[RIOS ERROR] Ubiquiti hálózati eszközök - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

Ubiquiti hálózati eszközök - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

Speederer
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Sziasztok,
Sajnos gyakorlatlan vagyok a témában, ezért kérnék némi segítséget.
Adott egy Telekomos modem optikával és egy EdgeRouter X. Utóbbin az eth0 a pppoe port, a többit viszont switch portként használom. Azt hiszem mondhatom, hogy csak a telefonokkal van gond, mégpedig hogy néhány szolgáltatás nagyon lassú rajtuk. Ez elsősorban a google dolgait, a viber képküldést és a telekom applikációt jelenti (amik hirtelen eszembe jutnak).
Kicsit bővebben az van, hogy sokszor csak homokórázik pl a youtube megnyitásakor, de a drive-ra is nagyon lassan kezdi el feltölteni a dolgokat. Feltűnt, hogy ha kikapcsolom a wifi-t, akkor ezek egyből megjavulnak, de ha visszakapcsolom még akkor is jobb a helyzet (egy darabig), mint előtte.
Sikerült leszűkíteni a problémát az ipv6-ra, vagyis a telefonon ezt letiltva minden gördülékenyen megy. Aztán feltűnt, hogy több ipv6 címet kap a telefon. Gyanítom ez lehet a gond, de hogy ez miért van és hogy fog megoldódni, azt nem tudom.
Az ipv6 konfigot úgy emlékszem az összefoglalóban linkelt leírás alapján csináltam. Bár előfordulhat, hogy a switch0-ra is kiadtam őket, de lehet hogy nem ez a probléma, csak gondoltam megemlítem.
Hálás lennék ha tudnátok segíteni.

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]