SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Aranypatkány
(tag)

Hát amióta a Heineken átvette (4 éve?) azóta hanyagolható a Kruso :(


Jhonny06
(veterán)
Blog

Random ki lehet fogni ezekből import változatot, bár már nem tudom követni, hogy melyik melyik. Az egyikből dobozos az import, a másikból az üveges :D

Szerk.: Ja várj, lehet, hogy a Staroval keverem.

[ Szerkesztve ]


NoLF
(addikt)
Blog

nyilván az ára is ezt tükrözi, de hogy néha leváltsam az argus maesticet, én bizony szoktam használni. de lehet, most hogy így mondod, hogy ezúttal inkább szalon lesz a befutó :K


[CsuCsu]
(őstag)

En csak arra reflektaltam, hogy 450Ft-ert nem eri meg ivosornek. Kiprobalni persze lehet. Amugy itt ez £1.00, az £1.59 lehuzas ezert a sorert.


#49155328
(őstag)

Ez milyen lehet vajon ?

v


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

en szerintem ezt ittam tavalyelott, festes lehuzaskent enyhe belganak jo volt, de egyebkent van erdekesebb cucc is.


[CsuCsu]
(őstag)

Nem jo. Untappd a baratod - 3.42 pont. Sok ilyen szep uveges belga van ami egyebkent semmilyen sort takar. Megcsak nem is strong ale/trappista vonal, hanem saison. Amibol boven vannak sokkal jobb eresztesek elerhetoek.

[ Szerkesztve ]


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

A GD 9000 nagyságrenddel jobb pedig az se egy nagy eresztés.


#49155328
(őstag)

Jólvan, majd bekóstolom őket.

Nem tudom ezeket a Faxe söröket ki veszi de nekem nagyon nem jött be.


[CsuCsu]
(őstag)

Dan alkeszek.


Dilikutya
(félisten)

800 Ft a 0,75L, a helyén kell kezelni. :) Valami ilyesmit én is ittam, egynek elmegy untappd csekklistára. :) Ha az Affligem a belga Soproni, ez a belga Arany Ászok lehet. :)

[ Szerkesztve ]


looser
(addikt)

Szerintem érdekes, érdemes kipróbálni. Leffe szerű, csak több alkohollal. A hatos pakkot 2700 Ft-ért érdemes megvenni és végigkóstolni, remek válogatás. A Sörfigyelő blog elég sokat tesztel a kiskerben kapható hazai sörökből. Csucsu-ra meg (még) ne hallgass :D
Ahogy egy indiai guru mondta az LSD-ről: azonnal odarepít, ahova egy élethosszig tartó meditációval juyhatsz csak el. De nem fogsz tudni mit kezdeni vele, ha nincs meg mögötte az út és a tanulás.
:)


[CsuCsu]
(őstag)

Ahogy pedig bolcs nagyanyam mondta a vasarlasrol: nem kell minden losz*rt megvenni, csak azert, mert kaphato :))

Persze, lehet kiprobalni dolgokat, meg becsekkolgatni poen, ha az embernek ahhoz van kedve. De ha valaki azt kerdezi, ajanlom-e ezt a sort, a valasz nem. Ennyiert van sok jobb. Egyebkent meg a kezdoknek is a jobb (beszerezheto) sorokkel kezdest ajanlom, mivel ha a gagyival kezd, az egesz kraft vonaltol kepes elfordulni, mert abbol fog extrapolalni a tobbi kraft sorre vonatkozoan.


csabulaxi
(senior tag)

A hatos belga pakkot én is megvédeném.
Nekem mind ízlik.
"Sajnos" Winkler ezen lidis videója indított el a lejtőn, addig nem szerettem a söröket és ezeket a mai napig szívesen iszom. Mindig veszek egy nagy kartonnal az kibírja a követező akcióig.
És azt is nézzük, hogy a GD bármelyik másik helyen minimum a duplája, tehát itt és most árérték bajnok. A pannonhalminál is olcsóbb és szerintem jobb is.

Melyek azok a belga tripel, quadrupel sörök max 1000 forintig amelyek sokkal jobbak és akárcsak évente kétszer is megvehetők vidéken is?

Az azért nagy előnyük, hogy akár Ököritófülpösön (van ott egyáltalán Lidl vagy csak bikicsunáj?) mindenféle netes több tízeres forintos csomag összekészítése nélkül akár a minimálbérből élő melós is tudjon nagyon is jó minőségű belga sört inni.


looser
(addikt)

Én továbbra is vallom, hiszem, tudom, hogy érdemes szimpla, jól elkészített sörökkel kezdeni. Ha a fenti épp nem az, akkor egyetértek veled, hiszen egy konkrét darabról beszélünk, de - és ezt végül is írod, hogy vannak alternatívák - egy 300 Ft-os cseh smash láger is képes lehet olyan örömet okozni, mint egy komplex akármilyen csoda, amelyekről néha írtok itt. Nem szeretem leegyszerűsíteni a dolgokat, de ez esetben így érzek. Az olasz ételek jó része is egy rendkívül egyszerű étel pár össztevővel. Egyik kedvencem a cacio e pepe (sajt és bors), amihez ezeken felül csak tészta kell :-) Oké, önmagában a pecorino sajt már olyan komplex, hogy ezt talán így nehéz egyszerű ételnek nevezni... Na, hol is tartottam? (tök jó így írni, mintha az ember élőben beszélne :D ) Zenében szeretem ugyanúgy a Kraftwerket mint az Iron Maident (oké, legyen a másik is elektronikus: Tangerine Dream), pedig komplexitásban ott is elég nagy a különbség. Azt gondolom tehát továbbra is, hogy kóstoljon az ember mindenféle söröket és jobban rá fog érezni, mintha beszorítja magát a már kipróbált, Untappd 4+ kategóriába. Amelyet feltételezésem szerint a kérdező - feltehetőleg egyelőre - nem használ, de arról már régebben is szó esett, hogy a lágereket ott, lévén más közönségre tervezték, eléggé alulértékelik. Életem legjobb lágerei közelebb vannak a hármashoz, mint a négyeshez, így abszolút nem tartom releváns felületnek. Magam is csekkolgatok és néha örülnék, ha a kezdetektől (ez nekem 2011-ben volt, amikor a Csakajó a Kertészbe költözött) írtam volna mindent, de nem így történt. Nem is érdekes ez annyira, de az igen (és ígérem, utoljára írom le, legalábbis ebben a hozzászólásban :) ) hogy bátran ismerkedjen az ismeretlen sörökkel az ember.
Csak jót :R


jookomak
(őstag)

Néha nincs jobb, mint egy jó lager. Bármikor mentem a Bölcsőbe, mindig egy kori francin-nal indítottam, bármilyen csoda is volt esetleg csapon. Volt egy "kocsma" a közlekedési múzeum mellett, kötelező jelleggel radeberger volt az első rendelés.
El is gondolkodtam, hogy mit vegyek a hétvégi grillezéshez. Sajnos a környéken limitált a lehetőség, pilsner, budweiser (rendes cseh), warsteiner, krombacher. De lehet dead pony lesz, akkor talán nem égetem el a húst (és magam), plusz az asszony se fog rondán nézni rám. :)


[CsuCsu]
(őstag)

Nagyon felreerted amit irok. Jobb sorok alatt nem a high-end komplex darabokat ertem, hanem tipuson belul jo minoseget. Peldaul a belga sorrel ismerkedoknek egy La Trappe vagy Rochefort sort ajanlok kezdesnek az alkoholos Piraat, GD es egyebek helyett. Lambic eseten a cukros lonyal Timmermans helyett egy 3F Oude Kriek. Lager eseten egy Augustiner Helles-t az Arany Aszok helyett. (Hol mondtam en olyat, hogy a lager ne lenne jo sor?)

Random kiprobalgatni akkor erdemes, ha az embernek mar van tapasztalata. A kezdok viszont az elso sorok alapjan alkotnak velemenyt, ezert erdemes kifejezetten jol elkeszitett, de egyszeru darabokat ajanlani, amik megfelelo reprezentacioi a stilusnak.

Ismerkedni is erdemes uj sorokkel. En is azt teszem. Az ilyenek, mint a fenti, azert nem csusznak mar be, mert jelenik mar meg annyi ex ante jo sor, hogy azokkal sem birok.

Untappd relevans platform, csak ismerni kell. 3.5 lager siman tok jo, 3.5 stout viszont varhatoan hulladek. Egyebkent en szemelyesen tobbnyire a fozdek ismeretere alapozok, nem Untappd-re. Egyszeruen tudom, ki foz jo sort :))

@jookomak
Csapolt jo lager isteni tud lenni (uvegesen/dobozosan inkabb egy pale ale). A melohely mellett van egy nemet kocsma, aminek egy picike hagyomanyos bajor fozde fozi a sort (Mullerbrau Neuotting). Az alapitok bejartak bajororszagot, hogy megtalaljak a tokeletes sort a kocsmajuknak. Sok korso lecsuszott az evek alatt, maradjunk annyiban :D

[ Szerkesztve ]


L4D1K
(őstag)

Adom a jo lager temat.

Haverom miatt kezdek raszokni a vienna lagerre :))


looser
(addikt)

Félreértettelek valóban, megkövetlek. Akkor ez más lesz, egy szimpla egyet nem értés a kísérletezést illetően :D Két láger volt az elmúlt évben, ami borzalom volt számomra: a LIDL-ben egy amerikai sasos fehér dobozos cucc. A másik pedig a Kőbánya X láger. Nem egyszerűen jellegtelen, hanem rossz sörök. Szerintem érdemes kísérletezni, de én pl. sohasem kóstoltam meg a Mikkeller vagy De Molen (más nem jut hirtelen eszembe, ami szembejött ismert főzde) lágereit, ahogy a hazai kraftoké sem igazán érdekel, mert felteszem (biztosra nem tudom) hogy nem nyújtják azt, amit egy jó cseh közép-nagyüzemi láger. Lehet, hogy van jó, de tőlük inkább ipákat és stoutokat ittam (ittunk, sokszor felezve, harmadolva), senkit nem izgatott a láger vonal. Egyszóval én kísérletezem láger téren, de ott is a <1000Ft kategóriában és elég jók a tapasztalataim, szívesen kipróbálom a nagyüzemiek újdonságait vagy ha szembejön a szupermarketben valami, amit nem ittam, akkor kipróbálom.
Most jövök az Inersparból és az immár szokásos szortiment részévé vált Trooper ale mellé bejött még egy Maiden sör, a Sun and Steel, 500 Ft-ért. Nem hagytam volna ott, akkor sem, ha 2 pont lenne az átlaga (még nem néztem meg :) ). Emellé bekerült a Pannonhalmi Dubbel és Tripel söre, hogy teljes legyen az apátsági sörsor, illetve egy CCP-770 porter a MS-től :)
Szóval értelek Csucsu, de akkor a kezdő sörkedvelő, témával ismerkedő ha épp egy egy jobban ellátott kiskereskedelmi egység söröspolcánál ácsorog, honnan merítsen ihletet? Az Untappd ugye a fentiek miatt nem releváns (tudom, te régebben is azt mondtad, hogy iránymutatónak kell használni) de mindig nem írhatnak rád vagy ide, hogy akkor most ez a jó árban lévő, szép dobozos cucc megvehető-e vagy sem? Marad az ismerkedés, aki el szeretne mélyedni, úgyis megteszi.
Én pl. néhány hónap alatt végigkóstolgattam sok elérhető hazai camembert sajtot és a Penny féle maradt versenyben (régebben Pére Eugene (Jenő bácsi :D ) néven futott (most valami más neve van és jellegtelen sárga csomagolása) és elképesztően jó textúrájú és elég magasan végzett a stinky/tasty tengelyen a temérdek szép, de íztelen holmi közt. Ugyanilyen jó 2,5x áron a Le Rustique, de a 600Ft vs 1500Ft két hasonló sajtnál viszonylag egyszerű döntés.
Na ez már csak ventillálás volt a végére, de a lényeget leírtam, amit erről gondolok. Szerintem tud a kettőnk elképzelése egymás mellett is működni :R


looser
(addikt)

A Francinuv lezak-ra gondolsz? Igen jó sör! Ahogy a Bohémiában mindig csapon lévő Kumburák is. Nekem sokáig a Primátor 12-es volt a kedvencem, de mindig úgy voltam vele, hogy szerettem végiginni a szortimentet. A hétvégi grillezéshez a Dead Pony mellé némi Argus alkoholmentes? :)

üzenetek