Apple MacBook Pro 2016 CTO

Kis „hands on review” egy grafikus szemszögéből, aki mindennapjait a MAC előtt tölti. – írta: TBMC, 7 éve

Akkumulátor teszt

Az akku:
A mai napon (2016.12.22) kíváncsi voltam valós körülmények között, hogy teljesít a 2016 MacBook Pro akkuja. Én őszintén sz*rok az Apple tesztjeire. A sajátos körülményeim mellett tartom mérvadónak a tesztet az akku tekintetében, átlagos napi munkafolyamatom során.

Háááát, ez lett az eredménye:

100%-ról indultunk természetesen.

A valós körülmények között:
– WIFI – 5 GHz
– USB-C digitális AV adapter
– külső monitor, 1080p
– külső SSD
– 8-12 Safari ablak
– YouTube (folyamatos zenehallgatás)
– Thunderbird
– Google Hangouts
– PS
– AI
– Forklift
– Jettison
– illetve a Timer app, az idő mérése érdekében (bár fura módon valamiért nagy erőforrást igénylő appként tartotta nyilván a rendszer)
Ezek futnak folyamatosan, néha persze 1-2 plusz dolog jöhet.

Ugyanezen körülmények között tesztelve a 2015 13" Retina MacBook Pro-m: 4 óra 40 perc körül teljesített, míg a 2015-ös 15" Retina MacBook Pro - integrált GPU-val 3 óra 18 percet bírt.

Összegezve az akkut:

Tekintve, hogy a 2016-os modellemben dedikált GPU van, ráadásul a legnagyobb, amivel kérhető, annyira nem siralmas az eredmény szvsz.

DE ha azt nézem, hogy 2 óra 32 percet tudtam dolgozni egy 100%-ra feltöltött akkuval... hát azt inkább nem minősíteném...

De nyilván nem a külső monitoron dolgozik az ember, ha akkuról használja a gépet. Az ünnepek alatt reményeim szerint lesz időm úgy is tesztelni a gépet, hogy csak a MacBookon dolgozok, ext. kijelző nélkül. Illetve tervben van egy csak filmezős teszt is, hogy Full HD .mkv filmek mellett hogyan teljesít.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények