TP-LINK routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Burki
(aktív tag)

Sziasztok,

DIGI-s optikai netet használókhoz fordulnék elsődlegesen. Sajnos teljesen ismeretlenek számomra a DIGI-s rendszerek, világ életemben Telekomos internetet használtam, de kibéreltem egy irodát, ahol csak DIGI van. Egyelőre az előző bérlő által itthagyott modemet próbálnám használni, amíg a szerződés átkerül a nevemre, így elég korlátozott az ügyintézésre való jogosultságom.

A probléma: adott az említett Huawei Echolife hg8121H eszköz. A WLAN-t egyszer sikerült rajta bekapcsolnom, de mivel rácsatlakozva nem adott internetet, és az eszközbe sem tudtam belépni a 192.168.100.1-es IP-n, így gondoltam resetelem / újraindítom az eszközt. Ezzel annyit értem el, hogy már nem tudom a dedikált gombbal sem bekapcsolni rajta a WLAN-t, így nem tudok rá csatlakozni. (A laptopomon nincs LAN csatlakozó.)

Sebaj, nem is feltétlenül kell nekem elérnem a modemet, úgyis Tp-Link X50-et akarok rá csatlakoztatni AP üzemmódban (hosszú távon szeretném a modemet bridge üzemmódba állítani, és a TP-Link eszközt használni routerként), de nem tudok internetet csiholni így sem. Látja a TP-Link a Huawei modemet, de internetet nem kap.

Lehetséges, hogy már bridge üzemmódban van a modem, és nem is az AP-val kellene próbálkoznom, hanem a router üzemmóddal a TP-Linken? Ha igen, tudnátok abban segíteni, hogy miképpen kell felsetupolni, hogy működésre tudjam bírni? Megvan a végpont azonosító és a jelszó a szerződéshez.

Előre is köszönöm a segítséget!

üzenetek