Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


mrpea
(csendes tag)

Sziasztok! Technikai segítségnyújtásra van szükségem. :)

Szeretnék eljönni a Vodafone-tól, az utcánkban elérhető optikai hálózat - de a másik oldalán, és egyelőre a Telekom sem jutott dűlőre magával, hogy át tudja-e vezetni a mi oldalunkra, a napokra ígértek hivatalos választ a területileg illetékes mérnökségtől. (Ez tényleg így van, hogy csak az utca egyik oldalán lakók tudnak rákapcsolódni?)

A lelépési szándékom erősebb, így arra az esetre keresek megoldást, ha kikosaraz a Telekom. Elvileg működőképes alternatívának látom, hogy a mobilomra megrendeljem a Korlátlan Gigaerős Net Okosvilágot, és a plusz SIM-ek egyikét belevágjam egy 5G-s routerbe. Ezzel a vezetékes netemet elvileg ki is váltom, hurrá (ha ez szabályos). Vezetékes telefon nem kell, de mit kezdjek a tévével?

Működhet-e egy olyan kombináció, hogy az 5G-s router netén keresztül használok YettelTV-t, aminek elvileg van alkalmazása Apple TV-re? Tök laikusként úgy tűnik, ez működhet, de tényleg így van?

Esetleg más ötlet? A Telekom hálózata nincs bent a társasházban, így nem opció valamilyen rézkábeles, illetve a műholdas megoldás sem…

üzenetek