Ubiquiti hálózati eszközök - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Timer
(addikt)

Sziasztok!

Szenvedek 4 napja egy problémával, és nem tudok rájönni a megoldásra. Adott egy frissen beépített Ubiquiti EdgeRouter Pro, fail-over load balance-szal, 20/20-as DIGI-vel, és 8/1-es backup vonallal. A dolgozók úgy érzékelik, és én is úgy látom, hogy a kliensgépeken egy szabvány https oldal megjelenítése rettentően lassú, néha időtúllépéssel elszáll, miközben a 80-as porton keresztül zajló forgalom villámgyors. Esetenként az Outlook is csinál furcsaságokat, például megáll levélfogadás közben, pedig ott szabvány pop3 / smtp protokollon megy a kommunikáció. A https:// oldalhoz kapcsolódó információ még, hogy az oldal meghívása böngészőn keresztül zajlik, de a folyamatot egy szerveren lévő szoftver indítja, amely egy parancsikonra történő kattintást követően megnyitja a kliensgépen az alapértelmezett böngészőt.

Mi lehet a gond? Csomagszűrés miatt akadhatnak el a 443-as port csomagjai? Ki lehet valahogy kapcsolni a csomagszűrést, deklaráltan a https protokollra? Hogy lehetne kitesztelni, hogy ez-e a gond?

A konfigurációt a varázslóval vittem végig, majd a szükséges NAT szabályokat kézzel csináltam meg, a kapcsolódik tűzfal szabályokkal együtt.

[ Szerkesztve ]

üzenetek