SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


NoLF
(addikt)
Blog

néha nincs jobb, mint egy jó lager, főleg, ha lagert akarsz inni :D

akkor meg még a nem túl jó lager is jobb, mint egy pohár szóda :DD


Dilikutya
(félisten)

Jellemzően a craft lager nem tud olyan ár/érték arányt hozni, mint egy jobb cseh vagy német nagyüzemi. Bár lehet azok se klasszikus Heineken méretű nagyüzemek. Mindenesetre ami craft magyar lagert ittam, ízben sem hozta egy jó cseh szintjét. Kivéve:

Aranyhegyi Világos
Jožin Z Bažin

Ezek zseniálisak, a fesztiválos árukat sem sajnálom, bármikor innám mindkettőt. Kár hogy a Jožin Z Bažin-hoz csak egy évben volt szerencsém pár napig, de nem igazán megy a felejtés. :)


[CsuCsu]
(őstag)

A szupermarketes sorospolcon is vannak ertelmezheto sorok. A nagy reszuk valoban nem az, de tobbnyire van ertelem egy nagyobb Spar / Auchan polcain. Egyebkent akkor nyilvanitok velemenyt, ha megkerdeznek. Fent megkerdeztek, mi a velemeny arrol a sorrol. Valaszoltam is, hogy nem erdemes foglalkozni vele, es megjegyeztem hogy a szep csomagolas nagyon megteveszto tud lenni a belgak eseten.

Ha en minden elerheto sort kiprobalnek, amit meg nem ittam, mar reg uj majra varnek a listan. Nagyon gyorsan jonnek az uj sorok, egyszeruen nem lehet tartani. Szelektiv kell legyek. Igy is van 200 uveg sorom, amit inkabb lejjebb szeretnek tornaszni, mint sem feljebb.


looser
(addikt)

Az elsőt nem ismerem, de keresni fogom, köszi! Nem helyi nálatok ez a sör? A Jozint meg mintha beszéltük volna nemrég, Kővári mester főzte az egyik (utolsó?) Főzdefesztre. Tényleg jó volt. Szerintem még az Ogre is igen jó a hazai kisüzemiek közül.

(#23103) [CsuCsu]: hirtelen összezavarodtam, azt hittem, a Marston's EPA-ból indult a dolog (amire 3,25-öt adtam) de most látom csak, hogy az Abbaye de Vauclair Impériale-ról van szó. Erre egyébként 3,5-öt adtam; nekem pl. pont egy relatív kommersz belga a kedvencem, a Corsendonk Agnus Dei. Más. Ha jól emlékszem, te pont nem kommersz (árú) sörökből raktad össze azt a tekintélyes mennyiséget, nem? Ezzel csak arra reflektálok, immár kimondva (bár a camembert-es példával már akartam jelezni), hogy nem lehet tudni, ki mennyit tud szánni erre a hobbira (életmódra, érzésre, kattanásra...) és ezért, csakis ezért javaslom, hogy kóstolgasson. Jól néz ki az a belga, nem túl jó, ebben az árban vannak jobbak, mégis azt gondolom, mehet bátran a Leffe, Grimbergen, Mort Subite (talán ezeket mind a Borsodi karolta fel?...) mert ezzel is szélesedik a nézőpont. Nagyanyádnak is igazat kell adjak, de nálam a "minden szar, ami szembejön" annak a léce alacsonyabban van :)


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

Mikkellertol az American Dream (a glutenes) siman az egyik legjobb lager amit valaha ittam es arban kb a Dead Pony Club kornyeken van.

az a belga tolem egyebkent 3.75ot kapott, de nekem bejon a frissen kaszalt tavaszi ret karakter farmhouse saisonoknal :)


[CsuCsu]
(őstag)

A tekintelyes mennyisegembol nem ajanlok sort szinte senkinek, mert ugysem tudja beszerezni, boltban nem is kaphatoak, meg joreszuk mocsok draga. Szoval ezt nem erdemes ide keverni.

A La Trappe, Rochefort, Westmalle, stb viszont nagyon konnyen beszerezheto, nem kifejezetten draga, es korbehugyozza a Leffe, Grimbergen, Piraat, stb soroket. A Mort Subite pedig a lambic teren ugyanaz, ami az Arany Aszok a lager teruleten, ezert nem ajanlom. Sok koze nincsen egy valodi kriek-hez. Meg lehet inni, csak a helyen kell kezelni.


looser
(addikt)

Ne haragudj, őszintén sajnálom, ezzel nem akartalak bántani vagy trollkodni, bírálni a gyűjteményed, a szenvedélyed. Úgy érzem, itt érhettük félre egymást, mivel továbbra is 500 Ft alatti sörökről van szó. Ez egy 800ft/0.75l-es darab, ezért sorolom ide. A teáltalad említettek 2x ennyibe kerülnek és valóban jobbak, de nem ugyanaz az árkategória. Továbbra is azt gondolom, hogy nyugodtan próbálja ki az összes LIDLIS hétfőtől kapható sört (Green Zone és Tropical Swinger ipákat mindenképp) mert ízvilágban már iránymutató tud lenni és bevezetésnek, rákattanásnak is kiválóak, szerintem. Ahogy a hatos pakkot is ajánlom, a Bornem Dubbel, Tripel és a GD 9000 szerintem különösen jók.
:R


#49155328
(őstag)

Végigkóstolgatom a készletet. Igazából nekem a sör az legyen jó keserű és ennyi.
Ittam már ilyen drága löttyöket de egyszerűen nem fogadja be az ízlelőbimbóm. ;]


looser
(addikt)

Most komolyan? Ennyi? Szívünket, lelkünket kivitázzuk a topictárssal és akkor neked csak annyi kell, hogy keserű legyen? Ide se jövök többet... :D No offense, csak a kávés topicban úgy tűnt, ennél valamivel komplexebb az ízlésed. Elképesztő mélységek és magasságok vannak itt is, sőt. A topic közönsége pedig eléggé változatos, de biztosan tudnak ajánlani neked. A belgát mindenesetre nem ajánlom, nem keserű, inkább édes, de a Pilsner Urquell-t igen meg a Green Zone ipát is. A német lagerek is keserűbbek, a DAB, Radeberger, Warsteiner gyakran kapható. Hajrá, izgalmas világ ez :)

szerk.: ez jött szembe fb-n, még jó, hogy nem zengtem ódákat a lágerekről :D Valahol ijesztő...

[ Szerkesztve ]


jookomak
(őstag)

Mindenre van megoldás. Mikkeller 1000 ibu ;]


looser
(addikt)

Bakker, tényleg :D Akkor együtt voltunk Csakában? Jók voltak ezek a "zár a csaka, át a hopába" esték... Bár én nem bírtam sokáig, általában 9-kor már hazafelé mentem, nem másik vendéglátóipari egységbe :D
Arra emlékszem határozottan, hogy annyira sűrű, tömény valami volt, de mégis malátásan édes, szóval nem csak agyzsibbasztóan keserű volt, hanem szirupos is egyben. Zseniális. Az a két deci eltartott vagy fél óráig. Az első RIS élményem, az Angry Beast hasonló volt, el sem hittem, hogy ilyen csoda létezik.


NoLF
(addikt)
Blog

Ok, f@ck this day...


looser
(addikt)

Nekem nagyon ízlett :)


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Amundsen - Dessert In A Can - Peanut Butter Caramel Crisp Jam Doughnut

Ez egy elég komoly tétel volt. Illata, íze olyan mintha Baileyst innál, alkohol nem érződik, szénsav is minimális, hab 0. Lecsengése durván mogyorós-karamellás-barack dzsemes. Kicsit talán lehetne sziruposabb, de így is kiváló sör. Keserű íz abszolút nincs. Inkább karácsonyra, hideg időszakra való sör, nyárra grill mellé nem annyira, bár ki tudja :)

[ Szerkesztve ]


#49155328
(őstag)

Na jó annyira nem. :DDD
Viszont ár arány alkoholfok érdekében előnyben részesítem a Cseh, Német söröket.
A kávéval is a közép árfolyamon mozgok. :))

Van itt Fehérváron a Beerálló ott sokat szoktunk kóstolni mindenféle sört, de sokszor nem értem miért kerül annyiba, mert annyit nem ad hozzá.
Ez van nekem az 1500 forintos bor is olyan mint a 10000 forintos.
Apámmal ezzen sokszor össze is kapunk mikor leszólom a bort amit iszunk. ;]


Aranypatkány
(tag)

Szarvasi kotyogós - kávés dark ale. (vagy stout?)

Meglepően finom. Inkább édes, cappucinós mintsem kesernyés, erős. Sparban 400 forint, ennyiért nagyon jó vétel! Kicsit olyan mint a BYM Luckies.


L4D1K
(őstag)

Azért a Luckies-tól erősen messze, bár az sem volt túl jó eresztés.

Ebben a kategóriában / árban szerintem a Legenda - Dublin Memory egy nagyon jó alternatíva.


Aranypatkány
(tag)

Baszki persze hogy messze, de amaz nem is 400 forint.


Freddycom
(őstag)
Blog

A 2011-es? :D

üzenetek