Szerepjáték - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


HSNet
(aktív tag)

Hacsak nem csináltak valami radikálisat a Csanádék (nem hiszem), akkor a M.Á.K.O.S. rendszerét jónak az életben nem nevezném. T.Á.P.O.S.-nak igen. De az sajna nem egyenlő a jóval. Engem pl marhára irritált, hogy kb 30 perc komoly felkészülés után összeraktunk egy olyan partit, ami ellene (1. szintüként) hagyományos halandónak halvány esélye sem volt. Mondjuk attól a bandától nem is nagyon vártunk mást:D Ha valaki régebb óta ismeri az ADnD-t akkor talán már hallott a +7-es Vorpal Holy Avenger buzogányról, és arról, hogy merre lehetett vele találkozni rendszeresen;]
Ha igazán jó rendszert kéne keresnem, akkor talán a Warhammer RPG-t tudnám említeni iszonyatosan kiegyensúlyozott anti táp rendszer, amiben vért izzadsz mire lesz egy erősebbnek mondható karaktered, viszont nem bonyolít annyira, hogy megund a játékot közben.
A ''frisebb'' rendszerek közül a WhiteWolf Storyteller-je jött be nagyon (full szabadság, csak annyi szabály van amennyit akarsz), illetve talán tetszik a D20-is, de még nem vagyok benne biztos (meg hát a szanaszéllyel toldozott-foltozott ADnD mutánsunk, de az csak azért, mert túl sok munkánk fekszik benne:DDD)

üzenetek