Sorozatok - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


.LnB
(titán)
Blog

Mi??? :F :)


KISDUCK
(addikt)
Blog

Én a hozzászólásom humornak szántam, de a tiedről nem tudom megállapítani, hogy humor, szarkazmus vagy komolyan gondoltad. :F


abridabri
(veterán)

Nem szántam semminek,csak linkeltem egy érdekes videót a témában amit pár napja láttam és gondoltam megosztom ,mert bennem átértékelődött pár dolog :R


KISDUCK
(addikt)
Blog

Értem, akkor a humorra komoly videóval válaszoltál érdekességképpen. :)


Dendytv
(senior tag)

Nem neked akartam, csak fotykos voltam s neked írtam véletlenül. De ahhoz a témához szóltam hozzá, hogy ha groot ennyi pénzekben van a Malvernél, akkor mennyit kaphatnak komolyabb szereplők.
#72053 ehhez akartam hozzá szólni. :B

[ Szerkesztve ]


Rigormortiis
(addikt)
Blog

Én amúgy bírom az arcot. Nagy szerepjátékos és jó nagy kocka is. Valamelyik D&D évkönyvben is van írása, meg láttam vele pár interjút a Wowwal kapcsolatban, keni-vágja :D


janos666
(nagyúr)
Blog

Nem olvastam végig, csak belegörgettem, de találtam benne egy gyöngyszemet.
"For Americans, it was completely incomprehensible, too complicated, because they grew up in a different historical context, where everything was arranged: America is always good, the rest are the bad guys. And there are no complications."
https://redanianintelligence.com/2023/08/02/the-witcher-producers-talk-plot-simplification-for-western-audiences-and-writers/
Durván összefoglalva: Egy USA beli néző képtelen lenne felfogni, ha több szemszögből látnak egy háborút, amiben nincs tisztán jó és rossz oldal, mert az USA történelemkönyveiben mindig a jók háborúznak és nyernek a rosszak ellen. :))


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ez a videó egész jól megmagyarázza miért van ez:

How Americans Got So Stupid (youtube, 14 perc)


.LnB
(titán)
Blog

The Bear S02 (teaser)

Az első évad után visszavettek a tempóból, hogy a káoszon túl, a karaktereket is megismerjük. És ez jó ötlet volt. Így igazán tudunk majd szorítani mindenkiért. Már nem csak Carmy-n van a fókusz. Gondolhattuk.. aztán mégis. De ez az évad végére kerekedik csak ki. :)

Nem tudom megfejteni, hogy mitől ilyen jó ez a sorozat. Persze a rendezés, színészek, forgatókönyv, zene mind mind nagyon rendben van. Még is valamitől kiemelkedő ez. Talán attól, hogy egy pillanatra sem mű. Olyan valódinak hat az egész.

Számomra óriási meglepetés, de egyértelműen nem szól ez mindenkinek, nem fog tetszeni mindenkinek.


Tasunkó
(senior tag)

Ez nem az amerikai producerekről szól, ez a világ összes gyenge minőségéről. Amerikai volt a GoThrones is, ahol tömegtermékben először jelent meg hogy nincs jó oldal, legalábbis ilyen mértékben, az első néhány sorozat mennyiségében, és amerikában zabálták, nálunk pl. alig ismerik. Mátyás király nálunk is jó.
Kidumálás marketing, egyszerűen nem tudták színvonalasan feldolgozni, mert híjján vannak a tehetségnek. A Witchert másfél sorozat után elengedtem, látszik hogy gyönge produkció. De ha fantasyt akarnék nézni, lehet hogy megnézném, mert van rosszabb is.


gbors
(nagyúr)
Blog

Kérdés: miközben a Fall című filmet kerestem, a Netflix feldobott egy hasonnevű sorozatot, ami szintén érdekesnek néz ki :) Mivel 3 szezon, mielőtt belekezdenék - meg tudja valaki mondani, hogy a 3. szezon végén le van-e zárva a cucc, vagy jó streaming szokás szerint ottmaradunk egy félbehagyott valamivel? Thx!


gabi182
(tag)

Ha a The Fall-ra gondolsz, akkor igen, le van zárva és kiváló sori szerintem.
Mi imádtuk.


Lauda
(félisten)
Blog

Nekem tetszett. Az első két évadot ajánlom.


Frod
(addikt)

Nem streaming cucc, mármint az egy 10 éves BBC-s sorozat, kerek egész.


gbors
(nagyúr)
Blog

Köszi mindenkinek a válaszokat, beleugrok :)


radi8tor
(MODERÁTOR)

Mik vannak.

Szerk: ja most nézem már hozzá van adva a követendő sorozataimhoz. :D

[ Szerkesztve ]


negyven2
(veterán)

Itthon a Prime Video-n lesz majd elérhető, szeptember 22-től, heteiben!


janos666
(nagyúr)
Blog

Good Omens S02 E01-E03
Hát nem tudom. Nevetni nem tudok rajta, letgfeljebb is csak "érdekes", még a "szórakoztat" is erősnek tűnik az eddig látottakból. De nézhető, ha képes annyira kitekerni magát az ember, hogy a 111% agyament gender/race kavarást ilyen szinten már viccnek tudja felfogni.

Most értem én, lecseréltek egy totál nem sötétbőrű történelmi karaktert sötét bőrűáre. Viszont ez egy 100%-ig keresztény család, mégis a 3 házosságon belüli gyerekük közül 1 hófehér, 1 sötét, 1 félvér féle. Aha... Őőő... YAP!!!
Az anygalok ~50%-a testi és/vagy lelki nyomorék. OK.
De nem tudom mikorra hal majd ki az emberiség, ha majdnem mindenki homoszekszuális.
Bár jó, igaz, 6000 évre van tervezve az univerzum... <- Ez a sor tényleg spoiler, a többi fentebb csak "érzékeny téma").

Aztán a CGI... Mikor az a kis terepbicikli vékonyságú kerekekkel szerelt veterán (vagy ez inkább már antik?) autót úgy vezetik, mint egy modern luxus sportkocsit kaszkadőrök filmhez... Jó, persze, itt aktív a varázslat, de nagyon nem támogatja meg a dolgot a CGI minősége, hogy picit is hihető legyen. Főleg, mikor totálban rázoom-olnak a vékony abroncsokra olyan CGI-örvény manőverezesek közben, ami egy Fast&Furious filmbe sem mernének betenni az ottani autókkal.

Apróság: Én se vagyok szép, mégis szívesen lennék jól fizetett színész, de ha filmet/sorozatot nézek, azért nem akarok kimondottan csúnya embereket bámulni, miközben a saját ligájukon felülre udvarolnak úgy, mint a hét ország legszebbjei, mert még csak nem is tapasztaltak az intellektuális csábításban (sőt, akiről beszélek, talán konkrétan 30 éves szűz). Na mindegy, ezt már nem folytatom...

Miért kell az ilyesmikből ilyen sok? Ma már tényleg csak abból álhat a szórakoztatás, hogy az ember kondícionálja magát arra, hogy az ilyeneken nevetni tudjon?

Bár azért vannak benne felüdítő részek (általában olyan jelenetek, ahogy csak 2-3 szereplő beszélget üldögélve/álldogállva), amik véletlenül sem túl magasztosak, de effektíve tényleg folizófiaiak (és ezt szerintem nagyon jól elkapják, mert ez alapvetően egy szórakoztató sorozat, tehát nem kell túl mélyre menni a filozofálással, de pont jól eltalálják azt a szintet, amit a buta ember is megért a példákon át, de a kicsit inteligensebb is tud bólogatni, hogy "ja ja").

[ Szerkesztve ]

üzenetek