Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Kukcaman
(senior tag)

Lerakta a földre, amikor elment a kocsi, akkor felemelte a botot :D

Amúgy szép snitt Vond :))


vond
(MODERÁTOR)

Lefektettem az aszfaltra az Insta360-at a 3 méteres szelfiboton, a sofőr ügyesen áthajtott felette, közben hátulról befutottam (az elején látszok is egy kicsit, már nem volt időm bebújni mögé, mert folyamatosan jöttek a kamionok), és amikor elhaladt felette, gyorsan felemeltem, amilyen magasra csak tudtam (bő 5 méter). ;] Aztán még egy kicsit gyúrni kellett itthon a felvételt, hogy a lehető legsmúszabb legyen minden. :D

Kukcaman: Ott a pont. :K

nozs23: Akkor egyre jobb a helyzet L fronton. Örülök. Bocs, hogy némileg tájékozatlan voltam a témában, és úgy "nyilatkoztam". :)

[ Szerkesztve ]


Márton
(nagyúr)

zsír! szeretem az ilyen kreatív ötleteket :C


qnadam
(veterán)

a licenc egy műanyag kártya egy aktiválókulccsal, amit külön is lehet venni, meg mindenféle bm vasakhoz is adják. és teljesértékű :)

a videó nagyrészt tényleg valós, de csomó tárgy nem így reagál az összepréselésre (én vettem fel a forgatás előtti teszteket). a lehetőségekhez képest azért olcsóbb cuccokat látunk, de kicsit tényleg fájó volt látni a pusztítást. viszont megtervezni és megépíteni egy makettet munkaidővel-mindennel együtt valószínűleg drágább lett volna.


_q
(addikt)

Szuper, erre nem gondoltam volna, mert nem látom rajta a plusz mozgást, hogy felemeled, pedig a gyorsaság miatt azt gondolnám beremeg az egész főleg a hosszú bot miatt és ingatag képet eredményezni, ez meg smooth.

#32741Kukcaman
A legegyszerűbb sokszor amire nem gondolunk :D

#32744qnadam
CGI van benne vagy máshogy lett megoldva a "préselő effekt" amire célzol?

[ Szerkesztve ]


Márton
(nagyúr)

"valószínűleg H265 all-i 422 10 bitre kapcsolta, ami nem gpu gyorsított, csak a 30xx-es RTX-eken"
Ez biztos? Tudtommal az nvidia a mai napig egyáltalán nem támogatja a 4:2:2 dekódolást. Épp most futottam bele egy ilyen fájlba. Hogy miért arra nagyon kiváncsi lennék, ha egyszer a 4:4:4 megy neki. Az nem nagyobb munka?


Kukcaman
(senior tag)

Pontosan. :D


Tuninger
(addikt)
Blog

Jól tudod, nem gyorsítják az nvidia kártyák hardveresen a 10bit 422-es h265öt. De hogy került a látótérbe egy 2 éves post? :D


qnadam
(veterán)

a 4:4:4 megy neki. Az nem nagyobb munka?

ott nem kell interpolálni :))


qnadam
(veterán)

a hidraulikus prés meg volt építve, meg az egész set. csak a tévé pl egyáltalán nem így robban. a színes papíroknál tudom, hogy az sfx csapat pici robbanóanyagot tett bele, de a tévére nem tudom, hogy így segítettek-e rá, vagy utómunkában. de pl a zongora is nagyon durván ki van könnyítve, mert anélkül meglepően masszív :)


Márton
(nagyúr)

úgy, hogy tegnap kaptam kézbe 4:2:2 xavc-s-t és hallom a procihűtő ventimen, hogy izzad a proci :) utánakerestem itt is, mi a helyzet ezzel a formátummal.

qnadam: ok, és a 4:2:0-nál? :)


Tuninger
(addikt)
Blog

volt egy nagy specbump a 8. Generacios intel prociknal quicksync terén, utána pedig 12. Generációval kb minden populáris codecre kapsz supportot. Már ha nem F-es procid van

az amd procik meg erőből próbálják megoldani, kivéve ha iGPU-s verzio, de az meg itt ritka

[ Szerkesztve ]


qnadam
(veterán)

ott meg kevesebb adatot kell mozgatni. ne kötözködjél :DDD


hibavissza
(veterán)

Elkezdett kilépegetni a FC. Szán jött egy üzi, hogy elfogyott a tárhely. Egyszerű képernyőmentések összevagdosása. Nem 120 óra, nem 8k, nincs egy fia effekt. 1,2 TB-ot kesselt össze belőle. Biztos valahol találni egy másfél órás tutorialt aminek a közepén 2 másodpercben megmutatják hová kell klikkelni, hogy csak a fele legyen..... Inkább megszabadultam tőle. Kezdem elölről DR-ben.


Márton
(nagyúr)

Értem. hát most procit (+lapot+ramot..) nem akartam bővíteni..
Vicces ez az nvidia, hogy már az av1 10bit dekódolás is megy nekik, sőt av1 enkód is, vagyis kraft van bőven, de szegény videósokat meg a gödörben hagyják egy nyamvadt 4:2:2 avc-vel. Vagy a stúdió kártyájuk, quadro-k tudják? Erre megy ki a játék?
(egyáltalán létezik még ez a kategória? jó pár éve nem követem :D )

[ Szerkesztve ]


Tuninger
(addikt)
Blog

van persze, rámentek vele az AI-ra

látod az armos macbookoknak nem okoz gondot a 10 bit 422 decode/encode. más kérdés hogy ott meg 444 nincs, csak proresben :D

azért azt megjegyezném Taranis tesztjei elnézve, hogy a consumer kamerák jelentős részében hótfelesleges hogy van a kamerában 422. A GH5, első S5, amiknél számít.


ooooobi
(senior tag)

AMD Ryzen 9 3900X, 32GB ram, RTX 3080 10Gb: 1:07 [kép]
Resolveban uj vagyok a layerlekapcsolgatas a nodok ki be kapcsolasa lenne?
Ha igen, akkor a noise reduction-on kivul minden folyamatos.

Premiert hasznalok napi szinten, most akarom resolveot megtanulni. Ilyenkor jobb megtanulni a gyari alyoutot, vagy inkabb premierest hasznalni? Tutorialok miatt mondjuk valszeg a resolve layoutot kene beseggelni.

[ Szerkesztve ]


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Maradj a Resolve layout mellett ha azt akarod megtanulni. A Premiere layout inkább arra jó, ha valakit a sivatag közepén ledobnak, hogy vágjon meg egy anyagot Resolve-ban, de még nem annyira ismeri, akkor kevésbé lesz ismeretlen a terep.

Ez ugyanaz, mint a Windows után a Mac billentyűzet, lehet remappelni a shortcutokat, de hosszabb távon jó megtanulni (megjegyzés: Én 24 év Windows után fél év alatt elég jól megszoktam a Mac billentyűzetet és továbbra is használok az irodában Windowst, oda-vissza simán váltok fejben mi-hol van).

---

Szerk: A múltkor egy ismerősnek (nem videós) próbáltam megmutatni némi alap color grading dolgot, mert vlog szerű dolgokat vesz fel (zenész gyerek), csináltam az ottani fényekre (ugyanazok a lámpák/softboxok) egy LUT-ot, de azért pár fogást még megmutattam. A gépe nem nagyon bírja el a Resolve-ot, de a Premiere oké, ezért azt használja. Oh man... régen én is vágtam benne, de oh... oh... ilyenkor jön rá az ember, mikor egy ideje nem használta, hogy az Adobe mennyire ostoba UI/UX-ben, úgy kattintgattam össze-vissza, mint aki életében először látja (hozzáteszem a Premiere felülete jobban átvariálható, mint a Resolve, össze-vissza voltak elpakolva a panelek).

Aztán megmutattam neki a proxyk használatát Resolve-ban, hirtelen megoldódott a teljesítmény probléma és ilyet szól: Úristen, ez a szoftver mennyivel szebb és átláthatóbb, olyan mint a ... (nem emlékszem nevű zenész szoftver). Aztán az is instant átment neki, hogy a Lumetrivel majomkodás helyett a Node alapú szerkesztés igazából ugyanolyan, mint a gitárjaihoz az effektpedál, innen jön be, itt megy ki a jel és amit közte művelsz azt tudod variálni. Instant megértette.

[ Szerkesztve ]


hibavissza
(veterán)

Sonysok tudjátok, hogy a vázsapka jó WB-t beállítani? Direkt.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Elvileg a Sony objektív sapkák is. Mondjuk úgy könnyű, hogy a Sony vázakon a WB tool egy pipetta a hagyományosabb téglalap-mező helyett.

Nekem ott van forgatáson a farzsebemben egy ColorChecker Passport inkább, arról legalább tudom, hogy 18%-os neutral grey, tökéletes a középfények beállítására is (Log-ban forgó interjúnál jött már jól arc mellé téve, persze így is kicsit alexpós lett, de legalább biztosan nem égettem ki az arcon semmit). Bár az irritál, hogy az enyémet egy kézzel bosszantóan körülményes nyitogatni, zavar mikor a másikban gimbal van. :D

üzenetek