SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Dilikutya
(félisten)

A komlózás miatt tűnhetett annak, de a Hoppy egy jobban komlózott láger, alsóerjesztésű.


kökény
(aktív tag)

Borsodi hoppy és ipa fej-fej mellett: egyik xarabb, mint a másik, akinekezek ízlenek az ne ide írjon(de sajnos ide fog) miért kell egy elvileg minőségi sörös fórumoldalon ilyen xarokról írogatni... :W


looser
(addikt)

Ezt ne, kérlek. Nem minőségi sörös, csak sörös. Én örömmel olvasom ezeket is, de mint a kávés fórumnál, ott is lett egy kezdőbb (bár az a téma komplexebb, szerintem) topic azoknak, akik nem szájber gépeken főznek 10+e Ft/kg-os kávékat. Pont valaki utalt rá nemrég, hogy azért itt is milyen söröket dícsértünk pár éve. Ha valaki újként betéved ide, ez elég elrettentő tud lenni. Ami neked szar, az sokaknak újszerű élmény. A Grabancot istenítettük, jópár változatot megért, korrekt darabok volt, viszont sokkal jobbakat is ittam már. De ha valaki most inná először, de akár a Soproni ipával érezne rá valami pluszra, az is inkább támogatást érdemel. Van rá esély, hogy ott fog kikötni, ahol Te :-)
De ez a "akinekezek ízlenek az ne ide írjon" nem jó út. Szerintem.
:R


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

kökény ahogy neztem elegge felhuzta magat :)

viszont amit irsz az igaz, elonyos, ha a topik megmarad inkluzivnak. anno a dreher es a soproni ipajat is vegigkostolta a topik. kellenek jo ivosorok is meleg nyari napokra egy grill melle. en imadom a topik sokszinuseget es hogy ugy tudjuk tiszteletben tartani egymas izleset, hogy kozben elternek a preferenciaink.

plusz ezeket meg is lehet venni, szoval nincs az, mint egy Bottle Logic vagy Firestone Walker limited releasenel.

kökény: egy tipp, ipa jo dobozbol is, viszont a baloldali poharad inkabb pilseni / buza vonalra remek, a baloldali meg egy tradicionalis nemet lager korso. en stout pohar parti vagyok ipaknal, ami gyakorlatban kb egy tradicionalis borkostolo pohar (maskepp nezve egy tulmeretes Glencairn whiskeyspohar borospohar talppal), jobb lesz toluk a sor :R

felreertes ne essek, nekem is van itthon mind a pilseni, mind a lager korsobol, imadom oket, de egy ipa elvezetesebb lesz megfeleloen talalva. kulon imadom, hogy majdnem pont ugyanolyan "Likra allateledel"es korsod van, mint nekem egy Löwenbraus.

[ Szerkesztve ]


kökény
(aktív tag)

És a kezdö sörösnek te borsodit és drehert fogsz ajánlani? Ne már!!! Nekem sem azt ajánlottátok, hanem a belgákat :C Ha vki idetéved, meglátja hogy Borsodi vs Dreher a téma és soha nem is tér vissza.Aki idejön sztem pont nem nagyüzemit óhajtnainni, hanem vmi mást ;)


kökény
(aktív tag)

Tudom mit miből kell inni, ezt szomszéd töltötte ;) Dreher és Borsodi ipának szvsz tök mind1.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

:) oke, azert neztem, ugy emlekeztem volt normalis poharad is.


kökény
(aktív tag)

Kóstolásokhoz normális poharat használok, de bográcsozás és alap lager/ipa söröknél ne várd el ezt tőlem légy szíves! :)


Dorian
(félisten)

Ez sörös topik, mindenfèle kirekesztès nèlkül.
Lehet ami kategòria neked minősègi, valakik számára az is csak lòhùgy.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

igaz, hatterbol le kellett volna vennem, hogy itt most bogracsrol van szo :)


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Én most pl egy Paulaner Lemon Radlert kortyolok mert nincs kedvem hozzá, hogy fejbeqrjon a 30+ fokban a Mad Sci NY mocaccino :) A borsodi hoppy amúgy tökéletes kánikulai ivósör.


jsk
(senior tag)
Blog

A Balatonon naponta mentem oda a büféhez, hogy mikor lesz csapon a Borsodi IPA, mert a csapon már rajta volt a jelzés. Sajnos nem jött meg, de legalább kipróbáltam a Deher ipáját. Nagy melegben tökéletes volt, ahogy a csapolt Staropramen világos és a barna is. Este a Bier-ka standjánál kicsit felhoztam magam a magyar kraftból, és megittam a saját levitt söreimet is, köztük 3-4000 Ft-osokat. Nagyon jól leképeztem ezt a fórumot, úgy hogy itt is elfér mindenféle sör. Szerintem örüljünk neki, hogy a nagyüzemiek is igyekeznek. Ha majd 300-ért kihoz egy ipát bármelyik magyar kraftfőzde, akkor károghatunk.


Dorian
(félisten)

1664 blanc-t iszom èpp. Tegnap fűnyìráshoz ipa-ztam, hülyesèg volt, jòl fejbe is krt.


jsk
(senior tag)
Blog

Kedvenc strandsöröm az 1664 Blanc :). Sajnos most nem volt a környező boltokban Lellén.


galervin93
(őstag)

Én meg dolgozok, szóval max ilyen sörösdobozba csomagolt gyümölcsös üdítőkkel hűsítem magam. De legalább a doboz formája miatt az agyam félig-meddig azt hiszi sörözök. :DDD
Holnap estére megyünk a Legfelsőbb Beeróságba két kolleginával, szigorúan csak a sörök miatt :D, majd ott kortyolok valami rendesebb anyagot. :)


kökény
(aktív tag)

Sztem félrement vmi srácok, 90%-ban én is ivósörözök és nyilván nagyüzemit tolok/tolunk.Nekem az a bajom, hogy a fórumon is 90%-ban azon vitázunk, hogy a Borsodi vagy a Dreher a jobb/rosszabb. :R


looser
(addikt)

Mert ezek elérhetőek mindenki számára, ha nem számítjuk a postázást, mert akkor gyakorlatilag minden :-) Nekem például jó infó volt, amikor valaki leírta, hogy a Soproni ipa megint kezd jó lenni. Lehet, hogy csak egy új batch, új komlóágyú, más kezeli a gépet, frissebb alapanyagok, de aztán visszaromlik majd, de ez érdekes volt. Ha <200 akciós Auchan csehekre felhívja valaki a figyelmet és zizzent egy kis plusz infót, az is jó. Nem tartom sznobnak a topicot, ezért is járok ide. Szerintem belefér, sőt, hadd menjenek. Ezt a 90%-os arányt sem észlelem igazán, de ha új arc jelenik meg, ők elsősorban a bárhol elérhető, alapvonal feletti tételeket érzik kimagaslónak, joggal. A #21065-re válaszolva: igen is meg nem is. Attól függ, milyen tapasztalattal érkezik. Ha eddig az alap nagyüzemit itta a helyi negyedosztályúban, akkor persze, szerintem legyenek ezek a következő lépcsőfokok. Sőt, magam a cseh lágereket ajánlanám ismerkedésre; ha budapesti, akkor jópár címmel meg is szórnám, de legalábbis javasolnám, hogy az összefoglalóba kukkantson bele (na, most belenéztem és igencsak rácsodálkoztam, ez egyre jobb és informatívabb, köszönöm a szerkesztő(k)nek!). Az általad említett belga vonal is jó, de az a fejemben egy harmadik út, gyökeresen eltérő ízvilág, a belgák mindenkinél másabbak :-D De ha most jönne valaki, javasolnám, hogy szerezzen be egy belga hatos pakkot a LIDL-ben (még tuti van mindenhol) és kóstolja végig őket alkalomadtán. Jó és izgalmas világ ez és a könnyen hozzáférhető és olcsó söröknek is helye van itt.
Cheers :)


F-ECT$
(titán)
Blog

Kinek mi az ivósör ugye. Van akinek a 200 Ft-os, van akinek az 1000.


OPiiPO
(addikt)

Nem örülnék ha ez a topic bezárkózna és csak az elit, drága sörök jöhetnének szóba.
Szerintem :R


jsk
(senior tag)
Blog

Nyár végére tervezem megint aktualizálni az összefoglalót. Most a munka miatt nincs rá energiám. Pedig a helyeket nem ártana frissíteni.

üzenetek