Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


nozs23
(addikt)

A7 IV van legkozelebb 4k/60 (APS-C croppal) es 10bittel. Dupla aron. Vagy A7III ezek nelkul.


vihartigris
(őstag)

Mit kellene tudnia a váznak?


vond
(MODERÁTOR)

Most (meg szerintem még egy jó darabig) ne vegyél gépet. Elképesztő árak vannak. Már lassan ott tartunk, hogy az A7III-at ugyanannyiért, vagy akár még többért is el tudnám adni, amennyiért vettem egy éve.

[ Szerkesztve ]


Tuninger
(addikt)
Blog

Egyetlen váz jön szóba, ami előrelépés is lenne(bár nem minden téren) a Canon Eos R6. Bérelj egyet szerintem egy esküvőre egy 24-70-el vétel előtt.


hibavissza
(veterán)

R7 elég jó kis gépnek tűnik. Arra nem találtam infót, hogy a 4k60p az teljes szenzor. Elég hülyeség lenne, ha apsc-ből még vágna. Objektív kínálat elég combos. Ha nem akar loggal meg IBIS-szel copkodni ott az R10. A crop mellet még az is kérdés, hogy képes vajon a váz párhuzamosan rögzíteni a két kártyára.
Ha nem kell két kártya ott a Sony a6600/6400.

[ Szerkesztve ]


hibavissza
(veterán)

Mondjuk az S5 és az A7sIII között van 700 ezer különbség. Ár-érték arányban reális. Az mondjuk 3 esküvő? Ráadásul az a7 szériával a hypós flakonnal is lesz normális af....
Munkaeszköz. Ezen spórolni öntökönszúrás. Én hobbistaként elkínlódok bármivel, de eszembe nem jutna egy gx80-nal szerencsétlenkedni egy esküvőn. Nem azért mert nem lehet normális anyagot leadni, hanem a normális anyaghoz benyelt idegeskedés nem éri meg. Szerintem.

Upsz, mindkettőt narumonnak szántam válaszként. Bocsi.

[ Szerkesztve ]


vond
(MODERÁTOR)

Pontosan ezért vettem az A7III-at, meg a Tamron mindenes obit egy éve. Ha így nézzük, azóta bőven vissza is hozta az árát ez a kombó. Persze lehet, hogy meg tudtam volna oldani sok mindent a G9-cel, meg az MFT objektívjeimmel is, de jóval több szopással, az biztos.

Most ráálltam arra az esküvőkön, hogy 90%-ban az A7III + Tamron 28-200-zal megyek gimbalon, de közben nálam van a G9 + Sigma 10-20 is (egy ilyen segítségével), és vagy kézből, vagy a gimbalra pár másodperc alatt átrakva tolok azzal is pár snittet, lakodalomban elég sokat. :) Sőt, múlt szombaton a háromnegyed órás menyecske táncot úgy nyomtam le , hogy bal kézben a gimbalos Sony-Tamron szett, jobban meg a Pana+Sigma. ;] Hát, csöppet elfáradtam a végére, és görcsben álltak a karjaim, meg a hátam. Nem fogom mindig így csinálni. :D

Így megvagyok ekv. 14 és 200 mm között mindennel, egész jó minőségben mindkét vázon. A Sony szettel ugye teljesen jó az AF is, az UWA-nál meg úgyis mindegy, mert fél métertől a végtelenbe minden éles, főleg, ha még picit rekeszelem is.

Ezt az esküvő szezont így fogom lenyomni (ha nem kell 1:1 rögzíteni például szertartásokat), aztán majd levonom a konzekvenciákat. :)

[ Szerkesztve ]


Márton
(nagyúr)

A youtube a 4 és 5k-s 360-as videókat miért ilyen csirke 12-15 mbiten kódolja? VP9.
Egy autós videó teljesen homály lesz emiatt, ha le van téve fixen a kamera arra persze elég. A 2D 4k-5k videók bitrátája nem 20-30-40mbps volt már régebben is? A 360-at máshogy kezeli? Nem lehet force-olni min. 25mbit-re? Pedig régi a csatim, 700+feliratkozóval, ha ez számítana bármit is.
:R


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Hát én meg megszoptam, mert ugye addig szarakodtam az otthoni játszós gépem lecserélésével, hogy benne ragadtam a Pana G80-ban. Még egy G9-re váltás előrelépésként értelmezhető lenne, de nem akarok MFT-n maradni és a G9 is nagy meg ormótlan váz lett (bár nagyon kezes, ez tény).

Sony APS-C gépek ugye jó időre eltűntek és csak mostanság indult újra a gyártásuk, FF még drágább, mint eddig (főleg ha 4K/60 is kell), Fuji esetén az iBIS + 4K/60 kombó árban elég magasan van (X-S10 sajnos nem tudja a 4K/60-at). Ott van a frissen megjelent Canon R10, de az is csak crop módban tudja a 4K/60-at (és nem is kicsit az a crop, hanem a látószöged 40%-át eldobja), ráadásul a hozzá járó kitobjektív is csak 18mm-ről indul, ami Canon szorzóval már ekv. 29mm, ami nagyon messze van az általam megszokott és alapnak tekintett ekv. 24mm-től.

Lehet be kéne érnem egy G9-cel vagy mélyebben zsebbe nyúlni és elmorzsolni pár könnycseppet.


hibavissza
(veterán)

Èn is itt ragadtam. De tudatosan. Nem vagyok alkalmas videós-fotós vàllalkozàs indítàsàra, mivel rögtön kiül az arcomra az unott undor a sok bumburnyàktól. A szekrènyben pont olyan jól elvan a gx80 a 4 fix obival mint bàrmi màs. Ha viszont ràmjön a kreatívkodnèk ez a technika is majdnem mindenre elèg csak több az utómunka.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Az a baj, hogy a 4K/60p hiányát kezdem érezni. Régen (főleg amíg még csak FHD monitorom volt itthon) elég tudott lenni a 1080p/60p, de ezek az alacsony bitrátás FHD vackok nagyon ocsmányul néznek ki 4K monitoron.

Vagy 4K/60p kéne, vagy nagyon jó minőségű, magas bitrátás 1080p/60p, amit még fel lehet skálázni szégyenérzet nélkül. Ez a legnagyobb faszság amúgy a fotó-videó iparban, hogy amint a gépek elkezdtek tudni 4K-ban rögzíteni, úgy kezdték csökkenteni az FHD tudást, ami mögött semmilyen védhető logika nincs.

Fotóban én sem érzem a késztetést cserére, mostanság szinte csak portrézok vele ismerősök számára.


hibavissza
(veterán)

Én a saját 4K tévémen 3,5 méterről nem látok különbséget fHD és 4K közt, ha nem egymás mellett, hanem után nézem. Telón ugyan ez. Nem kell monitoron peepelni. :) A legtöbb kontent amit YT-on nézek mobillal vagy valami akciókamerával készült....vagy maximum valami belépő Canon vázzal, kitobival.
Szakiellenőr, Kickingmustang, Ichika Nito, Charles Berthoud, stb.
A content, világítás, kamera mozgás ezerszer fontosabb a rögzítő eszköznél. 8K Amazonas és társaihoz meg kell minimum egy középosztály szintű egzisztencia valamelyik nyugati országban.

[ Szerkesztve ]


nozs23
(addikt)

De a FHD/60 a legtobb kameran trash (meg a fhd ugy altalanosan). Mig a 4k/60 nem.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Erről beszélek, hogy egy normális FHD jól mutat 4K monitoron is, de egy szuperalacsony bitrátás, eleve gagyi FHD már nagyon kilóg, főleg ha még a tyúkszar Youtube tömörítésen is átpréseled.

nozs23: Pontosan. A Panasonic G80-ban (és a GX80-ban) az FHD/60p kapott szaros 28 Mbps-et és egy közepes minőségű pixel binningre épülő kodeket. Még az FHD/30p elmegy, de a 60p már tartalomtól függően ingadozik a "meh" és a "fos" szintek között. A texturált felületekkel nem is tud mit kezdeni ilyen alacsony bitrátával és a moiré is folyamatos küzdelem. Itt azért egy 4K/60-hoz képest a különbség nagyjából ég és föld. Lehet itt jönni a "tartalom a fontosabb" dologgal, amivel alapvetően nagyon egyetértek, de attól még a képminőségben hipertérugrásnyi különbség van. A 4K/30p amúgy a maga nemében és a megjelenés idejét figyelembe véve amúgy korrekt.

[ Szerkesztve ]


vond
(MODERÁTOR)

Hát, a G9-cel mindkettő adott, tud szép 4K60-at, de az csak 8 bites, meg még szebb (a piacon az egyik legjobb) FHD60-at, és az már ráadásul 10 bites is lehet (akárcsak a 4K30). És mindkettő crop mentes ugyebár.

Értem, hogy miért nem akarsz MFT-n maradni hosszútávon (így, egy év fullfrémezés után meg főleg), de sajnos nem heroin árban nincs igazán más alternatíva, ha ezek az elvárásaid, kívánalmaid. :(

És is elképesztőnek tartom, hogy a legolcsóbb, számomra talán a leginkább kompromisszum mentes 4K50-es váz 1.600.000 forint (A7SIII), de ugye azzal meg fotózni nem olyan buli a 12 MP miatt. Pedig nekem az is kéne, hiába tolódtam el az elmúlt 2-3 évben inkább a videó felé.

Éééés akkor megint jön az, hogy egy osztrák, vagy svájci videósnak ez nem gond, megveszi 1-2 esküvő árából. Csak itthon van így elcseszve a fotós/videós szolgáltatások ára. Közben meg egy alap konyhabútor nem jön ki egymillióból (épp költözök és felújítok). A szobafestő belép az 50 négyzetméteres lakásba, és az ajtóban azt mondja: félmillió. Pfff... :((( Köszi, majd glettelek és festek én, továbbra is.

[ Szerkesztve ]


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Nekem még csak nem is annyira szempont a Full Frame, egy 24 (vagy nagyobb) megapixeles APS-C is adja, főleg egy olyan rendszeren, amire megjelent/megjelenik a Sigma Contemporary fix sora, annál kevés jobb ár/érték arányú otthoni játszós cucc létezik.

Fujira nagyon viszket a tenyerem, de igazából a 4K/60 ami leginkább hiányzik az X-S10-ből, minden másban egy korrekt csomagnak gondolom.

Most még egy vázcserével tudnék G9-et újítani, mert itt vannak az MFT üvegek, de annak is nagyon elment az ára...


MrChris
(nagyúr)

Eladod ennyiért a G80-t és meg van a G9. :DDD


dynax
(tag)

sziasztok ! azt szeretném kérdezni hogy itt emlitettétek a filmic pro app-ot és abban lehet a videon kicsit alacsonyabb kontraszttal is rögziteni , vannak ilyen beállítások is ? egész jo videot csinál a mobil de nagyonkonrasztos , éles a képe nem szurkolnám le a kemény 6e forintot amig nem biztos , illetve van jobb választás vagy ez ami leginkább használható ?


syC
(addikt)
Blog

Vigyen tartalék gépet. (szinte biztos hogy túl fog melegedni)


syC
(addikt)
Blog

Canon R7? Júni 23-án érkezik (elvileg).

üzenetek