SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


divot
(veterán)
Blog

Na, ugye, hogy vannak ilyen értelmetlenül jól felszerelte Sparok. :)


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

en par eve lattam ilyet mas fozdetol is, igazabol nem vagyok benne biztos, hogy mennyi ertelme van. 40 eur / uveg aron mint amennyiert az ment viszont nem akartam kiprobalni.


Dilikutya
(félisten)

A Jameson-nál nincs nagy különbség árban. Stout Edition-t kóstoltam, finom volt, mint általában a Jameson (a kommersz whisky-k közül egyedül ezt veszem emberszámításba, alap Johnny, Jim Beam, Ballentines stb nem játszik). De hogy megmondtam volna róla, hogy stout hordóban érlelődött? Nem. :)
Esetleg összekóstolva a simával kijött volna valami eltérés, de önmagában én nem sok dolgot érzékeltem.


looser
(addikt)

FB Különleges sörök topicban írták, hogy az Auchan leárazta a Horizont NightShift-et; ha még valahol akad, akkor 1300 Ft-ért hozzá lehet jutni.
A kép a topicból, nem saját.


OPiiPO
(addikt)

Közeli Spar-t is most újították fel, azóta ott is megjelentek olyan sörök hogy csak lesek néha.


[CsuCsu]
(őstag)

Van ertelme, a Chichibu Imperial Stout Cask-nak finom csokis jegyei vannak. De az egy alapesetben £275 whisky, már ha kisorsoltak, hogy megvehesd. Amugy £2,000-ért lehet most kapni másodlagoson.


Dilikutya
(félisten)

Tudok 3000€-ért is. :)

Mondjuk ez is azért drága, mert 239 üveggel kezdtek árulni belőle. Aligha annyival jobb a 7500 Ft-os Jameson-nál.
Amúgy ivott már valaki ilyet, vagy csak gyűjtők megveszik mind a 239 üveggel, aztán kis idő múlva jóval többért tovább adják, hogy újra gyűjteménybe tegye valaki? :)


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

60%-os whisky, hát nem is tudom. Nagyon jónak kell lennie az ízeknek, hogy az alkohol ne nyomjon el mindent. A Dalmore 62 éves whiskyjének az árán már elég jó autót is kaphatsz :) [link]


Ereshkigal
(őstag)

Köszi, Miskolcon volt még, vettem párat.
1590-ert vannak a Fuller's szokásos limitált sörei, annyit szerintem megérnek, ha valaki kíváncsi rájuk.


[CsuCsu]
(őstag)

Ez tobbnyire azert draga, mert Chichibu, ami egy nagyon felkapott japan minifozde. Es tenyleg zsenialis minden cuccuk. Van sok mas single cask ('egyhordos') whisky ami megkaphato a Jameson-hoz hasonlo vagy picivel magasabb aron, hasonlo kihozatallal.

En ittam ebbol, ugyanis kaptam egy 3cl-es mintat. Van egyebkent ket uveg Chichibu-m, az egyik ki is van bontva, es a masik is ki lesz. De egyik sem ez a kiadas. Sokan megisszak oket, mert finom. Vannak londoni barokban is. Nyilvan nem er £2,000-et, de az alaparat megeri (korbehugyozza a Jamesont szvsz - nalam az ir whisky a Teeling-nel kezdodik egyebkent, Waterford is nagyon jo). Tapasztalataim szerint egyebkent atlagosan egy jo ar/ertek aranyu whisky a £60-150 arintervallumon szokott elhelyezkedni.

@koxx
Meg fogsz lepodni, de a legkeresettebb whiskyk mind hordoerosseguek (ugy palackozzak, ahogy a hordobol kijon). Igy erheto el a legintenzivebb izhatas - a kommersz whiskyket vizzel higitjak vissza 40% korulire. Ahogy egy whisky erik, ugy csokken az alkoholfok egyebkent - ez azert 60%, mert relative fiatal. De amugy az alkoholosság nem nyomja el az izeket.


Dilikutya
(félisten)

275 font, az 110 ezer jó magyar forint. Annyit aligha ér, akármennyivel is jobb a Jamesonnál. Aminél nyilván van is jobb, én csak annyit mondtam, hogy a kommerszek közül talán az a legjobb. Nyilván nem versenyezhet már egy Blanton's Original-al.

Magyarán ez se azért drága, mert annyival jobb. Ahogy elnézem, a többi is ilyen árkategória tőlük. Azért ez irreális már szerintem. :)


divot
(veterán)
Blog

Most meg egy Lidl-ben futottam bele 699-ért, bár nem emlékszem, hogy amikor - úgymond - volt, akkor is ennyiért adta-e a Lidl. :F


[CsuCsu]
(őstag)

A Chichibu egy elegge kiserletezo fozde, annak er ez annyit aki ezt ertekelni tudja. De irtam is, hogy egyebkent a £60-150 a tobbnyire jo ar/ertek arannyal biro szint, mar annak aki szereti a whiskyt es nem csak a napi piat akarja letudni. Rumra is ugyanez igaz.

Amugy ja, kommerszek kozul a Jameson tenyleg a jobbak kozott van. Bourbon-bol inkabb mar Buffalo Trace Antique Collection egyebkent, ha bolti aron (~£130) hozzafer az ember :P

Az irrealitasrol lehet vitatkozni, de whisky szintjen a par szaz fontot meg okenak tartom. Ez egy luxustermek, es a bolti kommerszek csak alulrol karcolgatjak a whiskyk halmazat, elegge kompromisszumosak is tobb tekintetben. Meg nem is egy nap alatt fogy el. Nekem egy uveg nagyon sokaig kitart, akar tobb mint egy evig. Nyilvan akinek hetente lecsuszik egy uveggel annak azert meg kell gondolnia, mit vesz. Meg prioritasok is masok.


jookomak
(őstag)

60-150? Ne má'
25-ért mindig van valamilyen akciós Laphroaig például.
Az meg kb olyan, mint a bajor búzasörök. Nem a legszűkebb elit, de náluk senki nem csinálja jobban. Vagy egy Lagavulin. Az mondjuk pont 60 mindig. Töltök is egyet :))

Amúgy nem tudom, szoktál e Morrisonsba járni, én a múltkor kellemesen meglepődtem a sörválasztékukon. Northern monkok, thornbridge, cloudwater, volt egy csomó jó árú kraft.

[ Szerkesztve ]


[CsuCsu]
(őstag)

A £60 az nalam a Springbank 12y Cask Strength kiadas peldaul, £100 az alap Daftmill vagy egy 17y Springbank (pl. a Madeira Cask ami nemreg jelent meg), £130 egy William Larue Weller bourbon ha kisorsolnak a vasarlashoz. Mondjuk abban igazad van, hogy ezek elitebb cuccok mar, de tenyleg tudnak - meg is latszik azon, hogy szupermarketben nem kaphatoak, egyenesen vadaszni kell rajuk es mar megjeleneskor felmegy az aruk a masodlagos piacon (a WLW pl £800 korul megy). Ha a Tescoban veszel ennyiert whiskyt, akkor teljesen egyetertek, nem lesznek jobbak az altalad felsoroltaknal.

Nem szoktam szupermarketben sort venni, altalaban online rendelek vagy valami kozeli taproombol hozom (kopesre lakok egy valag bottle shoptol / fozdetol, pl. The Experiment). Sajnos szupermarketben nem szokott olyan cucc lenni, ami erdekelne. Ma pl Chubbles III, Other Half es Equilibrium TIPA-kat rendeltem a Cloudwater oldalarol.


looser
(addikt)

Elkezdtem nézni elölről John Oliver Last Week Tonight műsorát, miután olyan elegánsan lezárta a tavalyi évet és az S03E12-ben hangzik el a következő:
"A Budweiser Amerika kedvenc élesztőfertőzése."
Imádom a faszit 😁


F-ECT$
(titán)
Blog

Jó műsor. Mondjuk évekkel később már nem annyira aktuális egy egy rész, de a poénok azért jórészt úgy is érthetőek.


looser
(addikt)

Igaz!

Mondjuk azt érdekes látni, hogy Trump esetleges jelölésétől ahogy eljut az USA a megválasztásáig (a műsorban még nem tartok ott), egyre többet kerül szóba a faszi. Már "várom" azt az epizódot, hogyan kommentálja JO, amikor kiderül, hogy ő lett az új elnök...


Dilikutya
(félisten)

7 deciért nagyon sok 100+ ezer forint. Mennyivel jobb, mint egy Blanton's, Laprohaig? Tekintsünk el az exkluzivitástól, hogy valamiből csak 200 palack kerül piacra, tényszerűen, ízekre hagyatkozva mennyivel nyújt többet?


[CsuCsu]
(őstag)

Ne akarj mindent szamszerusiteni, ertelmetlen. Nem lehet ilyeneket mondani, hogy ennyivel meg annyival jobb. Annyit lehet kijelenteni, hogy alapvetoen egy magasabb szintet kepvisel, es egyedi izvilagot amit olcsobban nem kapsz meg, illetve egyedi fozde karaktert amit mastol nem ersz el. Az, hogy ez kinek mennyit er a tobbi whiskyhez kepest, szubjektiv, illetve a jovedelemtol is fugg.

Es nem azert kerul ennyibe, mert annyira exkluziv lenne az a 200 palack hanem a magas kereslet miatt, amit a Chichibu egyedi es kimagaslo minosege general. Van sok mas whisky amibol ilyen keves kerul kiadasra megsem er ennyit, illetve van sok amibol nagysagrendekkel tobb kerul piacra, megis akar ennel is tobbe kerul.

üzenetek