Apple Macbook 7.1 White Unibody Mid-2010

Nem is oly régen készült MacBook, mely mégsem kapott akkora figyelmet, mint a nagytestvére, a Pro, illetve a picike Air. – írta: alkatraz3000, 10 éve

Mit rejt a belseje?

Nos, "mint mondottam volt" nem egy Core i7-es gép, brutális VGA-val és 600 GB RAM-mal megfűszerezve. Egy teljesen átlagos, mondhatni gyenge Core 2 Duo 2,4 GHz-es kétmagos egység "dübörög" az Unibody ház alatt.

Ehhez jön még az nVidia 320m 256 MB memóriával rendelkező VGA chip, és csak 3 GB DDR3 RAM. A 2009-es, már Unibody modell nVidia 9400m-mel érkezett még, mely a tesztek szerint fele olyan gyors, mint a 320m (nem összekeverendő a GT 320m-mel). Itt el kell mondjam, hogy az Apple rendesen behúzott a csőbe.

Eredetileg 2 GB-tal vásároltam a gépet - alapfelszereltség - , de sajnos a Safari rendesen eszi a memóriát. Viszont kiderült, hogy a MacBook csak 1067 MHz-es modult hajlandó elfogadni, a magasabb órajelűt nem képes kezelni, csak ha benne van egy 1067-es is. Jelenleg egy 1333-as és egy 1067-es a felállás.

A kijelző egyszerűen gyönyörű. Nem a nagy felbontás miatt, hanem a színek, és a fényesség az, ami miatt tökéletes összhatást tud nyújtani. 1280 x 800-as felbontást vetít elénk a 13,3"-es megjelenítő.

Este fájdalmasan erősen is képes világítani, aminek a legszebb következménye a túloldalon ragyogó Apple embléma.

A VGA vezérlő arra bőven elegendő, hogy FullHD filmeket nézzünk akadás nélkül, az amúgy sem FullHD-s kijelzőn.
Kipróbáltam a Dirt 2-t is, de sajnos kb. 20 FPS-es sebesség mellett élvezhetetlen volt. Mindegy is, nem játékra vásároltam, minden másra tökéletes.

A kép illusztráció

Ami megdöbbentő, az az akkumulátor és a hűtés. Az akkumulátor 4 évvel, és 550 feltöltéssel később is 4-5 órát simán kibír. Kalibráció után 89%-os kondícióban van, így még sokáig nem kell cserélni, az amúgy irreálisan drága akkumulátort.

A hűtés is bámulatos. Olyan mint egy hibrid autó, amit csak akkor hallasz meg, ha dudálsz. Ebben az esetben, ha valamilyen rendszerüzenet érkezik, akkor hallom maximum. 2000-es fordulatot fixen tart.
Egyszer hallottam a hangját, mikor a Windowst telepítettem (ez a művelet 10%-ot vett el az akkumulátor töltöttségéből).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Az Apple buborék

    Valami történt a világ egyik legnagyobb tech vállalatával... Ez az írás az okokat és a "Hogyan tovább?"-ot fejtegeti.

  • MacBook Pro Late '07 - az Ablakon túl

    Egy Windows-felhasználó szemszögéből mutatom be az Apple notebookára való áttérést.

  • Műanyag MacBook reborn

    Történet egy 5 éves műanyag Macbook notebookról, amit sikerült kipofozni és napi használatra alkalmassá tenni.

Előzmények