Tanuljunk angolul! - Tudomány, oktatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Lauda
(félisten)
Blog

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni angol szöveghez. :)

Tisztelt xy!

Küldtem vissza Önöknek egy cipőt, a rendelésszám:

Ups nyomkövetési szám:

A visszaküldési díjat önök fizették, ups futárszolgálat szállította vissza a csomagot. A futár 10.09-én vette át a csomagot, melyet 10.12-én kézbesítettek. A nyomkövetési igazolást tudom mellékelni, ha szükséges. Más egyéb igazolást nem kaptam a futárszolgálattól.

Köszönöm szépen! :R (a fogalmazás nem véletlen, ez a nyomorék cég olyan igazolást kér az embertől, amit eleve nem is kaphatott)


Gabró
(tag)

Sziasztok!

Kislányomnak keresek kezdő angol nyelvi appot android vonalon. A felhozatalt látom a play storeban. Az érdekelne, hogy szülőként van-e valakinek tapasztalata ezek használatával (hasznosak/tévút az alkalmazásuk, előnyök/hátrányok), vagy konkrétan valamely alkalmazással.

A jelenlegi adottságok: általános iskola első osztály, magyar szöveg olvasása folyékony, magyar írás kezdő szint. Angol teljesen kezdő, heti mindössze 1 tanóra az iskolában, viszont érdeklődő, a feltett kérdéseit itthon megválaszoljuk.


BonFire
(veterán)

Én ezt még magyarul sem értem. :DDD


attiati
(veterán)

Tanulásnak sem utolsó, de ez fájt :D

[ Szerkesztve ]


BonFire
(veterán)


Narxis
(nagyúr)
Blog

Haha ez jó. :D

Amúgy lehet nem sokáig kell már nyelveket tanulni:

Nem baj, ha az utas csak más nyelvet beszél: 13 nyelven fordít valós időben a szöuli metró új rendszere [link]


Narxis
(nagyúr)
Blog

Don't panic-ről neked ha jól emlékszem jó véleményed volt. Változott ez azóta? Valaki másnak van véleménye? Mindegy, szerintem úgyis kipróbálom.


Narxis
(nagyúr)
Blog

Nem válaszoltatok úgyhogy befizettem a legolcsóbb csoportos órára. 25x90 perc de ajándékba kaptam + 5x90 percet. Ezt 6 hónap alatt kell felhasználnom a saját időbeosztásom szerint. Online és offline órák is vannak, foglalni lehet 2 hétre előre.


b0bcat
(addikt)
Blog

Mennyit fizettél összesen erre a 30 x 90 percre? Hány fős csoportok ezek?


Narxis
(nagyúr)
Blog

Nem egységesek országosan az árak, a fővárosi pl. drágább, én egy vidéki városban ahol van irodájuk fizettem 134 ezret. Max. 8 fős csoportok vannak de nincs mindig tele az adott csoport.


attiati
(veterán)

és milyen szintű csoport?
mi a célod?


b0bcat
(addikt)
Blog

Ez durva. Közel 4500 forintot fizettél csoportos óráért?! :Y

Basszus, kicsivel többért magánórát tudsz venni! :U De te tudod... A te pénzed.

UPDATE: 90 perces órák, tehát akkor 3 ezer per 60 perc. Az akkor is nagyon sok szerintem a csoportos óráért. Dupla ennyiért egy magántanár szerintem sokkal többet ér.

[ Szerkesztve ]


Narxis
(nagyúr)
Blog

Egy tesztet töltettek ki velem, upper-intermidiate-be tettek, de mondjuk jó lett volna lower-intermidiate-ben kezdeni...

A célom az, hogy tempósabb legyen angolul a beszédem, mivel pár mondatnál többet eddig sose kellett beszélnem így papíron tökéletesnek tűnik az ha a 90 perc alatt csak vagy sokat beszélni kell. Ez egyébként úgy történik, hogy párba rendeznek és a tanár figyeli a beszélgetést.

#4773 van pénzvisszafizetési garancia, asszem legkésőbb a 3. alkalom után kell jelezni, hogy akkor köszönöm de nem. Igen, van magántanár de temérdek sok a kókler, sajnos én se vagyok egy szószátyár így mindenképp kell valami érdekes módszer vagy téma, hogy beszéltessenek és szoktasanak rá az összetettebb mondatok használatára. Mindegy ha nem próbálom ki akkor meg örökké kísérteni fog a dolog.

[ Szerkesztve ]


attiati
(veterán)

Biztosan fejlődni fogsz.

Bár a tanár tud majd figyelni 4 beszélgető párra egyszerre.
Remélhetőleg anyanyelvi a tanár.

Erősen múlni fog a csoporton is a fejlődésed.
Kérdéses, hogy egy másik tanuló embertől mennyit fejlődik a kiejtésed és a nyelvtanod.
A bátorságod biztos meg fog jönni.

Lehet előbb keresnék egy skype-os anyanyelvi beszélgetőtársat, aki mondjuk erősen érdeklődik Magyarország iránt.


Narxis
(nagyúr)
Blog

Élőben nem tudom hogy de Zoom-on szobákba rendez és azokba csatlakozik be és figyeli valameddig aztán megy a következőre és így tovább. Legalábbis ezt mondták, nekem is fura ez így elmondva bár egy hagyományos csoportos órán is párba rendeznek csak ott a 90 percből fél óra tankönyvi feladatok, fél óra nyelvtanozás van. Én legalábbis jártam ilyenre is csak nem angolból hanem németből. Sokat nem tanultam belőle de azt se mondanám, hogy semennyit.


Narxis
(nagyúr)
Blog

Amúgy biztos égni fogok, gondolom ezek akik upper-intermediate-ben vannak már azért jól beszélnek, én meg ott fogok bénázni. Lehet telefonálnom kéne a sulinak, hogy nyissák meg nekem online-ban a lower intermediate-t is... nem lesz ez így jó...pánikolok. :(


attiati
(veterán)

Mindig eggyel magasabb szintre tesznek, mint ahol jelenleg tartasz.
Menj és próbáld ki. No para.


b0bcat
(addikt)
Blog

Mindenképpen számolj majd be a tapasztalataidról, kérlek! ;)

Én továbbra is azt gondolom, hogy előrébb lennél (vagy lettél volna) egy magántanárral, de te tudod... :DDD (Nyilván sok a kókler, de azt hamar ki lehet szűrni. És nem kell előre egy rahedli pénzt kifizetni.)


Narxis
(nagyúr)
Blog

Na túl vagyok az első órán, 7-en voltunk. Nem fényezni akarom magam de senki nem beszélt jobban mint én, néhányan talán rosszabbul is. A honlapon lévő 75 percet beszél a tanuló erős túlzás. Tulajdonképpen a tanár hoz 1 vagy 2 témát és ő a moderátor mi tanulók pedig megvitatjuk, mindenki elmondja a véleményét vagy tapasztalatait. Szigorúan angolul, még akkor is ha nehezen megy. Nem szabad feladni és magyarul megszólalni. Egyelőre nem mondanám, hogy befizetek majd további órákra, de vissza se kérem a pénzt. Úgy érzem nekem pszichológiailag hasznos, hogy vadidegenekkel kell beszélnem, nem mindig párban, volt amikor 3-an beszéltünk, de éreztem, ahogy egyre inkább kevésbé feszengek. Nem tudom hányan vagyunk összesen online de simán lehet, hogy egy darabig mindenki új arc lesz, főleg mivel a tanár is változik. Szóval hasznosnak tartom de tény, hogy egy magántanárral hasznosabb.

üzenetek