VoIP telefonálás - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Bici
(félisten)

Igen, persze:

Az a tervem, hogy (a céges telón ami nem dual SIM-es) átváltok csak adat tarifára, mert olcsóbban több adatot kapok.
Ezzel megszűnik a telefonálási lehetőségem.

Ezt úgy oldanám meg, hogy lenne egy feltöltő kártyás számom, amit lehet hívni. Ezt a számot átírányítanám a voip szolgáltatótól pl. regisztrációkor kapott egyedi számra. Így fogadnék hívást pl. egy Androidos VOIP app segítségével.
Amikor hívást indítok, akkor a VOIP szolgáltatónak kellene valahogy a feltöltős szám nevében hívást indítania.

Nem tudom, hogy ezek lehetségesek-e, tök kezdő vagyok VOIP témában.
A VOIP telefonálás és az átirányítás ára, ha nem is mellékes, de nem kritikus, mert olyan ritkán telefonálok, hogy a csak-adat kártyával többet spórolok.


Stanlee
(őstag)
Blog

Nem ismerem a hazai adat-kartyas ajanlatokat, de itt valami olyan hivhato szamot kellene az adatkartyahoz kerni, amirol a kimeno hivas normal feltoltos arban van. Mert akkor a bejovo hivast fogadja a telefon, mig a kimeno hivasokat lehet egy dellmont klonnal inditani.

Ha kulon tartanal egy sim-et, amin felhivnak es onnan kellene a hivast az okostelon futo voip appra tovabbitani, akkor egy GSM-VoIP gateway kellene, ami relative draga es beallitani sem tul egyszeru, par kattintassal megoldhato feladat.


edk-
(őstag)

Ha nem baj, hogy az átirányított hívásokra fizetnéd a feltöltős percdíjat, akkor a fogadás működne pl. Ephone-nal. Kimenő hívást a te mobilszámoddal, mint hívóazonosítóval a Dellmont márkák tudnak indítani.

[ Szerkesztve ]


Bici
(félisten)

Köszi a tippet, megnézem ezeket! :R

Stanlee: Jó lenne, ha lehetne az adatkártyához kérni hívás opciót, de sajna nem lehet. Gondolom, ezért olcsóbb.


4Grider
(nagyúr)

Hol olcsó az adatkártya?


edk-
(őstag)

KÜFnél jelenleg 5250 Ft a korlátlan.


edk-
(őstag)

Upgrade kétkártyás telefonra nem opció?

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

OK, de annyiért már ott a bumm csomag is közel hasonló áron 50-100 GB nettel (ami azért telefonon többnyire elég szokott lenni) és korlátlan beszélgetéssel...


Bici
(félisten)

Céges vodafone-os flotta.

#31487 edk-: Gondolkodom a témán, de van egy céges app, ami elsőre iPhone-ra lett csak lefejlesztve, az Androidos verzió még nincs kész. Ha ez rendesen működne már, akkor nem is lenne kérdés. :)


4Grider
(nagyúr)

Szifonoknál is van dual SIM, persze a második csak eSIM, de lehet olyat kérni yetinél és vodánál is...


prime_adam
(aktív tag)

Sziasztok!

Nem biztos, hogy a kérdésem ide tartozik, de úgy gondoltam talán itt találhatok valakit, aki tudni fogja a választ.

A kérdés maga az lenne, hogy létezik-e olyan telefon rendszer, ami a normál vezetékes telefon hálózatát használja, de lan-ra is csatlakozik?

Mondok egy példát: van vezetékes telefonunk és hozzá egy "állomás", amihez tartozik egy vezeték nélküli telefon. Mint például ennél: [link]. Így ugye a hatókörön belül mint egy mobil működik, de mégis vezetékes. De innentől kezdve igazából lehetne egy mobil vagy asztali kliens is a "telefon", ahonnan az adat lan-on átmegy az államosára és tovább a vezetéken. Ilyen megoldás létezik?


4Grider
(nagyúr)

Mindkettő létezik, mert a kérdésed elején mást írtál, mint a kérdés kifejtésénél. Tehát a kérdés az, hogy mit szeretnél konkrétan: Mobilon tudjál vezetékes vonalat használni, vagy milyen más készüléken akarsz mit?


prime_adam
(aktív tag)

Igazából egy olyan állomást szeretnék, ami a vonalas hálózathoz csatlakozik. Az állomás meg elérhető lenne külön frekvencián vezeték nélküli telefonnal (mint amit linkeltem) és LAN-ról desktop és mobil kliensekről.

Még egyszerűbben egy olyan megoldást, mint amit fentebb linkeltem, azzal a plusszal, hogy mobil és desktop kliensről is menjen LAN-on keresztül.


4Grider
(nagyúr)

Tehát mobilon és PC-n is szeretnéd fogadni a vezetékes telefonvonaladra érkező hívásokat? Vagy csak indítani akarsz ezekről, vagy mindkettő? Házon belül vagy (mobil)interneten keresztül is kell működnie?


Stanlee
(őstag)
Blog

fritz!box-ok, azon van DECT meg voip is, megy lan-on meg wlan-on is kliensrol, voip telefonrol. anyukamnal egy 7430-ast nyuzunk.


prime_adam
(aktív tag)

Fogadás/indítás lenne a legjobb és házon belül.

#31495 Stanlee Köszönöm, ránézek

[ Szerkesztve ]


prime_adam
(aktív tag)

Megnéztem és van néhány kérdésem:
- ezt lehet meglévő LAN-ra kötni?
- milyen hagyományos telefont lehet hozzá csatlakoztatni?
- létezik esetleg valamivel olcsóbb alternatíva?


Stanlee
(őstag)
Blog

A 7430-as hasznaltan jelenleg 35 euro + szallitasi dij. Ennel olcsobban nem fogsz keszuleket talalni, ami ennyi mindent tud

Azt kotsz ra amit akarsz, nincs megkotes. Meglevo halozaton is megy, annyi, hogy az 1. LAN porton keresztul csatlakoztatod a meglevo halozathoz.


prime_adam
(aktív tag)

Köszönöm! Ez a 35 eurós használt merre található? Amazon? Ebay?


Stanlee
(őstag)
Blog

ebay-en talalsz, nem tudom hogy Mo-ra mennyi lesz a szallitas.

üzenetek