SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


[CsuCsu]
(őstag)

Nagyon felreerted amit irok. Jobb sorok alatt nem a high-end komplex darabokat ertem, hanem tipuson belul jo minoseget. Peldaul a belga sorrel ismerkedoknek egy La Trappe vagy Rochefort sort ajanlok kezdesnek az alkoholos Piraat, GD es egyebek helyett. Lambic eseten a cukros lonyal Timmermans helyett egy 3F Oude Kriek. Lager eseten egy Augustiner Helles-t az Arany Aszok helyett. (Hol mondtam en olyat, hogy a lager ne lenne jo sor?)

Random kiprobalgatni akkor erdemes, ha az embernek mar van tapasztalata. A kezdok viszont az elso sorok alapjan alkotnak velemenyt, ezert erdemes kifejezetten jol elkeszitett, de egyszeru darabokat ajanlani, amik megfelelo reprezentacioi a stilusnak.

Ismerkedni is erdemes uj sorokkel. En is azt teszem. Az ilyenek, mint a fenti, azert nem csusznak mar be, mert jelenik mar meg annyi ex ante jo sor, hogy azokkal sem birok.

Untappd relevans platform, csak ismerni kell. 3.5 lager siman tok jo, 3.5 stout viszont varhatoan hulladek. Egyebkent en szemelyesen tobbnyire a fozdek ismeretere alapozok, nem Untappd-re. Egyszeruen tudom, ki foz jo sort :))

@jookomak
Csapolt jo lager isteni tud lenni (uvegesen/dobozosan inkabb egy pale ale). A melohely mellett van egy nemet kocsma, aminek egy picike hagyomanyos bajor fozde fozi a sort (Mullerbrau Neuotting). Az alapitok bejartak bajororszagot, hogy megtalaljak a tokeletes sort a kocsmajuknak. Sok korso lecsuszott az evek alatt, maradjunk annyiban :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek