztan kimentunk reggel ilyen par orat setalni a regents parkba, meg nezni a kacsakat, intermezzokent.

ti tenyleg vegigmentetek az egesz British Museumon?
ja. de a Fabricban nyitasra ott voltunk utana, ha az szamit.

[ Szerkesztve ]

üzenetek