SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Dorian
(félisten)

Fehèr nyùl Rafa: Ez kafa! Persze aki szereti a friss üdìtő savanykás ìzeket.


kökény
(aktív tag)

Azért 450 Ft/db, most lesz akcióba 400Ft. Csakhogy írtad, hogy olcsó... határeset, mármint az ára.


Aranypatkány
(tag)

Simán ver más, sokkal drágább söröket. Ráadásul ez nem is kraft.


kökény
(aktív tag)

Az oké, de az olcsó ivósör nem 450Ft ;)


Aranypatkány
(tag)

Hát ahogy olvasgattam pár helyen, egyeseknél a Punk Ipa az ivósör, az meg nyóccáz/3deci :W :U


kökény
(aktív tag)

Jaja :) de ha magyar viszonyokat vesszük, akkor max 300 kb,árérzékeny a magyar níp. Én meg fogom kóstolni, köszi az ajánlást!


Aranypatkány
(tag)

Majd írd meg milyen! :) Nekem nagyon bejön.


[CsuCsu]
(őstag)

Mindenkinek annyi az ivosor, amennyit a jovedelme megenged. Ismertem olyanokat akiknek 100ft/5dl felett minden luxus volt.

@Aranypatkány
Attol fugg mennyit iszol. Akinek heti 2-3 dobozzal csuszik le, annak a Punk nem egy nagy ervagas. Mas elissza ennek az arat 2 nap alatt Soproniban.


pvt.peter
(őstag)

Sziasztok,

Borsodi IPA -t merre lehet talalni?


looser
(addikt)

Nekem pont ennyi, legalábbis a szauna közben elfogyasztott alkoholmentes :D
A pennyben akciós most az Adelskronen alkment (meg még pár sör), szerintem szuper, jégbehűtve, amikor kijössz a 80 fokból...


F-ECT$
(titán)
Blog

Ha láttad a videót, akkor azt is tudod, hogy hol :) (Auchan.)


pvt.peter
(őstag)

Köszi, utána nézek :)


kökény
(aktív tag)

Olcsó ivósörről beszélt Aranypatkány kolléga és Magyarországon, és átlagosan olcsóról,(ezért az kb 300Ft/0,5lityó) megint jössz szélsőséges idióta példákkal, meg persze tudom Angliában mindenki punk ipát iszik, hajrá, nagy tételben fogadnék rá, hogy ez a Primator anyós simán veri a Punkot ;)


Ereshkigal
(őstag)

Én Intersparban vettem.

[ Szerkesztve ]


Jhonny06
(veterán)
Blog

Fú haver, te mostanában kicsit túl gyakran kelsz fel bal lábbal. :) Szerintem menj és fuss pár kört a panel körül, nem itt kell kiengedni a gőzt.


Dorian
(félisten)

Auchan-ban vettem, és úgy rémlik, hogy 300-ért. Tényleg jó.


kökény
(aktív tag)

Te miről beszélsz?Mert le merem írni a véleményemet, hogy vmi xar...menj már!!


kökény
(aktív tag)

Az nagyon jó ár érte :C


[CsuCsu]
(őstag)

Az olcsosag szubjektiv. Jovedelemtol es fogyasztasi preferenciaktol fugg. Kozgazdasagtan 101. Nyilvan mast fogsz megengedhetonek talalni, ha adott ido alatt 10-et vagy 1-et akarsz elfogyasztani, meg azonos jovedelem mellett is, es en ezt hoztam fel peldanak. Aranypatkany kollega olcsonak talalta a Primatort 450Ft-ert. mert jo az ar/ertek aranya szamara. A Punk pedig egy mas tipusu sor magasabb alkoholtartalommal, nem igazan kene hasonlitgatni, izles donti el, ki melyiket inna. Punk-ot az iszik Angliaban, aki olcso IPA-t akar. Ez a Primator egy enyhen komlos lager.

Ez az 'ivosor' kategoria is olyan fura nekem. Honnan lesz valami 'ivosor'? El lehet belole fogyasztani 3 dobozzal egy focimeccs alatt? Vagy egy meghatarozott arszint? A ketto kombinacioja? Lehet viz helyett inni esetleg? Mi van, ha en 3 'ivosor' helyett egy doboz jo DIPA-t akarok egy atlagos delutanon? Penzben ugyanott vagyok. Akkor az nekem nem 'ivosor'? Teljesen szemely fuggo.

Nem ertem azt sem miert olyan fontos az 'atlag' allandoan, mint viszonyitasi pont, a szemelyes fogyasztasrol szolo dontesek kapcsan. Foleg ezen a forumon, ami szerintem nagyon nem kepezi le az 'atlag' magyar tarsadalmat. Idezet tavalyi cikbbol: "A legnépszerűbb sör továbbra is a világos (láger), ez felelt a boltokban eladott termékek 90 százalékáért. A második helyen 7 százalékkal a különböző ízesített sörök álltak, míg a dobogó utolsó fokára 3 százalékkal a búzasörök és egyéb termékek kerültek." Ebben a topikban tobbnyire ez az utolso 3 szazalek kerul kitargyalasra, amibe hozzateszem a nagyuzemi IPA-k is tartoznak. A magyar tobbseg olcso lagereket fogyaszt, pl Arany Aszok. Na, ha valami atlag, akkor az az. De miert szamit?


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Én pl azt sose értettem, hogy 1 adott sörből, hogy tudnak egyesek 5-6-8 korsóval meginni. :U ráadásul a (számomra) mosogatólé kategóriát. Borsodi-Soproni-Dreher-Ászok stb
Ahányszor elmegyek sörözni mindig különböző söröket iszok. Amúgy igen, a topik az nem az átlagról szól hanem az utolsó 1-3%-ról. Ahogy pl a kávés topik sem a szarvasi+sárga csibóról szól.

Btw, a MS NY moccacino még mindig egy stabilan jó milk stout, bár most mintha kicsit keserűbbnek éreztem volna. A nem túl magas alkohol miatt még nyári melegben is aránylag jól iható. De kétségtelenül jobban esik ilyenkor egy 8 fokra behűtött Pau búza.

[ Szerkesztve ]

üzenetek