SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Dilikutya
(félisten)

Kérdés az, valaki akarja-e látni. :) Valahol gejl Jaffa szörpnek írják, talán a Szűretlen blogon.


Jhonny06
(veterán)
Blog

A nagy melegben biztos jó lesz, kb. mint a gyümölcsös Soproni "sörök".


looser
(addikt)

Ez vajon a láger vagy az ale szortimentre alapul?


Dilikutya
(félisten)

Azok melegben is ihatatlanok, ha meg ilyen szirpus szar, akkor ez is kuka. Nagy melegben majd a Hoplager, az tényleg jó lett.


NoLF
(addikt)
Blog

én akarok kicseszni valakivel, és venni neki egyet, úgyhogy én akarom látni :K

egyébként az ilyen fostarisznya gennyek is kellenek embereknek, nem hiába terjedt el annyira a sok gyümölcsös változat ebből és abból a márkából. nyilván nem nekünk van rá szükségünk, de a véleményed tiszteletben tartom - ami az én véleményem is egyébként, ihatatlan szar az összes. ettől még ismerősi körben, és a családban bizony fogyasztják.

[ Szerkesztve ]


Jhonny06
(veterán)
Blog

A 40 fokban senki nem fog rendes sört inni, arra tökéletes pl. a Soproni/Borsodi grapefruitos, mert legalább nem leszel szomjas tőle, mint egy Cola-tól. Felesleges ezeket rendes sörös mércével mérni, mert ezek kvázi üdítők. Mindig mosolygok, amikor egy ilyen release-t valaki komolyan vesz és elkezd fröcsögni, hogy ez mennyire ihatatlan sör :)

[ Szerkesztve ]


NoLF
(addikt)
Blog

így van, ezek alkoholos üdítők, ennek megfelelően kell hozzáállni. az én véleményem az, hogy (mivel nem szeretem az édes/cukros cuccokat) ha nagy a meleg, inkább egy laza lagert verek be vagy egy vékony fröccsöt, minthogy ilyenekhez nyúljak - ugyanakkor apám meg egyenesen rajong ezekért a cukros szarokért. :K


Dilikutya
(félisten)

Nem az a baj, hogy nem sör, hanem, hogy a Borsodinak ez is szar. :) Kommerszek közül pl. a citromos Gösser egész vállalható ízű. Soproni, Borsodi felvizezi, szirupozza az ihatatlan alaplét.


NoLF
(addikt)
Blog

de miért ne csinálná? így olcsóbb neki, így olcsóbb a vevőnek, a majsai lófingató mellé meg az olcsóbb cukros lötty dukál :)


Dilikutya
(félisten)

Persze, olcsóbb, csak akkor ne mondja rá senki hogy fröcsögés, ha ihatatlannak minősítem, mert tényleg ihatatlan. :) Nyilván 40 fokban nem a döglött hódos juharszirupos bourbon hordóban érlelt csokis kávés kókuszos tigrispöcsös barley wine-t kell literszámra vedelni, de ami szar, az szar, tökmindegy, milyen termékről van szó. :)
Nem ez az a termékkategória, ahol craftot vennék, hiába jönnek ki páran radlerekkel is, de nagyüzemileg is lehet ezt jól csinálni. Bár továbbra is csak a citromos Gössert tudnám kiemelni. A Dreher még csinálhat jókat, azokból nem is ittam szerintem. Mint ahogy craft lagert is elvétve veszek, inkább csak kóstolni, érdeklődés jelleggel, és nem jellemző, hogy újra vennék bármelyikből is, mert nem tud többet egy átlagos árú német vagy cseh lágernél. Kivétel a Lehmann Világos, meg armando Jozin Bazin-ja, de utóbbihoz csak egyszer volt szerencsém.


NoLF
(addikt)
Blog

én semmiképp nem mondtam, hogy fröcsögés, szerintem is ihatatlan - de nem is nekünk készül. és mivel készül hektószám, ezért nyilván a megfelelő rétegnek közel sem ihatatlan.

a mi ízlésünk szerint ezek szarok, a megfelelő célközönség szerint pedig megfelelő, akár jó (!) is. ezt kell helyén kezelni - én továbbra sem innék ilyen löttyöt, s nem is fogok.


Jhonny06
(veterán)
Blog

A tény, hogy mekkora felvevőpiaca van ezeknek a gyümölcsös söröknek, megcáfolja, hogy ihatatlan lenne.

[ Szerkesztve ]


OPiiPO
(addikt)

Nyilván nem igaz hogy ihatatlan, több éve kinn vannak a boltok polcain, fogy is rendesen nyáron - ergó pontatlan fogalmazás hogy ihatatlan. A helyes az hogy számodra ihatatlan :K


Xuja
(kezdő)

Ja, akkor végül is a Rákóczi és társai se rosszak, ilyen logikával, mert szépen fogynak a 4%-os petpalackos maláta mellékízű szódák..


NoLF
(addikt)
Blog

persze, hogy nem rosszak. az adott rétegnek tökéletesen megfelelnek - ha nem így lenne, nem lennének a piacon.

az, hogy mi le se köpnénk, az égvilágon senkit nem zavar sem az adott cégnél, sem a célközönségnél :N


Xuja
(kezdő)

Nyilván, csak ebben a topikban ne (csak) üzleti szempontból közelítsünk, hanem az igényesebb sörfogyasztás kritikusaiként is alkossunk nyugodtan véleményt, az sokkal előremutatóbb és érdekesebb.


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

InVitro Noir

Nagyon kellemes meglepetés a mostanában kóstolt túlhájpolt fos magyar kraftsörök után. Kellemes vaníliás kakaós ízvilágú nem túl alkoholos porter egy kicsit kesernyés lecsengéssel. A vaníliás tonkababot elég sokáig érezni kortyolás után. Ennyiért mindenképp ajánlott a műfaj kedvelőinek.


[CsuCsu]
(őstag)

Nem az a baja, hogy gyumolcsos session sor, hanem hogy szimplan szar. Gyumolcsot kozelrol sem latott, meg sort sem nagyon.

A gyumolcs a savanyu soralaphoz megy. Peldaul nezd a lenti Vault City sort - 4.5%, rendes gyumolcsbol (van nekik ezer mas gyumolcsbol is, kiragadott pelda, illetve mas fozdek is csinalnak). Nagyon jo ivosorok - elerhetosegrol pedig annyit, hogy a brit Tesco most kezdi forgalmazni oket. De Magyarorszagon meg ott tartunk, hogy a gyumolcsos egy aromaval megspekelt mezei lagert takar. Ami persze hogy hulladek, nincs min csodalkozni.

https://untappd.com/b/vault-city-brewing-blood-orange-session-sour/4163083

[ Szerkesztve ]


Jhonny06
(veterán)
Blog

Meg hát gyümölcsös sört nem lehet olcsón gyártani. Ez 200ft-ból sose fog kijönni. De még 3x annyiért se nagyon.

[ Szerkesztve ]


[CsuCsu]
(őstag)

Ez meg a masik. Nem veletlenul a lager a legelterjedtebb sor. Az a legolcsobb is egyben... ha az ember belegondol, hogy manapsag 200Ft mennyi (0.55€), nem kell csodakat varni. Szerintem ezert is esik egyes sorok minosege... a forint gyengul, de a multik nem akarnak bemenni egy lelektani hatar fole, ezert a sor minoseget csokkentik inkabb.

[ Szerkesztve ]

üzenetek