TP-LINK routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Chosen
(addikt)
Blog

Szia!

3db-os Deco X50-et használok néhány hónapja. Válaszok félkövérrel:

- Ethernet backhaul lal, (azaz main egység UTP. kábelen keresztül csatlakozik a másik két "node"/"extender" egységhez) mennyire stabil az eszköz? Teljesen, UTP-vel csatlakozik nálam a 2 extra egység, megy a backhaul. Archer C7-ről váltottam, az is stabil volt nekem, ez is stabil. Mennyi idő lehet a max uptime ill. igényel-e emberi beavatkozást (pl. restartol és nem kapcsolódik vissza, vagy belassul kábelen az egyébként 1gb bejövővel rendelkező net 100mbps re stb.) a folyamatos működéshez? Az első setup óta magától megy. Áramszünet után sem igényelt beavatkozást.
- Konfigurálható PC-n keresztül weben is, vagy csak mobil appon keresztül? PC-ről, weben keresztül is konfigurálható.
- Látszik valahol appban vagy a webes config felületen hogy milyen módon csatlakoznak az extenderek, illetve állítható-e konfigból? (UTP, WiFI). Igen, kicsit el van rejtve, de meg lehet nézni, hogy hogyan csatlakoznak. Manuálisan váltani nem lehet, mindig az elérhető legjobbat választja. (Ha van UTP, akkor az, ha nincs, akkor WiFi).
- Mennyire jó a support?
Eddig még nem kellett keresnem őket.

Amire nem kérdeztél rá, de szerintem fontos szempont lehet: C7-ről érkezve meglepve tapasztaltam, hogy a végletekig le van butítva a felhasználói felület, kb a megszokott funkciók harmada ha elérhető. Pl olyan számomra alap dolog nincs benne, hogy az 5Ghz és 2.4Ghz hálózatot lehessen külön SSID-vel futtatni. Workaroundból oldottam meg, hogy az 5Ghz-es hálózatom a fő hálózat, a vendég hálózatot pedig 2.4Ghz-re állítottam be... Egyéni preferencia, de én nem szeretem, ha kevederik a kettő.

Okosan vannak leválogatva egyébként a funkciók, normál felhasználás esetén teljesen jól elketyeg a gyári beállításokkal. Akkor kezd érződni, hogy "átlag emberre" van tervezve, amikor a fentihez hasonló dolgokat szeretnél konfigurálni. Ezt érdemes vásárlás előtt átgondolni.

[ Szerkesztve ]

üzenetek