Advent Vega Tegra Note 7: új gép a tabletek közt

A kaliforniai óriás első tabletjét a "leggyorsabb, leghangosabb, legszórakoztatóbb - elfogadható áron" emlegetik, de így is van? – írta: Darth_Revan, 10 éve

Doboz, tartozékok, külső

A csomagolás a forgalmazó nevét kivéve megegyezik a jenki modellével, amelyre ránézve már kibontás nélkül láthatjuk a zöld színnek és logónak hála, hogy a dobozban bizony valami NVIDIA által gyártott kütyü lapul.

A dobozt kibontva találhatunk egy rövidke üzembe helyezést segítő füzetecskét, egy biztonsági előírásokat tartalmazó tájékoztatót, egy adatkábelt, egy hálózati adaptert és természetesen magát a táblagépet. Mint látható maga az adapter brit fali csatlakozókhoz készült, de egy pár száz forintos átalakítóval Magyarországon is probléma nélkül használható.

Legelőször kivéve a dobozból sokaknak fel fog tűnni a monstrum súlya, ugyanis a házi mérlegem szerint (ami elég pontos) nem kevesebb, mint 360 grammot nyom a teljesen műanyagból készült drágaság. Habár ez a súly táblagépek terén nem sokkal magasabb az átlaghoz képest, azért picit szokatlan lehet azoknak, akik eddig csak okostelefont használtak. Nem kell aggódni, a műanyag használat ellenére nem kell tartani az "óccó kínai" érzéstől, nem tapasztaltam nyikorgást, lötyögést, erősen, masszívan összeszerelte az NVIDIA a gépet.

A picit magasabb súlyért cserébe viszont kapunk is, ugyanis rögtön szembeköszön velünk a 0,3 MP kamera, a 7" méretű és 1280x800 felbontású 213 DPI-s IPS kijelző, valamint a jobb és bal oldalán elhelyezett, NVIDIA PureAudio-t támogató sztereó hangszórók.

Fizikai gombot felesleges keresni elől, ugyanis más modellekhez hasonlóan itt is szoftveresen lett megoldva a dolog és ezen a téren máris egy plusz pont zöldéknek, mivel szoftverfrissítéssel lehetővé tették, hogy a képernyő alsó felét elfoglaló gombokat elrejtsük, így lehetővé téve a teljes képernyő kihasználását. Más gyártónál valahogy előfordul, hogy erről megfelejtkeznek.

Hátul is minden téren megegyezik a más forgalmazónál kapható változattal, ahol is helyet kapott a forgalmazó neve és az 1080p videófelvételt is támogató 5 MP kamera. A "Tegra Note" felirat körül található "gumírozás" ne tévesszen meg senkit, ugyanis az is műanyag.

Fent kaptak helyet az egyáltalán nem lötyögő hangerőszabályzó gombok, valamint a gyárilag beépített 16 GB tárhely bővítését lehetővé tévő microSD kártya foglalat.

Alul semmi említésre méltó nem található.

Jobb oldalt található egy apró mélynyomó, valamint a stylus ceruza, ami az NVIDIA szerint az NVIDIA DirectStylus-nak köszönhetően háromszor érzékenyebb, mint bármely más mostani stylus megoldás.

Bal oldalt kapott helyet a kötelező micro-USB csatlakozó, a bekapcsoló gomb, jack csatlakozó, valamint egy mini-HDMI kimenet, amelyen a kiküldött kép minőségét szoftveresen gond nélkül tudjuk állítani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények