SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


JoinR
(senior tag)

Lobkowicz van már a Pennyben? Karantén eleje óta nem találtam.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

Brewdog Tokyo* 18.2% - imperial stout

Fekete test, szinte nulla mokka hab. Illatra jazmin, porkolt malata, szen. Szen, jazmin, porkolt malata, alkohol (brandy). Utoiznek szen, egett jazmin/malata es nemi afonya(dzsem). A csokoladet es a kavet elmossa a szen.

Ezt a Batch 050 mar ittam harom eve. Ket evesen a csucsan (es objektive a csucson) volt, igy hat evesen a gyumolcs karaktere eltunt, a szenes alkoholban marinalt jazmin+malata sajnos eleg jol leirja a helyzetet. Best before 2020 februar 14, tehat 2014 februari.

Kiserletnek erdekes volt, hogy egy erlelesre (is) kitalalt, top imperial stouttal mi tortenik ennyi ido utan, egyebkent viszont legalabb harom eve meg kellett volna bontanom.

Reflektalva a mai threadre, egy talca arany aszok hasonlo arban jobb dontes lett volna. Nem az idei legrosszabb sor amit ittam (az arboga 10.2, kb a helyi Kinizsi 10.2%ra fozve), de volt egy pillanat amikor komolyan elgondolkodtam, hogy kiontom. Ahogy melegedett mar atment borderline ihatoba, de igy is ilyen 1.75rol beszelunk kb. Ez a sor frissen 4.5, csucson 4,75-5 korul tud szerintem.

[ Szerkesztve ]


kökény
(aktív tag)

Erről szó sem volt szerintem, ha neked ez ment át, akkor sajnálom. Sehol nem írtam azt, hogy itt csak “elit” sörökről legyen szó, jelentsen az bármit is ;) Sőt, ha visszaolvasol tök átlag és fincsi sörök akcióiról is állandóan írok, nem értem ezt a lesznobizálást.

[ Szerkesztve ]


kökény
(aktív tag)

A soproni ipa megint xar inkább, de ha ezt leírom megint én vok a xarf@szú, ha vmi kommerszet leszidok, akkor sznob vok, ha megdícsérem, az alap ;) Oszt menjen el az ember rajtatok :D


[CsuCsu]
(őstag)

En sessionozni a pale alet szeretem. Egy jo kis Deya Steady Rolling Man vagy Track Sonoma. A lager izvilaghoz nekem kulon hangulat kell. Plusz imadom a komlot. De ritkan van ivosoros alkalmam (pl grillezes).

@mindenki
A kommersz sornek is megvan a helye, ez egy altalanos soros topik. Mindenki mast szeret, es mas prioritast elvez koltes szempontjabol a sor, illetve mas okokbol fogyasztja.

En az izgalmat es valtozatossagot keresem, ezert nem nagyon keresek ivosort. Ha iszok valamit, lehetoleg legyen uj es izgalmas. Egy Soproni azert nem erdekel, mert semmi ujat nem tud nyujtani. De ennek ellenere elismerem a letjogosultsagat. Ha nagyon messzire akarok menni, a magyar kraft mezony 99%-a sem zsibbaszt egyebkent. Par BYM vagy erdekesebb Mad Scientist becsuszott, de egyik se hagyott mely nyomot. De ez az en saram, en vittem ilyen messzire, es az en penztarcam banja.

Egy kis illusztracio a high end sor vilagabol, hogy honnan kerul beszerzesre. Fejfajas az egesz. Peldaul be van love egy bot par weboldalra (pl Side Project), ami 5 masodpercenkent szkennel, hogy van-e uj sor. Amikor jelez, van 20 masodperced max vasarolni, kulonben elfogy. Ha sikerult vasarolni, intezheted a szallitast USA-bol, amihez facebook csoportokban keresel embert, mert a fozde nem szallit es szemelyesen kell atvenni. Aztan vannak a titkos adok/veszek Whatsapp csoportok. Ha top belga lambic kell, jobb ha ismered a sorfozot, kulonben eselyed sincs (Bokkereyder) - de ott is szemelyesen kell jelen lenni a vasarlashoz Belgiumban. En mar ilyen szarokbele alapon nyomon, ami osszejon az osszejon, a tobbit meg hagyom a fenebe.

[ Szerkesztve ]


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

A high end vilag sztem a sorfogyasztok 0.0001%-at erdekli, ez mar nagyon sorbuzeria. Nem szeretem amikor adott dologert szopni kell hetekig szallitassal es egyebekkel. De nyilvan ezt a reteget is ki kell szolgalni. Nekem ennyit mar nem er, sokszor amiket itt irtok arakat inkabb egy jobb uveg whiskyt v rumot veszek belole :)


looser
(addikt)

A szavaiddal válaszolva: "Erről szó sem volt szerintem, ha neked ez ment át, akkor sajnálom." Senki sem sznobozott le téged, csak a #21062-ben megfogalmazottakra "ugrottam". Valószínűleg túlreagáltam. Volt egy félreérthető mondatom ("Van rá esély, hogy ott fog kikötni, ahol Te :-)"), ezzel pont azt akartam mondani, hogy te már (és még jópáran) igazán különleges, ritka és kiváló söröket isztok; épp ezért sem éremes elijeszteni az idelátogatókat vagy letörni a szárnyát azzal, hogy a most kóstolt nagyüzemi ipa neki mekkora flash (tényleg, használják még ezt a kifejezést? A 2000-es években még népszerű volt...) és szívesen elmélyedne. Na akkor jöttök ti és ajánlotok neki csúcsezmegazt. Ha meg nincs eleresztve anyagilag, akkor jöhetnek a <1000Ft-os tételek (hazai kraft mezőny) és abból még talán én is tudok 1-2-t ajánlani.

[ Szerkesztve ]


kökény
(aktív tag)

Én fakadtam ki és bocsánat érte, csak ez a borsodi felqta az agyamat egy kicsit ;) Peace!


looser
(addikt)

Szerintem jó kis futás volt :D


looser
(addikt)

Hú, gyerekek, most futottam bele Kővári-Maschall Gergely (armando_otchoa) új kísérleti főzetébe, na nem kóstoló alapján, csak az "így készült" videó kapcsán...hátborzongató :DDD

Tadaaam!
Parody Brewing - Chiquita Turbulence
Az első hidegkomlózott felsőerjesztésű banánturmix!


OPiiPO
(addikt)

Rendben van, félreértettem - erre bontok is este egy Hoppy-t, hamár onnan indult ez ki :DDD

[ Szerkesztve ]


[CsuCsu]
(őstag)

A szopas tobbnyire penzugyi, a szallitas amugy 2 nap USA-bol FedEx-szel, remisztoen gyorsak. Nyilvan nem IPA-t vesz igy az ember, hanem BA imperial stout-ot amit whisky helyett fogyaszt. Whisky es rum van nekem eleg, csak nem fogy mert nem nyitom ki - egy egesz uveggel nem akarok meginni par honapon belul :) . De hat izlesek es pofonok.

[ Szerkesztve ]


sörsámán
(újonc)

Üdvözlök mindenkit!
Örülök, hogy végre találtam egy egy megfelelő közösséget, ahol lehet a magas sörkultúráról beszélgetni.:)

Nektek melyik az abszolút kedvenc sörötök?


Dilikutya
(félisten)

Szent István, Tiszai Világos. :)


Ludovicus
(aktív tag)

A gazdagrétiben kérdeztem rá, nincs és jelenlegi infók szerint nem is lesz, Rychtar sem :( Akinek van üres üvege, aug. 15-ig váltják vissza.


Aranypatkány
(tag)

Meg van a legjobb olcsó ivósör amit eddig ittam. Tényleg nagyon harapnivaló. Intersparban juthattok hozzá.
:)
Tádáámm:
https://untappd.com/b/primator-tchyne-mother-in-law/2679841


OPiiPO
(addikt)

a címkéje azonnal megvett :DDD


Aranypatkány
(tag)

Nem a Nyunyóka néni az (H)operatív törzsből?


OPiiPO
(addikt)

nekem Irma néni jutott eszembe a Frakkból elsőre


Ereshkigal
(őstag)

Miskolcon nem találtam. :( Így egy Borsodi IPA-val vigasztalódom. :DDD

[ Szerkesztve ]

üzenetek