Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Itt van a megfejtés, csak egyszerűen ellenőrizni akartam a firmware verziót, de ezek szerint a menüben kotorászni sem lehet úgy, hogy ne legyen egy kibalanszolt kamera rárakva. Nem baj, csak most már tudom ezt is.

A haverommal (btw ő az audiós és B-cam emberem ha videózunk) egy kicsit szórakoztunk vele, de a szél annyira erős és köcsög volt, hogy 20 perc után meguntuk és beültünk fröccsözni. :D

Viszont az már most látszik, hogy az X-T3 AF rendszere nem erre van kitalálva, de az újabb vázak sem igazán tudnak videóban object trackinget, szóval most gondolkozom a Weebill S fókuszmotoron is... Sosem lesz vége a költésnek, de olcsóbb egy új váznál (pláne egy rendszerváltásnál).


_q
(addikt)

Pedig már azt hittem visszaküldöd és jön helyette a dji ;]


Tuninger
(addikt)
Blog

Én A7 III-al használom, van fókusz motorom amit a zoom mozgatására használok és tökéletesen működik.
Ha viszont fókuszra akarod használni, szerintem nehéz, mert bár "pro érzés" (én Manual Samyang 35 T1.5tel próbáltam) az életbe nem reagálod le időben a fókuszból kicsúszást, arról nem is beszélve hogy nem látod a kritikus fókuszt field monitor nélkül. De ha látod is, kb F4-F5.6on kell menni hogy ne kelljen folyamatosan a fókuszt csesztetni.

Egy szó mint száz: inkább megpróbálnám a legtöbbet kihozni az XT3 AF-jéből a helyedben, akár mindig az adott scenehez igazított AF móddal, mint MF-el küzdeni gimbalon. Arról nem is beszélve hogy + MF motor + field monitor + akkormár két kezes mod és jön a hátfájás, derékfájás...


Kukcaman
(senior tag)

Mekkora király frissítés - proxy-t is készít az S5II [link]


vond
(MODERÁTOR)

Egyetértek Tuninger kollégával: nehéz és körülményes állandóan a fókuszt húzni gimbalon. Párszor próbáltam, elég is volt belőle, köszönöm. :D

Nekem is van focus puller kiegészítőm (Combo Kit-ben vettem a Weebill S-t), de nem használom. Ha kell jó áron, szólj. ;) Mondjuk hirtelen azt sem tudom, hol van. :DDD


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Sajnos az X-T3 videós AF-je elég buta, van egy zóna amit mozgatni tudsz és ezen kívül az AF-S/AF-C és MF kapcsolóval babrálni. Ráadásul a Sigma objektíveim huntolósak (azóta se tette gatyába firmware oldalon a gyártó, ugyanezek az objektívek szépen mozognak Sony vázon).

Jobban járok az AF-S móddal és oda fókuszálok ahova kell éppen, csak még nem jöttem rá, hogyan tudom a gimbalra programozni ezt, hogy ne kelljen felnyúlkálni a gépre. Főleg narratív dolgokat veszek fel, szóval inkább kényelmi dolog, nem finom focus pullra van szükségem (ha igen, azt megoldom gimbal nélkül).


Tuninger
(addikt)
Blog

AF/MF kapcsolás kellene. Taperolod a kijelzőt, MF-ben van a váz és gombnyomás vagy nyomvatartás erejéig van csak AF-ed. Én mondjuk nem szeretem így használni, de pl Sonynál sokan erre esküsznek.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Jajj ne is mondd, nem szoktam Sonyval forgatni, de a múltkor csináltunk egy barátommal klipet az új kislemezéhez és nappali felvételek a Fujimmal készültek, az éjszakai felvételek meg Sony A7S II-vel (ez a sajátja, ragaszkodott hozzá, hogy lőjük azzal).

Mire rájöttem, hogyan működik az AF/MF kapcsoló, hogy a közepén van egy gomb, ami körbe cirkulálja az AF módokat... :D Ott tűnt fel, mikor csinált egy látványos huntolást, pedig nem kellett volna.

Amúgy rohadtul várom már, hogy a végére érjünk az utómunkának. Sima hobbi projekt mindkettőnknek, klipet még nem forgattunk, tök jó tanulás volt egy csomó minden benne és minden vele töltött nap végén le lehetett küldeni pár fröccsöt. :D


vond
(MODERÁTOR)

Azért a UFC-nél is van pénz rendesen (videós melókra is): 30-40 darab BGH1-gyel, meg Voigtländer Nokton lencsékkel van körberakva az oktagon. :Y

Mondjuk ahhoz képest ez nem is olyan drága, hogy a Performance of the Night 300 ezer dollár. :D


hibavissza
(veterán)

Sikerült kipróbálni, hogy van különbség az adapter és direkt jack közt?


vond
(MODERÁTOR)

Írtam, hogy nem is működik a külső mikrofon a Redmi Note7-esen az USB-C - jack átalakítóval. Sokat nem foglalkoztam vele. Lehet, hogy végig kellett volna túrni a menüt.

De most megnéztem újra, tényleg nem működik ez az átalakító bemenetként, csak kimenetként. Mondjuk nekem csak arra kellett. De nem igazán értem. :(

[ Szerkesztve ]


FerNandor
(őstag)

Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de van egy Dell U2722D monitorom. Egy T430-as lenovot szoktam rádugni, vagyis fordítva. Ez a monitor meg tud jeleníteni 24p tartalmat helyesen? Tudja ez így változtatni a frekvenciáját, vagy fix 60Hz?

Olyan, mintha nem tudná amúgy. Olyan érzésem van. médialejátszón, plazma tv-n más.


vond
(MODERÁTOR)

48 hertzre, esetleg 72-re lehet némi esély, de szerintem nem sok. Próbáld meg szoftveresen átállítani simán Windows-ban, vagy a videókártya beállításai között, vagy akár CRU-val.

A TV-ken eléggé általános már a kadenciahelyes lejátszás, meg azok tele is vannak ilyen "movie mode"-os fícsörökkel.


MrChris
(nagyúr)

56-60Hz, valszeg nem lehet más frekin hajtani.


flash-
(veterán)
Blog

Van egy belteri rendezveny amit panasonic v770 es videokameraval kerul rogizistesre.(memoriakartyara)

Itt van beszedes resz es zenei.

Ez a videokamera hatulról, az előadoval szemben helyezkedik el.
Ezzel felvett videot vegassal szerkesztem es vagom.
Eddig semmi extra.

De ha szeretnenk még egy kamerát (akar valami felszerelt fixet) elhelyezni a kozonseggel szemben akkor azt hogy kell megoldani hogy vagasnal ne legyen sziszifuszi orakig tarto sakkozas hogy ha a videoban az egyik helyett par percig a masik kamera kepet akarom megjeleniteni, hogy az szinkronban maradjon?
Vagy kellene egy vezerlo egyseg ami rogzit es amin valtogatok egy ksttintassal hogy epp melyik kamera kepe rogzuljom?
De gondolom ez studiotechnika nagyon dragan..

Egy egyszerű olcsó megoldas mi lenne?
Ha ez a kamera tamogat is másodlagos kamerát az gondolom valami kep a kepben dolgot csinal🤔

Tehat mi lemne a legolcsobb használható megoldas?


Márton
(nagyúr)

Menjen folyamatosan mindkettő, Vegas-ba behúzod a 2 sávra, egyszer szinkronizálod a beszéd alapján, majd vágod, ahol kell. Mi a probléma? Évek óta így csinálom a 6-8 (!) kamerás szalagavatókat.. :DDD


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Nagyon rég kitalálták már a filmezésben: Csapó! :D

De bármi jó rá, csettintés vagy csak a beszédnek a hangja, bejátszott zene, összeszinkronizálod őket időben és felteszed őket egymás alá-fölé a timeline-on, majd vagdosod ahol jónak érzed.

Vannak rá timecode stúdiótechnikai eszközök, nem akarod tudni az árukat. :)


Márton
(nagyúr)

Vond: jön az X4 jövő héten, hallottál róla? Itt a 8k! :DDD


hibavissza
(veterán)

60/24=2,5. Nem kéne annyira rossznak lennie. Tévéken van mozgásjavító funkció. Az ki van kapcsolva? Másrészt a tévét általában messzebbről nézed mint a monitort.
Ha megállítasz egy crisp 24p mozifilmet monitoron, azt fogod látni, hogy full blur az egész. Olyan mintha 24p-t 1/25-ös záridővel vetted volna. Egy MILC kamerás felvétel 1/4000-res záridővel gyakorlatilag éles fotót ad, ha megállítod.

[ Szerkesztve ]


Márton
(nagyúr)

Ha nem egész számú többszöröse akkor rossz, ugrál. Ennyi :)
1/25s nagyon ken, inkább 1/48 vagy gyorsab lesz az mozifilmnél is.

üzenetek