Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


hibavissza
(veterán)

[link] Itt van. Az FCPX-hez kell egy rakás plugin. Ha valakinek kell az is, töltse le mellé, másképp nem fog futni.

[ Szerkesztve ]


Tuninger
(addikt)
Blog

Azért azt is írd le mit kell csinálni :D

Egyébként annyi a feladat hogy resolveban import project a .dra-ra, a videó filet meg simán csak behúzod resolveba, mert eleinte offlinenak fogja mutatni. Aztán nyomsz neki egy rendert egy h264/h265 4K exportba és postolod mennyi idő alatt futott le.
Hibavissza arra kiváncsi egyébként hogy lekapcsolgatva a layereket mikortól lesz folyamatos mikor a color tabon elindítod a lejátszást. Vagy fordítva: mit kell bekapcsolni hogy szaggasson.


hibavissza
(veterán)

Oltári szívás összehozni a videó tartalmát. Nagyon át kellett volna gondolni mit, hogyan és egy forgatókönyv alapján rögzíteni. Az eredeti elképzelés vállalhatatlanul hosszú lett volna. Valószínűleg visszaveszek a részletességből, hogy 10 perc alatt maradjak. A részletek pedig írásban.


nozs23
(addikt)

Tudja esetleg valaki, hogy mivel tudnám kiszedni ebből a számból kiszedni a cintányért? Az alatta lévő helikopter hang kellene nekem csak, mondjuk az első 20mp. (Már végignyálaztam egy csomó hangeffektet, de nem találok ilyet, illetve kipróbáltam egy rakás ai stem spittert, de nem jók).


Tuninger
(addikt)
Blog

Dobd át amit eddig csináltál extended Director's Cut-ot, és mondom én mit kukáznék, aztán vagy megfogadod vagy nem.


_q
(addikt)

Szerintem érdemes 7xxxx irányba, viszont akkor új alaplap, ami baromi drága, DDR5 ram is húzósabb, mint a DDR4.

Köszi a hasznos mac infókat mindenkinek

[ Szerkesztve ]


vond
(MODERÁTOR)

Ja, nézegetem közben a cuccokat én is. Sajnos nem mostanában lesz fél millám a LAP+CPU+GPU kombóra. :( Ezt a 32»64 GB memóriát most megléptem, mert nem volt drága, és szerencsére hozott is valamit a konyhára. Lassan tárhely is kéne, mert brutál sok lett az elmúlt pár évben a videós anyag. Telik a NAS 18 TB-ja, meg a backup HDD-k is.

De előbb fejlesztek Insta360 X4-re az X2-ről, és kéne még egy olcsó drón is. Meg ugye most elment egy kis zsé másra is, amivel pár hónapja még nem számoltam. (Tuninger ismeri a story-t, sőt, segített is benne. :D)

Talán jön majd be valami a maradék MFT-s cuccokból is. :)

[ Szerkesztve ]


vond
(MODERÁTOR)

[link]

Nem emlékszem már, hogyan pattant ki az agyamból ott hajnalban, két óra alvás után, de örülök, hogy sikerült nagyjából úgy megcsinálni, ahogy szerettem volna. ;] :D


hibavissza
(veterán)

Holnap vagy pénteken befejezem az egészet. Nem tudok semmit küldeni, mert egy káosz az egész. Mikor nekiállok kb. 10 perc mire én rájövök ki kivel van. Nagyon hülyén kezdtem el, de már lassan kész lesz a váz. Sztán kirenderelem gyorsan és átköltözök Resolvra mielőtt megőrülök a Magnetic TL-tól.


qnadam
(veterán)

ja hogy már egy napja kint van a reklám. 0:17-nél látszik egy davinci editor keyboard, az ahhoz tartozó resolve licenszt használom :)


qnadam
(veterán)

faszán néz ki!


vond
(MODERÁTOR)

Kemény lett ez az új firmware a Pana S5II-höz, meg az S5IIX-hez (főleg az E-IS). Kár, hogy alig van obi a rendszerben és azok is heroin árban mennek.

qnadam: ;) :D

[ Szerkesztve ]


nozs23
(addikt)

Alig? :F 28 MILC obi a Sigmatol, 16 a Panasonictol. Arban semmivel nem dragabbak a Lumixok, mint barmely mas gyarto 1st party obijai, sot, altalaban jobb dealeket lehet kifogni.
Nekem semmi nem hianyzik.


hibavissza
(veterán)

Én most vettem rá egy Heliost :DDD . Zseniális képe van portréra. Nem annyira tuti mint a Fujian 25-ös MFT-n. Kicsit steril ahhoz képest :))


hibavissza
(veterán)

Monnyuk ezt kifejthetnéd.


vond
(MODERÁTOR)

Jó, azt még odaírhattam volna, hogy számomra. Bocsi. :) Vártam, hogy talán jön egy mindenes ultrazoom (Tamron 28-200 mintájára). Ja, jött is egy Lumix 28-200 400-ért, f/4-7.1-es fényerővel. UWA zoomok is 400-tól indulnak. Mondjuk most átnézve a kínálatot, a fixek tényleg nem olyan észvesztően drágák.


nozs23
(addikt)

UWA zoomok is 400-tól indulnak. Mondjuk most átnézve a kínálatot, a fixek tényleg nem olyan észvesztően drágák.

A Sigma 16-28-al mi a gond? 335 most cashback-al? A Lumix 14-28 Macro ugyanennyi, meg olcsobb szokott lenni. 20-60 bar nem annyira UW, de gyakorlatilag hozzadvagjak.

Ami pedig kulon jo a kinalatukban, hogy nincs pocsek obijuk. Mindegyik gyors es csendes AF motorral van, parfocal, nincs breathing. A fixekbol is ugy lehet valogatni, hogy gyakorlatilag ugyanabban a hazban vannak, igy se a filter, se a gimbalon csereles nem gond. Szamomra ezek fontosabbak, mint hogy legyen egy 24-ik 85mm f/1.8.
Amugy a Samyang tavaly csatlakozott, lassan hoznia kell neki is az uvegeket, elvileg a 35-150 lesz az elso toluk.

[ Szerkesztve ]


Tuninger
(addikt)
Blog

Ezért nézném meg, mert lehet számodra ami egyértelmű az külső szemlélő számára kusza, illetve lehet amit részletesen kifejtesz az nem annyira releváns információ. Oké hogy magadnak csinálod, de mégis egy kicsit a publikumnak, így jó ha könnyen érthető.

Más:
Már lassan kezd uncsi lenni, de még túráztatnám:
Lefuttattam a rendert M1 Pron low power módban is:
M1 Pro 220V: 246mp, 40W
M1 Pro Akku, low power: 276mp 34W

Durván: 15%al kisebb fogyasztásért 10%al lassabb. Ezen a téren ugrottak óriásit az újabb generációk.


_q
(addikt)

Erről nincs egy kép hogy készült :D ? Nem ismerem a 360-as lehetőségeit és határait az on kívül hogy 360-fokban lehet mozgatni, de itt van legalább 5-6 méter szintkülönbség is a mozgásban, amit nem értek hogyan.


_q
(addikt)

A licence az jöhet egy hardveres vásárlás mellé vagy külön csak licence formában, de a végeredmény ugyan az lesz: davinci studio. Tehát itt csak jelezted amit írtál fentebb, hogy kaptál ingyen licence-t ami a keyboard-al együtt jött, de maga a licence adta lehetőségek szempontjából nincs jelentősége?

A videóban ezek szerint nem csak makettek és másolatok vannak, hanem valós termékek? Ha igen, akkor basszus drága felszereléseket tönkretenni ahelyett hogy lehetett volna valami másolatot használni mindenből :Y

üzenetek