Ubiquiti hálózati eszközök - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Timer
(veterán)

Szia!

Köszönöm a leírtakat! Az a helyzet, hogy végül 1452-őn hagytam, és így teljesen jól is megy, nem bántottam, ahogyan IP-t se írtam be a PPPoE-be, mégis rendben van. Lehet gond utóbbiból, tehát, hogy nem adtam meg neki kézzel a külső IP-t? DNAT szabályok, tűzfal szabályok is működnek, így nem bántanám a jelenlegi konfigot, de ha valahol visszanyalhat ez a hiányosság, inkább módosítom, még most.

Egyébként, a "pppoe1" sor végénél lévő configban nem lehet IP-t beírni, csak az "Internet WAN 2" sornál,ami gyakorlatilag az eth1 interfészt jeleni. Ez most jelen állapotban default beállításokkal fut, azaz 1500 MTU, "no address", és enable állapot. Mindezek ellenére connect státuszt jelez, és működik is a WAN failover vele.

Az említett "pppoe1"-nél username/password van beütve, és a 1452-es MTU, a külső fix IP-t már önmaga vette fel. Az állapot szintén connected.

A HW NAT bekapcsolásának van értelme 20/20-nál? Rádobtam a host szintű traffic monitoringot, és még ezzel együtt sem éri el a CPU terhelés a 2-3%-ot átlagban, és a memória foglaltság sem volt még több, mint 3%. ezt az admin felületen néztem ki, de snmp-vel monitorozom, és ott is hasonló értékeket látok. A HW NAt-nak max akkor van értelme jelen formában, ha esetleg gigabites netre váltunk egyszer?

[ Szerkesztve ]

üzenetek