SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


[CsuCsu]
(őstag)

Ez tobbnyire azert draga, mert Chichibu, ami egy nagyon felkapott japan minifozde. Es tenyleg zsenialis minden cuccuk. Van sok mas single cask ('egyhordos') whisky ami megkaphato a Jameson-hoz hasonlo vagy picivel magasabb aron, hasonlo kihozatallal.

En ittam ebbol, ugyanis kaptam egy 3cl-es mintat. Van egyebkent ket uveg Chichibu-m, az egyik ki is van bontva, es a masik is ki lesz. De egyik sem ez a kiadas. Sokan megisszak oket, mert finom. Vannak londoni barokban is. Nyilvan nem er £2,000-et, de az alaparat megeri (korbehugyozza a Jamesont szvsz - nalam az ir whisky a Teeling-nel kezdodik egyebkent, Waterford is nagyon jo). Tapasztalataim szerint egyebkent atlagosan egy jo ar/ertek aranyu whisky a £60-150 arintervallumon szokott elhelyezkedni.

@koxx
Meg fogsz lepodni, de a legkeresettebb whiskyk mind hordoerosseguek (ugy palackozzak, ahogy a hordobol kijon). Igy erheto el a legintenzivebb izhatas - a kommersz whiskyket vizzel higitjak vissza 40% korulire. Ahogy egy whisky erik, ugy csokken az alkoholfok egyebkent - ez azert 60%, mert relative fiatal. De amugy az alkoholosság nem nyomja el az izeket.

üzenetek