SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


[CsuCsu]
(őstag)

Az olcsosag szubjektiv. Jovedelemtol es fogyasztasi preferenciaktol fugg. Kozgazdasagtan 101. Nyilvan mast fogsz megengedhetonek talalni, ha adott ido alatt 10-et vagy 1-et akarsz elfogyasztani, meg azonos jovedelem mellett is, es en ezt hoztam fel peldanak. Aranypatkany kollega olcsonak talalta a Primatort 450Ft-ert. mert jo az ar/ertek aranya szamara. A Punk pedig egy mas tipusu sor magasabb alkoholtartalommal, nem igazan kene hasonlitgatni, izles donti el, ki melyiket inna. Punk-ot az iszik Angliaban, aki olcso IPA-t akar. Ez a Primator egy enyhen komlos lager.

Ez az 'ivosor' kategoria is olyan fura nekem. Honnan lesz valami 'ivosor'? El lehet belole fogyasztani 3 dobozzal egy focimeccs alatt? Vagy egy meghatarozott arszint? A ketto kombinacioja? Lehet viz helyett inni esetleg? Mi van, ha en 3 'ivosor' helyett egy doboz jo DIPA-t akarok egy atlagos delutanon? Penzben ugyanott vagyok. Akkor az nekem nem 'ivosor'? Teljesen szemely fuggo.

Nem ertem azt sem miert olyan fontos az 'atlag' allandoan, mint viszonyitasi pont, a szemelyes fogyasztasrol szolo dontesek kapcsan. Foleg ezen a forumon, ami szerintem nagyon nem kepezi le az 'atlag' magyar tarsadalmat. Idezet tavalyi cikbbol: "A legnépszerűbb sör továbbra is a világos (láger), ez felelt a boltokban eladott termékek 90 százalékáért. A második helyen 7 százalékkal a különböző ízesített sörök álltak, míg a dobogó utolsó fokára 3 százalékkal a búzasörök és egyéb termékek kerültek." Ebben a topikban tobbnyire ez az utolso 3 szazalek kerul kitargyalasra, amibe hozzateszem a nagyuzemi IPA-k is tartoznak. A magyar tobbseg olcso lagereket fogyaszt, pl Arany Aszok. Na, ha valami atlag, akkor az az. De miert szamit?

üzenetek