SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


looser
(addikt)

Félreértettelek valóban, megkövetlek. Akkor ez más lesz, egy szimpla egyet nem értés a kísérletezést illetően :D Két láger volt az elmúlt évben, ami borzalom volt számomra: a LIDL-ben egy amerikai sasos fehér dobozos cucc. A másik pedig a Kőbánya X láger. Nem egyszerűen jellegtelen, hanem rossz sörök. Szerintem érdemes kísérletezni, de én pl. sohasem kóstoltam meg a Mikkeller vagy De Molen (más nem jut hirtelen eszembe, ami szembejött ismert főzde) lágereit, ahogy a hazai kraftoké sem igazán érdekel, mert felteszem (biztosra nem tudom) hogy nem nyújtják azt, amit egy jó cseh közép-nagyüzemi láger. Lehet, hogy van jó, de tőlük inkább ipákat és stoutokat ittam (ittunk, sokszor felezve, harmadolva), senkit nem izgatott a láger vonal. Egyszóval én kísérletezem láger téren, de ott is a <1000Ft kategóriában és elég jók a tapasztalataim, szívesen kipróbálom a nagyüzemiek újdonságait vagy ha szembejön a szupermarketben valami, amit nem ittam, akkor kipróbálom.
Most jövök az Inersparból és az immár szokásos szortiment részévé vált Trooper ale mellé bejött még egy Maiden sör, a Sun and Steel, 500 Ft-ért. Nem hagytam volna ott, akkor sem, ha 2 pont lenne az átlaga (még nem néztem meg :) ). Emellé bekerült a Pannonhalmi Dubbel és Tripel söre, hogy teljes legyen az apátsági sörsor, illetve egy CCP-770 porter a MS-től :)
Szóval értelek Csucsu, de akkor a kezdő sörkedvelő, témával ismerkedő ha épp egy egy jobban ellátott kiskereskedelmi egység söröspolcánál ácsorog, honnan merítsen ihletet? Az Untappd ugye a fentiek miatt nem releváns (tudom, te régebben is azt mondtad, hogy iránymutatónak kell használni) de mindig nem írhatnak rád vagy ide, hogy akkor most ez a jó árban lévő, szép dobozos cucc megvehető-e vagy sem? Marad az ismerkedés, aki el szeretne mélyedni, úgyis megteszi.
Én pl. néhány hónap alatt végigkóstolgattam sok elérhető hazai camembert sajtot és a Penny féle maradt versenyben (régebben Pére Eugene (Jenő bácsi :D ) néven futott (most valami más neve van és jellegtelen sárga csomagolása) és elképesztően jó textúrájú és elég magasan végzett a stinky/tasty tengelyen a temérdek szép, de íztelen holmi közt. Ugyanilyen jó 2,5x áron a Le Rustique, de a 600Ft vs 1500Ft két hasonló sajtnál viszonylag egyszerű döntés.
Na ez már csak ventillálás volt a végére, de a lényeget leírtam, amit erről gondolok. Szerintem tud a kettőnk elképzelése egymás mellett is működni :R

üzenetek