Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Közben feltűnt mi a különbség:

Weebill S-en a tripod levehető és felrakható a gimbal hátára fogantyúként.

Weebill 3S-en egy másféle (egyébként jópofa és csuklótámasszal kiegészített) fogantyú van, de ez alapból nem a csomag része, ehhez a Weebill 3S Combo csomagot kell megvenni, ami bő ~45 ezerrel megdobja az árat (nélküle egy árban vannak). Illetve van portré módban videózás, jobb a karok rögzítő mechanizmusa szállításhoz, általában véve jobb az anyagminőség, jobb a stabilizálás minősége (erősebbek is a motorok) és persze sokkal frissebb vázak vezérlését is támogatja*, továbbá egy visszalépés, hogy nem kivehető az akku, pedig ezek közönséges 18650-es cellák, amiket amúgy fillérekért lehet venni.

Ha sokat áll a motyó, akkor az akkuk degradálódnak a semmire, de ha 2x3000 forintból veszek bele újat, ez kevésbé érdekel. Sőt, ha jól vettem ki USB-vel csatlakozva tölti közben a vázban lévő akkut is, így megérheti pót cellákat venni és kvázi powerbank.

*Ez azért fenntartásokkal kezelendő, mert ezt a PDF-et kitúrtam a weboldalról, amiből kiderül, hogy a Weebill S-hez is jött FW frissítés amivel bekerült a frissebb Fuji vázak vezérésének támogatása is, de az adatlapokon ennek nincs nyoma, félrevihet vásárláskor. Én egyelőre a régebbi Weebill S felé hajlok így már praktikussági okokból.

[ Szerkesztve ]

üzenetek