2016 CTO MacBook Pro 15” tapasztalatok

Hardveresen erősebb, szebb, jobb a kijelző, van Touchbar is, viszont nincs MagSafe, SD, USB3 mint a 2015-ösben. – írta: TBMC, 7 éve

Portok

Külső eszközök, amiket használok a munkám során:

– Monitorok - általában HDMI porton keresztül
– A már említett külső SSDk, HDDk
– NAS, SD kártyák
(Ja igen, az SD kártyaolvasó hiánya, a fejem verem a falba, ezt hogy lehetett kivenni, basszus. Ne már. Folyton Wi-Fin kell olvasni a kártya tartalmát, ami lassú, nem túl jó – számomra – muszáj lesz beszerezni egy olvasót.)

Mi a helyzet a beviteli eszközökkel?
– Logitech MX Master egeret nyúzok már egy ideje a munkám során, korábbi cikkemben kifejtettem már, illetve TigerCat kollega is, mekkora fejtörést okoz az OSX + egér – megfelelő választása, hogy tényleg működjön, vicc. Netezésre, apróbb grafikai feladatokra tök jó az MM2, de mindennapjaimban az MX Mastert nyúzom. Hibátlanul működik.
– Wacom Intuos digitalizáló tábla M méretben. Nagyon ecsetelni nem kell, a megszokott működést hozza.

A portokkal, átalakítókkal, továbbra sincs bajom. A digitális AV USB C adapter mindig nálam van, illetve további két pici kb. 2 cm hosszúságú USB 3 – USB C átalakító is. Így ezekkel problémám még nem nagyon akadt, sőt az AV adapternek köszönhetően, egy helyre dugom be az összes kábelt az irodában, pl.: HDMI, töltőkábel, külső SSD.

Sokan ódzkodnak ettől, de szerintem felesleges. Fejlődni kell, lehet picit túl gyorsan váltottak, és nem biztos, hogy ily módon ki kellett volna nyírni az USB 3-at, de nem feltétlenül hoztak rossz döntést. (Viszont 1-2 átalakítóval igazán megdobhatták volna a gazdikat/leendő gazdikat, ja igen, ajándékként, hisz ők mégis csak az „Apple” – nem az, hogy még a hosszabbítókábelt is kispórolják. Vicc.)

Ami iszonyat idegölő számomra, sokat hallgatok zenét, fülessel, az iPhone-omról, illetve a MacBook-ról. Továbbá edzéseken iPod-ról. Na most az érdekes dolog, amit már sokan kiveséztek, de nem tekintettem akkora problémának, mindaddig, míg meg nem tapasztaltam a saját bőrömön, nem egy érvágás, de iszonyat rossz, amikor nagyon zenét hallgatnál az irodában, mert hangzavar van vagy épp nem tudsz koncentrálni, és nem tudsz. MERT…
Az iPhone fülesét a fenének sem tudod bedugni a MacBook-ba, hála a Lightning csatinak, a jack dugós fülesem pedig persze, hogy az iPod-ba maradt bedugva, és otthon pihen az edzős táskámban.

Hallgassá zenét az ifonodon hülyegyereeeek” – ja igen, mintha nekem ez nem jutott volna eszembe, DE veszek egy gépet majd 1 M Ft-ért, és nehogy már a kicseszett telefonon kelljen hallgatni a zenét, ha én a gépről akarok – munka közben. Szőrszálhasogatásnak tűnik, de részemről nagy mínusz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények