Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


syIex
(veterán)

Nekem G9 és szinten hibátlan. :F


hibavissza
(veterán)

Köszi a visszajelzést!

Egy hosszabb kábellel most közvetlenül dugtam fel a fgépet a Mini USB A aljzatába és felismerte. Eddig a monitor USB HUB-ján keresztül próbálkoztam. Viszont miután így felismerte már megy a kártyaolvasó és közvetlen gép hozzáférés is HUB-on keresztül. Beteg.

[ Szerkesztve ]


MrChris
(nagyúr)

Na már meg is volna a pixel binning összevetés. 4K monitoron nézve nem vagyok elájulva tőle, nagyon recés. Belső felvétel kissé zajos lett. :D Meg a remegésre se tettem stabit, hogy megmaradjon eredetiben az élesség. A youtube nemtom mit csinál külön a sarkokkal, hogy azok végképp teljesen zselésen zajosak. A feltöltött nem ilyen. Nekem úgy tűnik, hogy a jutub csinál egy zajszűrést, de eddig ilyet nem tapasztaltam.

[ Szerkesztve ]


Tuninger
(addikt)
Blog

Monteneryn vagy gondolom. Az finnyás az USB hubokra, én azért nem frissítettem MacOs-t, bár bíztam benne hogy mostanra mar javitjak ezt a bugot. Januárban én is belefutottam ebbe, minden év elején mindenemet updatelem a legfrissebbre, mert olyankor nincs épp futó project.
ha rollbackelsz Big Sur-ra jó lesz


hibavissza
(veterán)

Most, hogy megszagolta a MacMini a kàrtyàt közvetlenül màr megy HUB-on keresztül.


Tuninger
(addikt)
Blog

Ez esetben csak a lemezkezelőben kellett volna felmountolni. Előfordul ha más rendszeren nem megfelelően lett leválasztva. Ez a jobbik eset, akko működik a hubod


MrChris
(nagyúr)

Lementettem cineon log-ba is próbaképp, egyelőre nem igazán boldogulok vele. :D


Tuninger
(addikt)
Blog

Holnap megnézem.
addig is: Resolveba bedobva a dng, ACES. Input device transform nem kell, output device transform REC709, és szerintem frankó lesz.
így telón nézve ez a cineon nem stimmel, túl magas a szaturáció a kontraszthoz képest, hogy konvertáltad?


hibavissza
(veterán)

A HUB már működött kezdetek óta. Azon lóg torrent ssd, webcam, random pendrive. Szerintem az hülyíthette meg, hogy a fgép csak fat32-re tud formázni. Látta a kártyaolvasóban az SD kártyát, de bármilyen műveletnél ledobta, eltávolította azt. Meg kellett mutatni HUB nélkül. Vagy tudja a tököm.


hibavissza
(veterán)

Lehet nem 16-235-ben van. 0-255 is tud ilyet és a gammuton belül vagy. ACES már nem blokkosodik?


MrChris
(nagyúr)

Ahogy a Motioncam engedte, még lehet Log(8bit) és Gamma 2.2-be menteni. A Resolvost értem, kb úgy kell, csak két baj van vele, egyik, hogy dng-ben továbbra is elég méretes az anyag, másik, hogy az ACR-el azt mondanám jobbat, lehet Közvetlen dng-vel a sötét tele van bedöglött színes pixellel amit a Neat sem szed ki, meg a fényelés, élesítés is valahogy szebb ACR-ben...


Tuninger
(addikt)
Blog

RAW és 10 bit log esetén az ACES eddig is jó volt, valahogy a HLG-vel akadtak elsősorban problémái.

MrChris: szerintem a pixel bines is teljesen jó, jó a detail. persze van aliasing rendesen, de nekem az S20-al úgy emlékszem hogy nagyon lágy lett a pixel bines eredmény és mellé aliasingból is mintha több jutott volna. Lehet megnézem megint.


vond
(MODERÁTOR)

Egy kedves ismerősöm kérdezi, hogy az FX3-as S-Cinetone 4:2:2 10 bit videókat hogyan ajánlott feldolgozni Premiere Pro-ban? Elmondása szerint küzd vele az amúgy elég erős gépe, plusz a színek is nagyon furák (erről majd még kifaggatom). Adobe előfizetése van, így ez lenne az elsődleges, de ha nagyon muszáj, Resolve Studio-t is tud venni.

Mondtam neki, hogy a G9-ből kieső 4:2:2 10 bites videókat én simán fel tudtam dolgozni Premiere-ben is, úgyhogy nem tudom, mi lehet a baj. Kértem, hogy küldjön mintát, de sajnos rohadt nagyok a fájlok. Ha meg kivág belőle egy kisebb részt, át kell konvertálni, és nem ugyanaz marad a formátum. Már azon vagyok, hogy írok neki egy FFmpeg szkriptet hozzá.

Köszi, ha tudtok segíteni! :R


Tuninger
(addikt)
Blog

Amikor a kegyetlen sok pénzzel próbáljuk kompenzálni a skillt és az utánajárást mi? :D
s-cinetone, de felcsavarjuk a legdurvább codecre, mert csak a top minőség a király, holott az egy 8 bites codeckel is patika lenne... slog3-nál van csak értelme felmenni ennyire.
valószínűleg H265 all-i 422 10 bitre kapcsolta, ami nem gpu gyorsított, csak a 30xx-es RTX-eken. Így processzorból számítva meg kegyetlen lassú.
neked a 422 10 bit az h264, az régebbi eszközöknél is hw accelerated

vagyis marad a proxyzás, ő meg kapcsolja át az fx3-mat h265 10 bit 420-ra, IPB-re, hogy ne szívjon legközelebb.

a fura kinézet vizsgálathoz meg sample kéne


vond
(MODERÁTOR)

Kapta az anyagot vágásra. :P :D És ezekben a technikai dolgokban sajnos nincs annyira otthon. A múltkor elmentem velük egy klipforgatásra (sokadik operatőrnek), ott is én lőttem be, és össze a kamerákat, mert nem sok fingjuk volt róla. :D Volt egy FX3, egy A7SIII, egy A7RIV, meg két A7III. Végül úgy döntöttem, hogy mindegyiken beállítom a nekem is jól bevált, kamerában Rec709-be átforgatott HLG profilt. Szépek is lettek a felvételek. :K

A többit köszi! :R Én is a H.265-re gondoltam így látatlanban. Akkor nincs mit tenni, elregélem neki ezt a proxyzás dolgot, meg valahogy megpróbálok ránézni erre a "fura kinézetre", mert azt én sem értem.


MrChris
(nagyúr)

Sokat fejlesztettek (Motioncam). Megint kijött egy új verzió, most már működik az OIS is és többféle képarány, többféle anamorf... Viszont most mindig elfelejti a legutóbbi beállításokat. Framedrop sajnos még mindig előfordul.


hibavissza
(veterán)

Nem akarlak elkeseríteni, de ha 2 év alatt nem tudtak összekaparni valami értelmesen használható dolgot akkor ennek annyi. Egy esélyük van, ha valamelyik nagyobb cég "felkarolja" őket. Viszont abban a pillanatban nem lesz ingyenes. Minden évben új modulokkal jönnek a gyártók. Még ha egyszer összetolnak valami félig használhatót nem lesz energia supportra.


Tuninger
(addikt)
Blog

fél év alatt több progresst mutattak fel mint bármilyen fejlesztő akivel eddig találkoztam (najó, talán a gyroflow rá tud még kombózni). Abszolút nincs szükség felkarolásra, én a számat tátom hogy mondjuk 1 hónap alatt mekkorát lép előre a szoftver... az más kérdés hogy az exynosoknál a samsung tilt bizonyos featureöket... pl 8K is csak a gyári kamera appal van...
S azért valljuk be hogy a Samsung abban is másolja az applet hogy lassan 2 év lemaradásban van a piactól... ha nem a toptophighend modellt veszed akkor tavalyi / tavaly előtti recyclingos cuccot kapsz.

Más telókkal meg megy a 4K 60 raw...


vihartigris
(őstag)

Srácok!
Próbáltam ez előéletben keresgélni, de nemigazán találtam az alábbi kérdésemre választ.
Laptopra keresek egyszerűbb, akár ingyenes videószerkesztő programot leginkább családi eseményeken, horgászatokon, egyéb eseményeken felvett rövidebb felvételek egyszerűbb szerkesztésére.
A felvételek mobillal és MILC géppel is készülnek.
Mit tudnátok ajánlani?


hibavissza
(veterán)

Min fut hibátlanul? Kínai telefont nem veszek többet. Nem supportálok egy fasiszta rezsimet tovább. 330 ezret nem adok valamiért, ami bármikor kieshet a zsebemből, kezemből (ráadásul az is kínai). Marad a Samsung középkategória.

[ Szerkesztve ]

üzenetek