TP-Link WR1043ND router - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


petakpa1
(őstag)

Köszi Alex,

Csomót mértem, és közvetlen HGW-PC kapcsolat esetén is néha csak 460-480 Mbps a sebesség. Tehát nem biztos hogy a TPLink a hunyó, lehet Vodafone hálózat terheltsége ingadozik így vasárnap este...

+ Ha gigabites switch van benne, akkor annak valóban nem lehet az a szűk keresztmetszet 500 Mbps-nél.

HGW-ben TPLink belső ip címén 80-as portra fw-olással megoldottam a WAN felőli elérést is :).

Az egyik ok ami miatt belebonyolódtam ebbe az egészbe, az volt, hogy amíg a HGW volt a gateway is és a DHCP szerver is, addig ha a menüjében lekérdeztem a rá csatlakozó eszközökét, akkor némelyiknél kiírta a kliens nevét, némelyiknél nem, hanem ismeretlen eszközt írt. Nyilván attól függött, hogy a kliens küldött e ilyen infot magáról.

Most viszont, hogy a TP Link lett a DHCP szerver a a HGW már az összes kliensre azt írja ki, hogy ismeretlen :DDD, tehát rosszabb a helyzet mint volt :(.

Arra gondoltam, hogy TPLink-ben a Network/DHCP and DNS/Static Leases-ben beállítok minden általam ismert klienshez egy-egy fix ip címet 192.168.101-150 tartományban, míg a Network/Interfaces/DHCP Server/General Setup-ban beállítom, hogy 201 legyen az első ip cím amit kioszt, és maximum 50-et osszon ki.

A) Jól gondolom, hogy ennek az ez az eredménye, hogy a 101-150 tartoményból DHCP nem oszt ip címeket, ott csak az általam fixen kiosztottak lesznek, míg bármi egyéb ami a DHCP servertől kér le ip címet az a 201-250 tartományból fog kapni egyet?

B) Vagy ezzel a beállítással a DHCP server nem fog kiosztani azon klienseknek ip címet egyáltalán akikhez a 101-150 tartományban fixen hozzárendeltem ip-t?

üzenetek