Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Ha bírja a géped, akkor DaVinci Resolve jó választás, abból van ingyenes alapváltozat. Az exemnek pár hónapja egy ~2 éves Asus VivoBookra tettük fel (valami random Core i5 volt benne IGP-vel) és amíg nem lépett be a képbe effektezés (egy felirat felpakolása már annak számít) addig egészen jó volt a playback is átkódolás nélkül (H.264).


hibavissza
(veterán)

VSDC megér egy próbát.


Tuninger
(addikt)
Blog

a high end Xiaomikon, és látod mégiscsak supportálsz :D

Épp ez a bajom egyébként, Taranisnak már elsírtam bánatomat, hogy jövő hónapban választhatok céges telót:
Galaxy S22, Xiaomi Mi11 / Redmi Note minden változata, Honor 50, Galaxy S20 FE, S21 FE van a listában.
A Xiaomi tud gyorstöltés, jobb az üzemideje és megy vele a RAW.
Mégis húzom a számat azt vinni és nem az S22-őt ami kb az S20 újrakiadott változata...
Már "minden" tesztet megnéztem hogy meggyőzzem magam a Xiaomiról, de nehezen szánom rá magam. :D


hibavissza
(veterán)

Szifon miért nincs a listán? Valamelyik szúnyogcsődör be van akadva droidra? Csúcs Sájomikban Snapi van. S22-ből kéne egy szürkeimportos. Csak Európába hozzák Exinosszal. Máshol Snapi.

[ Szerkesztve ]


Tuninger
(addikt)
Blog

a mennyiség miatt brutál diszkonttal veszi a cég a dolgozói mobilokat és eddig a Samsungnak presztízs is volt hogy Telekomos dolgozó Samsung mobillal jampizzon, így a high endet adta a cégnek gombokért.
Az Applet ezt nem érdekli, piaci áron adja, így ez nem esik bele az átlagmelós juttatási kategóriába. Vezetők választhatják az (összes) iPhonet, viszont ők meg csak azt választhatják security indokból.

Egyébként nekem a 3. generációs iPhone SE van a listán még, de az valahogy nem vonz.

Elvileg az S20 FE az Snapdragonos kellene legyen itthon is, direkt emiatt elmentem egy Samsung experiance storeba, felpakoltam a motion cam-et, de ugyanúgy 22 fps-t ment. Végigpróbáltam boltban minden high end samsung telón, mindegyiken 19-23 fps.

Még elmegyek egy Xiaomi storeba is megnyomkodni a telókat, a motion cammel viszont bajban leszek, mert a githubról már nem letölthető, a play storehoz meg szerintem account kell. Bár lehet a most telón lévő telepítőt felvarázsolom cloudba és onnan telepítek.


Márton
(nagyúr)

S22 biztos nem gyorstöltős?
Már az aggastyán S6-om is az.


#82860288
(aktív tag)

De igen, de csak 25W, van sok más gyártó, akiknél már 40-50W-nál jár.

[ Szerkesztve ]


Márton
(nagyúr)

jaa, akkor annak új név kell!
Hol a marketingosztály? :))


Tuninger
(addikt)
Blog

Itt már az a bajom hogy 5000mAh-s aksi, 67W gyorstöltéssel, az új Xiaomik 120W-on mennek, de már van promó a 240W-os gyorstöltésről ami 5 perc alatt rántja 0-100ra az aksit. MKBHD-nak volt egy jó videója erről, mert nekem is az volt az első reakcióm hogy "akkor 2 töltés és megy a kukába az aksi?"

Ez megváltoztatja a használati módot, mert csak feldobot tölteni amíg elmész WC-re és addig kap annyi töltést hogy elmegy még egy napot...

De hogy topic közeli legyen: gyorstöltés mellé tud rawot, ugyanúgy 120Hz amoled a kijelző, 1500 nites max fényerővel és vízálló. És ez a Xiaomi mi 11 Pro ami 1 éves készülék, az S22 meg idei.
Tény nekem prio hogy kicsi legyen a készülék, ezért játszik a galaxy.


vihartigris
(őstag)

A gép amire menne van már vagy 5-6 éves.


Márton
(nagyúr)

Nagyon off: gondolom tudja a gps L5 band-et is, amiről 2 napja még nem is tudtam, mi fán terem :))


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Mivel ingyenes, előtted a lehetőség, hogy kipróbáld. Egy 5-6 éves laptop azért inkább csak Full HD-ig szokott oké lenni, de tudsz használni proxy-t ha 4K kimenet kell a végén.


nozs23
(addikt)

Ez megváltoztatja a használati módot, mert csak feldobot tölteni amíg elmész WC-re és addig kap annyi töltést hogy elmegy még egy napot...

Nincs az a gyorstoltes, amiert WC idejere tolton hagyjak a telefonukat a felhasznalok. :D


MrChris
(nagyúr)

Nem keserítesz el, január óta próbálgatom és tényleg teszegetnek bele új, praktikus dolgot. A Pro nem ingyenes, megvettem a korlátozások, extrák feloldása miatt meg így a fejlesztői csetbe is írhattam, válaszoltak és talán nem miattam, de bele is tettek különböző crop preseteket.
A kompatibilis telefonokkal jól használható. Az S20FE elvileg azok közé tartozik, pl A52S-el képfagyások vannak, míg a sima A52-vel megy. Poco f4 vagy mi a tökömmel még HFR-t is tud teljes szenzoron. Elég hardver igényes, ez van. Azért a raw videó elég speciális, nem sok elvetemült van, hogy egy végeredményében legtöbb ember számára kevés különbséget adó dologgal ennyit vacakoljon. Piacot nem fognak robbantani. Mostanra már tök stabilan működik.

Tuninger: Most látom, hogy az S20FE-ből is 12 féle verzió van, különböző processzorokkal! Még ha nem is 12, de többféle proci.

[ Szerkesztve ]


Tuninger
(addikt)
Blog

Próbáld ki hogy a Dng-t Resolveban dolgozod fel. A raw tabon állítsd blackmagic log-ra.
a nodeoknál color space transform, input:
blackmagic film
ouput: amihez van LUT-od, pl slog2-sgamut3.cine, panasonic vlog, arri logc... barmilyen logba át lehet forgatni a rawot. Persze nem pont ugyanazok lesznek a színek, de érdekes lenne mellé rakni egy G9 vlogot pl.

nameg ha alulexponálsz és zajt szűrsz, logba forgatva, helyreállítva az expót egy szuperül gradelhető felvételed lesz, akár egy 10 bites h265 export után is.

még az is lehet hogy példát hozok vs 700D raw, ahol a teló a jobb :D


Márton
(nagyúr)

Bármelyik gopro tud variable frame rate-et?
Szerintem mind cfr. Úgy tudom főleg a telók vfr-ek.
Neked mi a tapasztalatod?


Tuninger
(addikt)
Blog

A GoProk mind fix frameraten mennek. nagyon nem lenne jó ha vfr lenne.
Ha bekapcsolod a "Low light" módot akkor 4K 50-60 fpsben ha sötét van lemegy 25/30 fps-re, de nem vesz fel köztes értéket, vagyis nem fog fénytől függően 34 fps-el menni.

Érdekesség: a GoPro labs firmwarerel át lehet állítani hogy 23,976 fps helyett 24.00 fps-en menjen. Bár ezt szerintem a userek 0,01%-nak fontos.


Márton
(nagyúr)

köszi a megerősítést, én is így gondolom. :R


_q
(addikt)

Csak figyelni kell exportnál, hogy ott is cfr legyen ne vfr. DR-nál nem tudom, hogy exportál ahol nem lehet külön beállítani cfr-re. Viszont azt tapasztaltam, hogy vfr-t nem szereti, legalább is amennyire 1 db videóból ezt le lehet szűrni. Van egy Vegasban exportál esküvői videónk, amiből akartam utólag vágni ki részeket, de vfr miatt nem szerette, előtte át kellett konvertálni cfr-re és utána már betöltött rendesen.


narumon
(őstag)

Csak teoretikusan (mindig megy a vezérhangya :D), a Panas S5-öt melyik Sonyra lehetne "elcserélni" ha mégis lecserélném, mondjuk egy használt Sonyra. Ami tudásban és árban is hasonló kategória, max picit ráfizetős (100-150?). Annyi minden van most a piacon, hogy én már nem is tudom mit kéne nézni.

üzenetek